SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"En Çok Sıvat ve Sulak İhtiyacı Var"

0
Güncellendi - 2016-06-27 16:40:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve yönetim kurulu üyeleri, Yeşilyurt ilçesine bağlı Bürücek yaylası ve bazı mahalledeki hayvancıları gezerek sorunlarını dinledi.

“Acil olarak sıvat ve sulak ihtiyaçları var”

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sulak ve sıvat ihtiyaçları bulunduğunu söyleyen Başkan İhsan Akın, “Bürücek yaylamız ve Malatya’mızdaki diğer yaylaları gezdiğimizde görüyoruz ki en büyük sıkıntı özellikle sulaklar (sıvat) ve hayvan gölgeliğidir. Tabi bun sıkıntılar ve problemlerle ilgili devletimizin, Kalkınma Bakanlığı ve DAP idaresi Başkanlığımızın projeler kapsamında hayvan sulakları ve birçok verdiği destekler ve hibeler var. Bu sulakların dağıtımı ile ilgili yerel yöneticilerimizin desteği gerekmektedir. İnşallah destek verirlerse bu yıl içerisinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığında katkısı 500 adet hayvan sulağı (sıvat) dağıtılacak. Bu sıvatlar beton olduğu için mera yayla şartlarına uygun olacak. Daha önceden de 80 civarında beton sıvat sulak dağıtıldı” dedi.

“500 adet yeni sulak gelecek”

Bu yeni gelecek yetiştiricilere dağıtılacak olan sıvatlarla birlikte buradaki ve tüm yayla meradaki hayvanlarımızın içme suyu ihtiyacının bir nebze de olsa karşılanmış ve problemlerinin çözülmüş olacağını kaydeden Akın, “Bakıyoruz daha bazı yayla ve meralarımızda toprak havuz ve plastik leğen içerisinde, hijyen olmayan ve zor şartlarda su taşıyarak hayvanlarını sulamaya çalışıyorlar.

Ayrıca gölgelik olmadığı içinde hayvanlar güneş altında dinlemeye alınıyorlar. Bizler bu bağlamda yaklaşık iki yıldır sıkıntılarla ilgili dilekçeleri topladık Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü, ilgili şube müdürlüğüne eklerini hazırlayıp teslim ettik. Buradan da ilgili DAP bölgesi başkanlığına gönderildi. Bu anlamda 500 adet yeni gelecek olan sulaklar, hayvancılık yapan yetiştiricilerimize önemli kolaylıklar sağlayacaktır. DAP projesi kapsamında yeni makineli jeneratörlü kırkımla ilgilide gerek eğitim gerek kırkımla ilgili çalışmalarımız devam ediyor bunları da yetiştiricilerimizin hizmetine inşallah sunacağız” şeklinde konuştu.

Bülten

a1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Aydın (8 yıl önce)
    Svatlarla ilgili katkı zaten vardı yeni bir proje gibi lanse etmeye gerek varmı. Tarımsal hizmetler dairesinin değil bizzat Kalkınma Bakanlığı nin desteği bu. Yeni projeler le ovunmek lazım başkalarının ki ile değil.
    0
    0
    Yanıtla