Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Malatya’da Emniyet kontrol noktasında durarak durdurulan araçlardaki vatandaşlarla trafik kuralları konusunda sohbet edip, uyarılarda bulundu.
Malatya Ankara kara yolu Elemendik mevkisindeki kontrol noktasında ziyaret eden Aktaş, Vali Aydın Baruş, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan bilgi aldı.
Aşırı hız, emniyet kemeri ve sürücülerin dinlenmesi konusunda uyarılarda bulunan Emniyet Genel Aktaş, düdük verdiği çocuklardan çalmalarını da istedi.
Aktaş çocuklara, “Babanız hata yaptığında hemen arkadan düdüğü çalıyoruz, aynen trafik polisi gibi. Öyle çok hız yaptığında düdüğü öttürüyoruz” dedi.
Emniyet Genel Müdürü Aktaş, kontrol ettiği bir araçta emniyet kemeri uyarısı yaparken arkada oturan çocukların kemer takmadığını görünce hemen uyarıda bulundu. Aktaş, “Kemer takmadan yola çıkmak yok, sizde taktınız mı kemerlerinizi” dedi ve çocukların kemer takmadığını görünce “hemen takıyoruz” uyarısını yaptı.
Aktaş, emniyet kemerini takmayı yaygınlaştırmak için başlatılan “Kemerin ses getirsin” çalışması hakkında da sürücülere ve yolculara bilgi verdi.
-“Amacımız vatandaşlarımızın kazasız belasız yolculuklarını tamamlayabilmeleri”
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş basın mensuplarına şu açıklamada bulundu:
“Hiç affımız yok, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını, cep telefonu kullanmamalarını rica ediyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğümüz bu bayramda diğer bayramlarda olduğu gibi vatandaşlarımızın güven içerisinde sağ salım yolculuk yapabilmeleri için çok büyük çaplı tedbirler aldı, çok büyük çaplı hazırlıklar yaptı. Bu kapsamda günlük ortalama 7 bin 700 noktada yine günlük 13 bin 500 personelle tedbirlerini aldı tüm ülke genelinde. Bu 7 günlük süre içerisinde yaklaşık 65 bin noktada 100 bin civarında personelimiz dediğim gibi insanlarımızın rahat bir ortamda kazasız belasız bir yolculuk yapabilmeleri için tedbir aldılar. Bizlerde başta sayın içişleri bakanımız olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ben dahil bütün yöneticileri, genel müdür yardımcıları, daire başkanlarımız, bunlara ilave 40’a yakın polis başmüfettişimiz ile birlikte sahada aldığımız bu tedbirleri yerinde inceliyoruz, yine var olan eksiklikleri tespit ettiğimiz noksanlıkları yerinde tespit ederek hızlıca gidermeye çalışıyoruz. Amacımız dediğim gibi vatandaşlarımızın kazasız belasız yolculuklarını tamamlayabilmeleri. Bu konuda tabi valiliklerimiz, bütün il emniyet teşkilatımız, canla başla görevini yapıyorlar, yapmaya devam edecekler.”
-“Maalesef çok farkında olunmayan yüksek bir tehlike”
“Vatandaşlarımızdan sürücülerimizden istirham ediyoruz, rica ediyoruz, güvenlik tedbirlerini elden bırakmayalım, trafik kurallarına uyalım ki sağ salim yerimize ulaşalım., Bayramlar bildiğiniz gibi millet olarak kutladığımız en önemli günlerimiz, en mutlu günlerimizi, mutlu günümüzü hata yaparak, acele ederek, kuralları ihmal ederek acıya dönüştürmeyelim, hem kendimiz için, hem de çevremiz için eşimiz, dostumuz için bu günlerimizi acıya dönüştürmeyelim. Özellikle hız limitlerine uyalım diyoruz. Bu konuyla ilgili de çok ciddi tedbirler aldık. Sizlerde gördünüz, bütün alt güzergahlarda radar uygulaması yapıyoruz. Dolayısıyla hiç affımız yok. Sürücülerimizin özellikle hız kurallarına uygulamalarını rica ediliyoruz. Yine cep telefonu kullanmamalarını istiyoruz. Sizlerde biliyorsunuz cep telefonu kullanımı kaza riskini yaklaşık 4 kat artırıyor, çok ciddi bir konu. Maalesef çok farkında olunmayan yüksek bir tehlike. O nedenle cep telefonu konusunda yine arkadaşlarımız bu uygulama noktalarında yüz yüze iletişime geçerek sürücülerimizi uyarıyorlar. Ayrıca emniyet kemeri çok çok önemli. Yine emniyet kemeri konusunda duyarlılığın arttırılması ile ilgili de arkadaşlarımız aynı şekilde ikazlarda bulunuyorlar. Ayrıca yine yüz yüze görüşme ile sürücülerimizin çok uzun süre direksiyon başında kalmalarından kaynaklı yorgunluklarını, uykulu hallerini de tespit ederek o konuda da kendilerini ikaz ediyorlar. Yapılan bilimsel çalışmalara göre 2 saatte bir sürücülerin en az bir 10 dakika mola vermeleri gerekiyor. “
“32,3 oranında azalma oldu”
“ 2019 yılının ilk 7 ayı ile bir 2018 yılının ilk 7 ayını kıyasladığımızda trafik kazalarında ölen kişi sayısında yüzde 32,3 oranında azalma oldu. Bu çok ciddi bir orandır, büyük bir gayret ile emeğin sonucudur Hedefimiz hiç bir vatandaşımızın ölmemesi ve burnunun kanamaması. “
malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA- iha