SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Elimde Malzeme Yok, Nasıl Yemek Yapacağım?!'

0
Güncellendi - 2021-11-26 12:01:16
'Elimde Malzeme Yok, Nasıl Yemek Yapacağım?!'
A- A+ PAYLAŞ

'5-6 OYUNCUM İYİ, GERİSİ SÜPER LİG OYUNCUSU DEĞİL!'.. 'DELİLER GİBİ OCAK AYINDAKİ TRANSFERİ BEKLİYORUM'.. Spor Toto Süper Lig ekibi Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Marius Şumudica, elindeki kadronun yetersiz olduğunu ifade ederek, kulüp başkanı Adil Gevrek ile görüştüğünü ve devre arasında takıma en az 5-6 oyuncu istediğini ilettiğini söyledi.

“Elimde malzemem yok ama ben takımıma yemek yapmak istiyorum, nasıl yapacağım?” siteminde bulunan Şumudica, “Ben deliler gibi ocak ayındaki transfer dönemini bekliyorum. Başkanla konuştuk, 5-6 oyuncu transfer edeceğiz. Daha sonra Malatya yukarılara oynayacak. 2., 3.Lig’deki oyuncuları buraya getirerek, Süper Lig’de herhangi bir kalite beklenemez. Gerçekleri de söylemek lazım. Her şeyi saklayamayız, bu saklanacak bir şeyde değil. Sadece gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Süper Lig’de kalmak için en az 8 oyuncuya ihtiyacımız var. 20 yıllık kariyerime bakarsanız ben hiçbir zaman kümede kalmak için oynamadım. Burada yaşanılanların veya alınan sonuçların bana yüklenmesini de istemem. Bu yüzden bunları açıklıyorum. Ocak ayından sonra yapacağım transferlerle kötü sonuçlar alırsam, o zaman karşıma gelin ve her şeyi söyleyin. Ama şu anda elimdeki oyuncularla elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Özür dilerim ama 5-6 oyuncum çok iyi gerisi bence Süper Lig oyuncusu değil” dedi.

Ligin 14.haftasında sahasında Galatasaray ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor’da, takımın teknik patronu Marius Şumudica, antrenman öncesi gazetecilere açıklamada bulundu.

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde gazetecilere konuşan Şumudica, takımının Giresunspor maçında savaştığını ancak bazı şansızlıklar nedeniyle sahadan mağlubiyetle ayrıldıklarını söyledi. Marius Şumudica, “Isınma esnasında Wallace’u kaybettik, maçın 20.dakikalarında Sadık sakatlandı onun yerine daha önce Süper Lig’de hiç oynamamış bir arkadaşımız forma giydi. Totalde 4-5 oyuncumuz yoktu. Eğer ilk 11’imizle çıksak ve herhangi bir oyuncumuz sakatlanmamış olsaydı maçı kazanırdık” diye konuştu.

“SADECE SAHADAKİ FUTBOL KONUŞULSUN”

Rumen teknik adam, şu ana kadar hiç konuşmadığını belirterek, “Herhangi bir şekilde sarı ya da kırmızı kart görmedim çünkü Şumudica değişti. Bir skandal yapmak istemiyorum ama konuşmanın zamanı geliyor” dedi.

Şumudica, Pazar günü sahalarında Galatasaray ile oynayacakları karşılaşmaya ilişkin “Gazete ve televizyonları takip ediyorum Galatasaray-Fenerbahçe derbisindeki hakemle ilgili sıkıntı ve şikâyetler dile getiriliyor. Ben bazı yerlerden rica ediyorum hiçbir şekilde bu baskılara gelmeden, Malatya’ya kendilerini şartlayıp gelmesinler. Galatasaray büyük ve güçlü bir takım, buraya gelsin ve sahadaki futboluyla bizi yensin, bizde tebrik edip gönderelim. Bizde futbolumuzla yenersek, onlar bizi tebrik etsinler. İki taraf içinde hiçbir şekilde hakemin veya bazı tarafların yardımına ihtiyaç duymadan maçın geçmesini diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“KİMSE YENİ MALATYASPOR’U KÜÇÜK GÖRMESİN”

Giresunspor maçını yöneten FİFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ı yönetimi ve kararlarından dolayı eleştiren Şumudica, şunları söyledi:

“Giresunspor maçını Türkiye’nin en iyi hakemi olarak gösterilen bir hakem yönetti. Ben hiçbir şekilde bize adaletli davrandığını düşünmüyorum. Bizim tarafımızdan kimse bunu konuşmadı ama birkaç şey söylemek istiyorum. Karim Hafez’in pozisyonu penaltı. Miraç’ı yere düşürdüler, bir frikiğimiz vardı, Adem’e yapılan bir faul vardı. Kimse bunları konuşmuyor. Yeni Malatyaspor küçük bir takım değil. Anadolu takımı olabiliriz ama kimse Malatya’yı küçük görmesin. Bir Galatasaray maçını haftalarca konuşuyorlar ama Malatya’yı 10 dakika bile konuşmadan geçiyorlar. Ben buna karşıyım. Büyük gösterilen takımlar gibi her gün bizde buraya geliyoruz, futbolcularımız her gün onların futbolcusu gibi çalışıyor, buradaki personelde onların personelleri gibi çalışıyor. Herkes ekmek parası için buraya geliyor, futbolcularımız ter döküyor. Bir maç için günlerce, haftalarca antrenman yapıyoruz ama verilen yanlış bir karardan ötürü maçı kaybediyoruz. Bu üzücü oluyor. Dünyanın her yerinde adaletin olmasını istiyorum. Ben futbolda çalıştığım için futbolda adalet olsun istiyorum.”

“BU BENİM KALİTEM DEĞİL”

Adana Demirspor ve Altay maçlarına eksiksiz tam takım olarak çıktığını dile getiren Marius Şumudica, “Birkaç oyuncumuzun sakatlanması ve milli takıma gitmesiyle gerçeklerle yüzleştim. Aslında bu bizim mahremimiz ama çok fazla konuşup bazı şeyleri söylemeyeceğim ama bazı yerlerde Şumudica’nın kalitesi hakkında konuşuyorlar, bu benim kalitem değil. Oyuncularımı hiçbir zaman kamera önünde kötülemedim hala da kötülemeyeceğim ama bazı gerçekleri görmemiz lazım. Buradaki 6-7 oyuncumuzun kalitesi, Süper Lig kalitesinde değil. Bunu herkes biliyor. Şimdi ben nasıl değişiklik yapacağım, nasıl oyuncumu rotasyona götüreceğim? Kayseri ve Gaziantep’te kendi getirdiğim oyuncularla birlikte yukarılara oynadım” ifadelerini kullandı.

“DELİLER GİBİ OCAK AYINDAKİ TRANSFERİ BEKLİYORUM”

Takımdaki kadro sıkıntısına dikkat çeken Şumudica, şunları kaydetti:

“Ben deliler gibi ocak ayındaki transfer dönemini bekliyorum. Başkanla konuştuk, 5-6 oyuncu transfer edeceğiz. Daha sonra Malatya yukarılara oynayacak. 2., 3.Lig’deki oyuncuları buraya getirerek, Süper Lig’de herhangi bir kalite beklenemez. Tabii ki kulüp gençleri kullanıp, onlara şans vermek istemiştir ama bence seçimlerinde yanılmışlar. Bunu düzelteceğiz, bir hocanın görevi bunları düzeltmektir. Başkanla bunları istişare ediyoruz ve buna bir çözüm bulacağız. Gerçekleri de söylemek lazım. Her şeyi saklayamayız, bu saklanacak bir şeyde değil. Sadece gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Süper Lig’de kalmak için en az 8 oyuncuya ihtiyacımız var. 3-4 oyuncuyu ilk 11’e konup, geri kalanını da değişiklik için yedek kulübesine almamız lazım çünkü sakatlanan ya da cezalı duruma düşen oyuncularımız oluyor.”

“5-6 OYUNCUM İYİ GERİSİ SÜPER LİG OYUNCUSU DEĞİL”

“Ben asla rahatlığı seven bir hoca değilim” diyen Marius Şumudica, sözlerini şöyle tamamladı:

“Buraya para için gelmedim. Ben bu kulübü kurtarmak ya da yardımcı olmak için geldim. 20 yıllık kariyerime bakarsanız ben hiçbir zaman kümede kalmak için oynamadım. Burada yaşanılanların veya alınan sonuçların bana yüklenmesini de istemem. Bu yüzden bunları açıklıyorum. Ocak ayından sonra yapacağım transferlerle kötü sonuçlar alırsam, o zaman karşıma gelin ve her şeyi söyleyin. Ama şu anda elimdeki oyuncularla elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Özür dilerim ama 5-6 oyuncum çok iyi gerisi bence Süper Lig oyuncusu değil. Herkesin taraftarların, bizi izleyenlerin bunu anlaması lazım. Sağa sola konuşan bir insan değilim, düz bir insanım. Direkt söylerim. Söylememe de gerek yok, zaten herkes anlamıştır. İlk 11’de 5-6 oyuncum yoktu, çalıştığımız organizasyonları futbolcularımız yansıtamadılar ve Giresunspor maçı 1-0 kazandı. Elimde malzemem yok ama ben takımıma yemek yapmak istiyorum, nasıl yapacağım?”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • uğur türkan (2 yıl önce)
    2 Hafta kazanınca övgü.3 Hafta kazanınca takımı yerme,eleştirme..Şaşırmadım doğrusu sumidica bu aslında takım kazanınca kendi,kaybedincede topçu.Rize'de de bunu yapmıştı hatırlıyorum.5-6 Oyuncu süper lig topçusu değil demiş ki orada da çok haklı.Ama işte ne yaparsın bu yönetimden bu kadar daha fazla bir şey beklememek gerek.Bence sumidica devreyi beklmez kendi istifa eder.Devreye kalsa bile yönetim onun isteklerini getirebilecek ölçüde yeterli değil.hem maddi,hem manevi yönetilmeyen süper ligin garip takımı malatya..
    0
    0
    Yanıtla
  • H0ca44 (2 yıl önce)
    Dürüm yap.. tost yap..hani bu takım iyiydi bencede iyi bize numara yapma..sin on takımda dört galibiyeti olan tek takım Malatyaspor dur bu takım transfer yapmadan iki maç almıştı..sen geldin iki galibiyet daha aldık ne oldu sonra bu takıma antrenman değil inanç yükleyecek sin..
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    Marius Şumudica.. 5- 6 direk oyuncu istiyorsa adil gevrek Marius Şumudica yı gönderir yazın bir kenara. adil gevrektten futbolcu istemeyin de ne olursa olsun mantığı var.. eğer adil gevrek Marius Şumudica yı gönderirse bilinki kümeye düşmeyi göz önüne almışlar demek
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevmek lazım (2 yıl önce)
    Bazt konularla yüzleşmek lazım,bir oyuncunun bireysel hatası yüzünden 3-4 haftadır maç kaybediyoruz,bu laflar söylendi diye kimsenin ,oyuncunun zoruna gelmesin, zaten oynamıyorlar ,takımdaki isteksizlik, mücadele etmeme ,yenilgiyi kabul etme ,oynadığı futbola,bir kişilik , karakter koyma yok,eğer sen oyuncu olarak bazı sebeplerin varsa ,ekonomik falan şu dönemde sen yalnız değilsin , eğer sen bu karakterde değilsen,senin yerine gelecek,futbolcu da olur, hoca da olur, yönetimde... artık yeter..........
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    Kazandığın ilk iki hafta kadroya takviyeye gerek yok bu kadroyla devam edeceğiz diyordun.Acaba başarısızlığa kılıfmı arıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (2 yıl önce)
    Bu adam deli meli amma yorumlari ,tesbitleri,yürekliliği 10 numara.sezon basindan taraftarlarla hep konustugumuzun aynisini acik yureklilikle soyledi.helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (2 yıl önce)
    Gelirken eldeki malzemeyi bilmiyormuydun, 2 maç galip gelince benim diyordun
    0
    0
    Yanıtla
  • Vehbi (2 yıl önce)
    Sayın hocam Hakemler konusunda ve Ulusal Medyada yapılan yorumlar konusunda haklısınız, ancak Malatyaya gelmeden önce araştırma yapmadınız mı bu futbolcuların durumu ile şimdi dert yanıyorsunuz Adanademir ve Altay maçından sonra futbolcuları övüyordun şimdi ne olduda 3 mağlubiyet alınca bu lafları söylemeye başlayıp mazeretlere sığınıyorsunuz Yönetimin yaptığı transferlerde hatalı olduğu aşikâr bahane etme ocak ayını bekle görelim takım Galatasaray maçında da yenilirse durumu hiç iç acıcı olmaz herkese selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    hoca geldin geleli 3,5,2,sistemini uyguluyorsun Irfan hoca gibi yanlis oynatiyorsun icerde 4,4,2 oynat disarda 5,4,1 oynat en az 1 puan alirsin elinde genc oyuncu var oynat
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (2 yıl önce)
    Yav pazar spordan Elazığ spordan ve elde kalmış futbolculardan takım kurdu Adil bey bedava aldı borç gösterdi bir bırakmadı gitti şu takımı ne geniş bir adamsın sen yav hiç yazılıp çizileni okumuyormusun yazık ya hafta sonu bu şehrin insanının gözü kulağı Malatya maçında her maç sonu da insanlar kahroluyor senin eserin yüzünden
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Adil Gevrek bu takımı İzzet Erdoğan'la sen bu hale getirdin. Alt liglerde bile kadroya giremeyen oyunculardan yıldız yaratmaya çalışıyorsunuz. Yazıklar olsun size vazgeçin artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Bu klübe gelen ve İlk kez net ve açık konuşan bir T.direktöre rastladım.Takımda 5,6 oyuncu süper ligin oyuncusu onun dışında hiç biri bu ligin oyuncusu olmadığını söylemiş.Biri ona bu yıl transfer diye 10 tane 2 ve 3 ligden futbolcu alınıp,onları geri klüplerine kiraladıklarını söylese bu klübün nasıl bir mantıkla yönetildiğini daha iyi anlar.Şimdiden söylüyeyim.Tüm gönderilen T.direktörler gibi transfer isteyen sumudicanın transfer istekleri A.gevrek tarafından reddedilip,görevine de son verilecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Servet (2 yıl önce)
    Daha bundan 3 hafta önce sen degilmiydin ocakta transfere gerek yok diyen keşke bunu bi sorsaydınız kendisine
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Hocam sizin kalite ve samimiyetinize güvenimiz sonsuz, başkan artık her şeyi bırakmış, takım kendi kaderine terk edilmiş, ayrıca bu hafta sonu maçta hakemler resmen bizi yakacaklar, Galatasaray Fenerbahçe maçının acısını bizden çıkaracaklar takımın yöneticilerini şimdiden uyarıyoruz Tff uyarılmalı,biz kimseden yardım da istemiyoruz hakkımız da yenilmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Transfer diye karadenizin köy takımlarından bedava futbolcu topla getir sonrada sahaya çıkaracak yedek bile yok deyin.Yeni sportif direktör Ali ravcıyı bile aratır oldu.Sadık transferi bile fiyasko oldu.yediğimiz maddi kazıkda cabası.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Ertaç, Wallace, Sadık, Hafez, Mustafa, Aabid, Adem, Tetteh, Chouiar.. Bunlar hariç gerisi 2. lig topçusu! En az 2 (tecrübeli) orta saha, 1 sağ bek, 1 forvet, 1 yedek kaleci ihtiyacı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık ve hafez süperlig topçusu değil
    0
    0
    Yanıtla
  • hafes süper ligin en kalitesiz topçusu
    0
    0
    Yanıtla
  • demedi deme (2 yıl önce)
    hoca sonuna kadar haklı.suç takıma gerekli transferleri yapmayan yönetimde.3.lig 2.lig de toplama futbolcularla süperlig takımımı kurulur.ama adil gevrek kurdu güya.yababcıların çoğu vasat.diğer takımlarında yabancıları var.bizimkiler sanki istanbul sokaklarında toplanmış afrika kökenliler.yav bu nasıl kulüp yönetmek.bu nasıl yönetim belli değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Drejanlı (2 yıl önce)
    Hocam yönetimde doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar anlayışı var. Aman DİKKAT..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    Duydun mu Adil Gevrek.Elimde 6 oyuncu iyi diyor.Gerisi 2.3 lig futbolcusu diyor.Nerde Sportif direktör....Bu işi ehil kişilere bırakmazsan olacağı buydu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Ali ravcı yı arar olduk yazıklar olsun Adil gevrek istifa
    0
    0
    Yanıtla