SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ Yolundaki Kışla 'Toplu Konut Alanı' Oluyor

Elazığ Yolundaki Kışla 'Toplu Konut Alanı' Oluyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Elazığ karayolu üzerinde mühimmat depolarının bulunduğu Akoğuz Kışlası arazisinin, depremzede vatandaşlara toplu konut yapılması için tahsisi konusunda önemli gelişmeler sağlandığı bildirildi.

Geçtiğimiz hafta Malatya'ya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la görüşme sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Akoğuz Kışlası'nın konut alanı olarak değerlendirilebilmek üzere tahsisi için destek istedi. Bakan Kurum'un bu talep üzerine, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve 6 Şubat 2023 depremleri sırasında 2. Ordu Komutanı olarak Malatya'da bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'ı arayarak görüştüğü ve olumlu yanıt aldığı öğrenildi.

İl merkezi ile İnönü Üniversitesi kampüsü arasında karayoluna cepheli olan Akoğuz Kışlası'nın toplu konut yapılmak üzere TOKİ'ye devredilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağı, yaklaşık 2 bin 500 dekarlık kışla arazisinde 10 bin konutun inşa edilebileceği kaydedildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bakan Kurum'un Malatya ziyaretinden olumlu sonuçlar alındığını belirterek; Malatya – Elazığ karayolu üzerindeki mühimmat depolarının yer aldığı Akoğuz Kışlasını bulunduğu alanın konut yapımına açılacağını duyurdu. Er, “Akoğuz Kışlası’nı depremzede vatandaşlarımıza konut yapmak için tahsis ediyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, bakan Kurum'a iletilen konularla ilgili olarak da “Kaptaj’dan Banazı’daki depoya kadar 620 milyon lira bedelle yapılacak ishale hattını hibe yoluyla yapacağız.  İkizce’deki 1 milyar 200 milyon lira bedelle yapılacak olan kollektör hattını da yine hibe yoluyla şehrimize kazandıracağız. Bu müjdeler için Sayın Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.” açıklamasını yaptı.

Bu arada, toplu konut yapılması için TOKİ'ye devri gündeme gelen Akoğuz Kışlası'nın bir başka yere nakledileceği belirtiliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Malatya (2 hafta önce)
    Yıkılan evlerimizi, yıkıldığı yere yapsanız iyi Olmazmı, korkumuz bizleri şehir dışına sosyal donatıları olmayan konutlara gönderdikten sonra şehir merkezinin değerli bölgelerinde bulunan arsalarımıza akibetinin ne olacağıdır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş44 (2 hafta önce)
    Tarih boyunca Malatya hep silah deposu olmuştur hatta o bölgelerin radarda işaretlenememe gibi manyetik bir durumu bile var o bölgeler ordumuzun silah deposu nasıl böyle bir karar alırlar uygulamak isterler gerçekten pes doğrusu inşallah böyle bir hata yapmazlar
    %54
    %46
    Yanıtla
  • selim malatyalı (2 hafta önce)
    hemen orayıda imara açın.hatta o bölgede kat yüksekliği mümkünse 44 kat olsun.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mahir (2 hafta önce)
    Malatya nın yeşil alanları korunmalı , düzgün ve doğru biçimde yapılaşma olmalıdır. Şanlı Ordumuzun Kışlaları muhafaza edilmelidir. Taşınacak olan bir kışla v.b. alan varsa Akçadağ Öğretmen okulu arazisi , Yeşilyurt tarafında Doğanşehir yolu üzerine taşınmalıdır ve buna ek olarak en uygun alanlardan birisi Beydağı bölgesidir. Unutmayalım ki Malatya olarak memleketimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberlik içerisinde yaşanan deprem bölgesine dikkate alınarak bütün Malatya olarak hareket etmeliyiz. Başka Malatya yok.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Ordumuz kislalarimiz bizim göz bebeklerimiz.. eğer o kisla üniversite ilerisinde bir yere tasinacaksa sorun yok.. ama kapatilip başka kışlaya tasinirsa bu 2 ci ordu nun yavaş yavaş malatya dan gitmesi demektir.. önce beylerderesi ndeki ulaştırma er eğitim alayı kaldirildi.. askeri hastane yeri alındı.. şimdi kislalarimiz da giderse ordu da başka şehire gider...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Mantıklı eleştiri, dikkat derim Malatya!!!!!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Vatan DAŞ (2 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ulaştırma kapandı, İstihkam Alayı oldu yanlışın var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 hafta önce)
    Malatyanın çam ağaçlarıyla kalan tek bölgesiydi.Artık tek ağaç kalmayıncaya kadar kesilir.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 hafta önce)Nuri isimli kullanıcı yorumuna
    Geçenlerde inönü Üniversitesine yolum düştü sen git asıl ağaç katliamının dalyasını orada gör, vaktiyle Fatih Hilmioğlunun yardımcısı Prof.Dr Aslan Aksoy un emeklerinin ne hale getirildiğini gör.O söylediğin yer devede kulak kalır.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Aslan Hoca yaşıyor mu bilmiyorum. 1997 üniversite öğrencisiydim. Tanıdığım en mütevazi hoca idi. O üniversiteyi üniversite yapan hocalardan birisidir. Allah razı olsun ondan.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akil (2 hafta önce)
    Şehirin 15 yılda Bostanbaşı,Tecde ve Karakavak Aşağı Çöşnük gibi tarım alanları imara açıldı.Neden Elazığ Çaydaçıra Mh. gibi şehrin boş olan yamaçları kullanılmıyor? Yada yıkılan mahallelerde altyapının ve yolların varolduğu alanlara konut yapmıyorsunuz? Askeri alanları deprem bahanesi ile almak daha fazla beton alanı yaratmak neyin aklı ?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hâli (2 hafta önce)
    Yukarı Banazı'daki konutlara bir an önce başlayın artık. Ayrıca bu bölgeye geniş çaplı bir imar çalışması bekliyoruz.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • murtaza (2 hafta önce)
    ordaki çamları da katledin, tam olsun
    %76
    %24
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    5-6 yıl sonra belki olabilir.bence 10 yıl sürer.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ALİ (2 hafta önce)
    İyi fikir. Güzel haber. Başta Sn. Bakanımız ve Büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkes teşekkürler.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 hafta önce)ALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Öteden beri merkeze yakın askeri bölgelerin şehir dışına taşınması planı vardı, burda problem yok ama fırat mah.ile zafer mahallesi arasında kalmış ikinciordu karargahı arazisi tokiler için biçilmiş kaftan, halkı düşünüyorsanız dağlar taşlar yerine Battalgazi de şehir içindeki buraya yapın tokileri, ama oranın rantı var yedirirlermi garibana vesselam..
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Özcan (2 hafta önce)
    O bölge harika eminim güzel projeler olacaktır Malatya insanımıza hayırlı olsun.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Hastane üniversite trafiğini kaldırmayan yola 10bin konut da yapılsın. Yanına da güzel bir yaya yolu yapılsın ki anca ulaşım olur.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Kuzey (2 hafta önce)
    Kuzey çevreyolu bitti, diğer demremzede konutları da bitince yaparlar..
    %77
    %23
    Yanıtla
  • kadir (2 hafta önce)
    desenize güzelim yeşil alan gidecek yerine beton yığını gelecek ve güzelim çam ağaçları yok olacak
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    O kadar mühimmatı nereye taşıyacaklar peki? Ordunun ne kadar arazisi / kışlası varsa talan ettiniz. Düşman olsa bu kadarını yapamazdı.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Orhan (3 hafta önce)
    Yeni yapılmış gibi anlatılan konular önceki dönemden devam eden süreçlerdir.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Battal vakvak (3 hafta önce)
    Geç kalınmış adımlar bir an önce hızlandırılması lazım. Bir buçuk yıldır Battalgazide yapılan konut sayısı devede kulak bile değil. Şuan başlansa en az 2 yıl sürer.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Erdem (3 hafta önce)
    Çok isabetli bir karar orası şehrin doğu yakasını için gelişime en açık yer.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Doğa (3 hafta önce)
    Gözünüzü Banazıya dikmişsiniz. Yanlış yapıyosunuz. Banazıya imar vermeyin. Orası hava ve su ile Malatyayı besliyor.. Doğa öcünü muhakkak alır.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Banazı'yı Horata etrafındaki bir avuç yeşil alandan ibaret zannediyorsunuz bir çok kişi gibi siz de. Banazı'nın çoğunluğu, özellikle Yukarı Banazı'daki geniş alanlar kayalık olup buralarda tarım ve hayvancılık yok denecek kadar azdır. Su kaynakları da burada değil aslında. Banazı'nın çok yukarılarında yer alıyor. Şehrin dibindeki bu kaya zeminli sağlam arazilere imar bekliyoruz.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • horatalı (2 hafta önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    O bölgelere imar verilince ilk başta bizim için iyi görünürken kısa sürede horatanın suyu yeşilliği dahil tamamı yok olur senin zihniyetin bostanbaşı içinde öyle düşünüyordu kısa sürede tek bir alan kalmadı üç kuruş para kazanacan diye elini ovuşturup boşuna bekleme biz istemiyoruz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (3 hafta önce)
    Daha toplu konutları nereye yapacaklarını daha ayarlayamamışlar, seçimde yüzde 70 oy veren Battalgazi, yandın sen, vesselam.
    %69
    %31
    Yanıtla