SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Emlak Vergisi, ÇTV ve MTV de Ertelenmiş Oldu'

'Emlak Vergisi, ÇTV ve MTV de Ertelenmiş Oldu'
A- A+ PAYLAŞ

Mücbir sebep süresinin 30 Nisan 2024'e kadar uzatılmasının hangi vergileri kapsadığı konusunda değerlendirmeye yapan  malatyahaber.com Yazarı, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası eski başkanı ve Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, “ Mücbir sebep halinin uzatılması ile birlikte Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri ile Motorlu Taşıt Vergisinin de ertelenmiş olduğunu söyledi.

Altaş, yaptığı değerlendirmede, "Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen bazı yerler için daha önce ilan etmiş olduğu Mücbir Sebep Halinin süresinin 30 Kasım 2023 tarihinde sona erecek olması nedeniyle yapmış olduğu duyurudaki Mücbir Sebep Hali Süresinin 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatılmasına ilişkin açıklamaya göre gelir, kurumlar ve katma değer vergileri ile birlikte belediyeler tarafından tahsil edilen ve ödemesi 30 Kasım 2023 tarihinde sona eren emlak ve çevre temizlik vergileri ile motorlu taşıtlar vergisi de (MTV) ertelenmiş oldu.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda deprem tarihinden önce tahakkuk etmiş, ödeme süresi mücbir sebep hali ilan edilen süreye rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizi 31.5.2024 günü sonuna kadar ödenebilecek.

Ancak, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile Harçlar Kanunu ödenmesi gereken harçlar, Noterler ve Ticaret Sicil Harçlarına ilişkin bildirimler üzerine tahakkuk eden vergi ve harçlar için herhangi bir erteleme söz konusu değildir."dedi.

Altaş, “Hazine ve Maliye Bakanlığının mücbir sebep halini uzatmasına paralel olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun da Sigorta ve Bağ-Kur prim ödemeleri içinde buna benzer bir mücbir sebep hali uzatmasına ilişkin duyuru yapmasını bekliyoruz. Özellikle vergi ve prim borçlarının belirli bir sürede olsa ötelenmesi deprem bölgesindeki iş insanlarını bir nebzede olsa rahatlatacaktır.”  diye konuştu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • ESKİMALATYALI (4 ay önce)
    borçlandırmaya devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 ay önce)
    Deprem bölgesinde yaşayanlar ek MTV vergisi ödemeyecekti ama aracımın muayenesi geldiği güne kadar bekledim bekledim bekledim vergimi iptal etmedi devlet aradım 06 plaka 8 Yıldırım Malatya'da Ben yaşıyorum bana bunu yaptırma yatırmadan muayeneye giremezsiniz dediler mecbur gittim yatırdım ikisini de bu nasıl bir ilerleme bu nasıl bir devlet millet anlayışı yani anlayamadım Ben yatırdığım paramı istiyorum devletimize evrak verdim ama bir şey çıkmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Özen (4 ay önce)
    Emlak vergisi 1.dönem mayıs ayındaki ödemeye gecikme faizi uygulanmış şimdi nasıl bi erteleme bu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ATKN (4 ay önce)
    Yani ödeyeceğiniz vergiler ertelendi. 2024 Nisan sonrası, seçimde bittikten sonra bu vergileri tekrar ödeyeceğiz değil mi? Durmak yok yola devam.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Öneri (4 ay önce)
    Sn. Başkan Malatya'da yaşıyorum. Arabam 06 plakalı ek MTV tahakkuk etti. Ödedim. AMMAAAA 44 plaka diye İstanbul'da yaşadığı halde, Malatya ile ilgisi olmadığı halde, veya Deprem zararı görmediği halde Malatya'da yaşayanlara tahakkuk etmeyen ek MTV haksızlığı var. Lütfen dillendirin, yazın. Hak olmadığı gibi hukukta yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Evet Bende Malatya'da yaşıyorum. 06 plakalı aracım var ve ruhsatta Malatya iakmetgah adresim yazıyor. Benimde ek MTV görünüyor. Ceza gelince ikamet adresime tebliğ ediliyor. Daha nasıl Malatya'da yaşadığımızı kanıtlamak gerekir ? Bu düzenlemeyi yaparken bile sınıfta kaldılar !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sayın Öneri bey şikayetlerinizi AKEPE'lilere yapacaksınız.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sayın Ahmet Bey Problem AKEPE filan değil. Haksızlık-Hukuksuzluk-Buz jeton yapanlar. Herhalde siz kolay çözüm yolu bulmuşsunuz. Tavsiyenizi cebinizden çıkarmayın. Kimse görmesin ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Saygıdeğer Bahadır Bey, yaklaşık 4-5 gündür iki milletvekili "mücbir sebep" uzatıldı dedi , ama Sizin gibi detay vermedi. Açıklamalarınızdan dolayı teşekkür eder, Sizler gibi değerleri, saygı ve sevgi ile selamlarım.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hacı Ayvaz (4 ay önce)
    Yıkılan binalara ya da bunların arsalarına emlak vergisi tahakkuk ettiriyorlar. Böyle bir aymazlığı tarih yazmamıştır. Adamın malı gitmiş sıfırlanmış. Kira geliri yok olmuş. Esnafın malı ile birlikte sermayesi geliri yok olmuş, yerle yeksan olmuş. Kiminin hem malı hem canı hem de geliri gitmiş. Sen adamdan mirasçılarından emlak vergisi istiyorsun. Allah bile bunları ıslah edemiyor. Daha Allahım bunlara ne tokat kötek atacak bilmiyorum. Altı ayda bir uyarıyor ama tınmıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı bey bu konuda malatyahaber.com da yine Bahadır Altaş bir açıklama yapmıştı. Ne yazık ki Büyükşehir dahil hiç bir belediye bunu yalanlamadı https://malatyahaber.com/haber/malatya-belediyeleri-usulsuz-vergi-tahakkuku-mu-yapiyor
    %100
    %0
    Yanıtla