ELEKTRİK faturalarına yansıyan kayıp-kaçak bedeliyle ilgili AYEDAŞ’a karşı zafer kazanan Aziz Sülün, “Sadece iki aylık faturama yansıyan kayıp-kaçak kullanım bedelini geri istemiştim. Bu yüzden alacağım para da sadece 8.21 lira tuttu” dedi.
İSTANBUL 3’üncü Tüketici Mahkemesi’nin verdiği kararla AYEDAŞ’a karşı yargı yolunda zafer kazanan 67 yaşındaki işçi emeklisi Aziz Sülün, “Haksız yere kayıp-kaçak kullanım bedeli alınması beni çok rahatsız ediyordu. Şikayetimle davamda ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Başvururken sadece iki aylık faturama yansıyan kayıp-kaçak kullanım bedelini geri istemiştim. Bu yüzden alacağım para da sadece 8.21 lira tuttu. Önceki faturalarıma yansıyan geçmişe dönük tüm hakkımı da istiyorum” dedi. Sülün’ün kazandığı dava, 29 milyon elektrik abonesine, 2011’de ödettikleri 2.7 milyar liralık kayıp-kaçak bedelini geri alma umudu doğurdu. Ancak, bunun için abonelerin tek tek dava açması gerekiyor.
Yol parası 7 lira
Hakem heyetine yaptığı başvuruda sadece iki fatura gösterdiğini söyleyen Aziz Sülün, “İki faturamdaki başvurumla paramı geri almaya hak kazandım. Peki, daha önce kesilen paralarımız ne olacak? Parayı almaya Üsküdar’dan Maltepe’deki AYEDAŞ’ın genel merkezine gitmem zaten bana 7 lira yol masrafına mal olacak. Ben tüm verdiğim ve benden haksız alınan paramı geri istiyorum. Gerekirse tekrar başvuruda bulunacağım. Hiç kaçak elektrik kullanmadım, kaçak kullanılıyorsa benim suçum ne? Kıt kanaat geçinen emekli bir adamım zaten” dedi.
16.80 lira kazandı
Aziz Sülün ile beraber başvurarak kaçak kullanım bedelini geri isteyen Gültekin Başpınar da, “Daha önceden kesilen kaçak kullanım bedeli geri ödensin. Aziz’le beraber başvurduktan sonra Üsküdar Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı verdiği kararla beni de haklı gördü. 16.80 lira paramı geri alabileceğim yönünde karar verdi. Ancak AYEDAŞ benim de başvuruma itiraz etti. Ben de Tüketici Mahkemesi’nin vereceği kararı bekliyorum” dedi.
Kaçak kullanım kalktı vergi arttı
FATURALARA yansıyan kaçak kullanım bedelinin EPDK kararıyla bu yılın başlarında elektrik faturalarından kaldırıldığını söyleyen Gültekin Başpınar “Kaçak kullanım bedeli kalktı ama diğer vergiler arttı. Parayı bir yerden diğer yere aktardılar. Fatura tutarında herhangi bir değişiklik olmadı” dedi. 1988’den beri hiçbir faturasını geciktirmediğini söyleyen Gültekin Başpınar “Kaçak kullanım bedeli haksız kazanç. Hakkını arayan başvursun” diye konuştu.
İkisi de ilkokul mezunu
AYEDAŞ’a karşı zafer kazanan 67 yaşındaki Aziz Sülün, emekli, 42 yıllık evli ve 2 çocuk babası. Malatya’da bir ilkokuldan mezunum diyor ama okulun adını çoktan unutmuş. Beyoğlu’nda bir ayakkabı mağazasından 92 yılında emekli olmuş. Aziz Sülün ile beraber başvuran Gültekin Başpınar (57) da arkadaşı gibi ilkokul mezunu. Üsküdar’daki Mustafa Noyan İlköğretim Okulu’ndan mezun olduktan sonra bir şirketin santralinde çalışmış. 94 yılında emekli olmuş.
AYEDAŞ’ı dava etti
Aziz Sülün ile Gültekin Başpınar (57) eylül ayında Üsküdar Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na başvuruda bulundu.
Üsküdar Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı ödediği paralarını faiziyle birlikte geri isteyen Aziz Sülün ile Gültekin Başpınar’ın başvurusunu kabul ederek AYEDAŞ’ın geri ödemesine karar verdi.
Bunun üzerine AYEDAŞ hakem heyetinin verdiği kararın iptali için İstanbul 3’üncü Tüketici Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.
Mahkeme, hakem heyetinin Aziz Sülün lehine verdiği kararı yerinde bularak AYEDAŞ’ın açtığı karar iptali davasını reddetti.
Kaçak kullanım kalktı vergi arttı
FATURALARA yansıyan kaçak kullanım bedelinin EPDK kararıyla bu yılın başlarında elektrik faturalarından kaldırıldığını söyleyen Gültekin Başpınar “Kaçak kullanım bedeli kalktı ama diğer vergiler arttı. Parayı bir yerden diğer yere aktardılar. Fatura tutarında herhangi bir değişiklik olmadı” dedi. 1988’den beri hiçbir faturasını geciktirmediğini söyleyen Gültekin Başpınar “Kaçak kullanım bedeli haksız kazanç. Hakkını arayan başvursun” diye konuştu.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.