SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eli Kulağında.. Olursa 7'nin Üzerinde Olur, Çok Yıkıcı Olur!."

A- A+ PAYLAŞ

Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde depremin olabileceğini dile getiren Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Çünkü depremin üretim periyodu durmuş. Eli kulağında. İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7’lik bir deprem” dedi.

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu Gündem programının canlı yayın konuğu oldu. Deprem gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, “Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretti üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur” diye konuştu.

Görür, “Şuanda Tunceli’de deprem bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz ona Yedisu fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretti, üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur. Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de benim insanım hayatını kaybeder. Benim bu sözümü Tunceli valisi o bölgenin valileri ciddiye aldı. Oradaki kaymakamlarla da konuştum. Elimden geldiğince de onları uyardım. Tunceli’de çalışıyorlar. Karlıova’ya bir fayda son deprem yapan fay geliyor. Karlıova-Bingöl-Göynük. Karakoçan ve oradan da Elazığ ve Elazığ’dan Malatya’ya oradan Hatay’a gidiyor. Şimdi beklediğimiz diğer deprem korktuğumuz yer, Karlıova ile Bingöl-Göynük arasıdır. Tam çatalda. 20 Şubat depremleri oraya enerji transfer etmiş olabilir. Deprem nerede olacak diyorsunuz. Bingöl-Karlıova- Erzincan arası en az 7.4 olabilir. Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında. İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7’lik bir deprem. En son 1866 civarında olmuş. Bingöl-Göynük fayı, güneybatıya doğru devam ederse, Palu ve Elazığ’a gelir. Malatya’ya doğru geçer gider” ifadelerini kullandı.

Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Neriman (1 hafta önce)
    Siyasilerimiz çok becerikli yaa. Ya düşünün hizmet için gelmişsiniz ve durduk yere ağır yüke girmişsiniz. Ama gel görün ki kendi çıkarlarına hizmet ediyorlar. Bilmiyorlar mı bu milletin ahi pis.tutar. insanda az gurur olsa bu milletten laf söz yemez. Ama hergun Malatyalı bu vekillere dua ediyor. Anlıyorlar mi aslaa
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Alperen (1 hafta önce)
    Bu hocanın tespitleri doğru. 6 Şubat depreminde ağır hasarlı binalar mahkeme kararı ile orta hasara çevirilip daire ve dükkanlar kurtarıldı. Allah muhafaza bu sefer bir deprem olursa yine o sesi duyacağız "Sesimi duyan var mı"
    %90
    %10
    Yanıtla
  • kadir (1 hafta önce)
    sayın hocam şuraya eli kulağında diyosun yok buraya eli kulağında diyosun aradan bir buçuk yılı geçtti yine TV lere çıkıyosun hala eli kulağında diyosun ama başka uzmanlar 6.şubat depremi olan özellikle hatay. k.maraş ve malatyada büyük yıkıcı deprem beklenmiyor diyorlar ama sen sıraladıkça sıralıyosun
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Huzur (1 hafta önce)
    Hocam , emeğinize nefesinize yazık...Maraş Malatya içinde kendinizi parçaladınız kimin umrunda .Deprem bölgesini ganimet bölgesine çevirdiler.Halen timsah gibi ağzını açmış bekleyenler var.Siz Malatyalılar derneğinde 6 Şubat depremi öncesi konuşma yaparken bizim yetkililer birbirine kilim yolluk paspas ve plaket vermekle meşguldüler.Bu haramzedeler olmayacak yerlerde konut izni vererek binlerce kişiye sebep oldular.6 Şubattan bugüne ne önlem alınmış kim bu soylediklerinizi umursuyor.Allah korusun bu böyle gelmiş böyle gidecek.O nedenle sizin nefesinize yazık...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Başefendi (2 hafta önce)
    Malatya'yı es geçerse vallahi güceniriz. Hazır alışmışken gelsin bari bir an evvel.
    %62
    %38
    Yanıtla