SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Fazla Artış Dolmalık Biberde

En Fazla Artış Dolmalık Biberde
A- A+ PAYLAŞ
Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli istatistik bölgesinde TÜFE aylık değişiminin yüzde 0.05 gerçekleştiği bildirildi. 
 
Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından enflasyon rakamları ile ilgili yapılan açıklama şöyle ; 
 
2012 yılı Mart ayında 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi’nde bir önceki aya göre % 0,05, bir önceki yılın Aralık ayına göre % 1,25, bir önceki yılın aynı ayına göre % 10,97 ve on iki aylık ortalamalara göre % 8,83 artış gerçekleşmiştir.
 
Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış % 1,27 ile Eğlence ve Kültür grubunda gerçekleşmiştir.
 
Mart ayında endekste yer alan gruplardan eğlence ve kültürde % 1,27, konut, su elektrik gaz ve diğer yakıtlarda % 0,98, ulaştırmada % 0,80, mobilya ev aletleri ve ev bakım hizmetlerinde % 0,36, lokanta ve otellerde % 0,32, sağlıkta % 0,24 artış gerçekleşirken, gıda ve alkolsuz içeceklerde % -1,20, haberleşmede % -0,25, giyim ve ayakkabıda % -0,18, çeşitli mal ve hizmetlerde % -0.16 düşüş gerçekleşmiştir. Alkollü içecekler ve tütün,eğitim gruplarında değişim olmamıştır.
 
Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE’de en yüksek artış % 19,08 ile Alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşmiştir.
 
Çeşitli mal ve hizmetler (% 17,81), konut,su,elektrik,gaz diğer yakıtlar (% 13,88), ulaştırma (% 13,21), mobilya ev aletleri ve ev bakım hizmetleri (% 11,54), gıda ve alkolsüz içecekler (% 10,89), eğitim (% 10,79), artışın yüksek olduğu diğer harcama gruplarıdır.
 
En yüksek fiyat artışı gösteren madde Biber Dolmalık olmuştur. Biber Dolmalık fiyatı ortalama bir önceki aya göre % 16,88, artarken, limon % 11,13, ayva % 10,78, armut % 10,03, domates % 9,02 oranında artmıştır. 
 
En fazla fiyat düşüşü gösteren madde soğan yeşil olmuştur. Yeşil soğanın fiyatı ortalama bir önceki aya göre % -25,66 oranında azalırken, En fazla fiyat düşüşü gösteren madde yeşil soğan  olmuştur.
 
Yeşil soğanın fiyatı ortalama bir önceki aya göre % -25,66 oranında azalırken, ıspanak % -21,13, havuç % -20,00, marul % -18,12 ve çizme (Kadın için) % -9,84 oranında azalmıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız