SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Az İlgi Burada..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yerel ve bölgesel radyo ve televizyon kuruluşlarına yönelik olarak düzenlenen üç günlük eğitim semineri sona erdi. Sabancı Kültür Merkezi'nde üç gün süreyle devam eden seminere katılan yerel, bölgesel radyo ve televizyon kuruluşlarının temsilcilerine RTÜK tarafından sertifikaları verildi.

Sabancı Kültür Sitesi'ndeki seminerde, "Türk Dilinin Doğru, Güzel ve Kurallarına Uygun Kullanılması", "Yayın İlkeleri, İzleme Ölçütleri ve Yayın Etiği", "Radyo ve Televizyon Yayın Hukuku, Yayıncı Kuruluşların İdari, Mali ve Hukuki Sorumlulukları", "Radyo ve Televizyon Yayıncılığının Teknik Boyutu" ile "Yerel Medya" konularına yer verildi.

Malatya’nın ev sahipliğini yaptığı eğitim seminerinde, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerinde yayın yapan yerel, bölgesel radyo ve televizyon kuruluşları da katılarak, sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.

Sertifika töreninde konuşan RTÜK Eğitim Daire Başkanı Ayhan Özçelik, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yerel ve bölgesel yayıncılarına yönelik verilen eğitim seminerinde, ev sahipliği yapan Malatya’nın katılımının yetersiz olduğunu ve hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Özçelik, RTÜK tarafından düzenlenen eğitim seminerinin yayın kuruluşları için bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, “ Çevre illerden gelen katılımcıların yoğunluğu Malatya’da daha fazladır. Seminere yeterli özenin gösterilmediğini gördüm. Bütün seminerler arasında en az katılım Malatya’da oldu”ifadelerine yer verdi.

FOTO: Duygu GÜLAL (Yorum)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız