SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Güzel Kuzu Yarışması Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-04-14 18:53:31
En Güzel Kuzu Yarışması Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

13. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Tarım teknolojileri Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda En Güzel Kuzu Yarışması yapıldı.

Fuarı ziyaret eden Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, oda ve birlik başkanları kuzu yarışmasını da izlediler.

Kuzu yarışması

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen ‘En Güzel Kuzu Yarışması’nda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, düzenlenen yarışmanın yetiştiriciler için teşvik mahiyeti de taşıdığına inandığını söyledi. Başkan Gürkan ”Ülkemizin tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeterli olan bir ekonomik yapısının olması noktasında Tarım Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalar ve teşviklerin yanında yerel anlamda da Valiliğimiz ve Belediye olarak bizlerin yapmış olduğu çalışmalar bulunmaktadır. Malatya’da tarımın gelişmesi noktasında çiftçilerimizin ve üreticilerimizin teşvik edilmesi konusunda yerel yönetimler olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. İnşallah bu çalışmalar ve yarışmalar hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacaktır. Yarışmaya katılan üreticilerimizi tebrik ediyorum.

Tarım Fuarının Malatya’mıza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyor, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Tüfenkci: Her yıl gerçekleştirilen güzel bir yarışma

En Güzel Kuzu Yarışması’nın her yel tekrarlandığını belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, “Her tarım fuarında bu yarışmayı düzenleyerek yetiştiricilerimizi bir araya getirerek hayvan yetiştiriciliğini teşvik edilmesinde emeği geçenleri kutluyorum. Üretim, Türkiye’nin ana unsurlarından ve odaklandığı temel noktalardan birisidir. Hem üretimi artırmak hem de maliyeti düşürerek geniş bir çerçeveye yaymak hükümetimizin politikalarından biridir. Hükümetimizin atacağı adımların yetiştiricilerimizin üretimine fayda getireceğine inanıyorum” dedi.

Yarışmada birinciliği Darende’den Mehmet Türkmen, ikinciliği Arguvan’dan Cihan Mol, üçüncülüğü ise Arapgir’den Cumali Doğan’ın yetiştirdiği kuzular aldı.

Yarışmada dereceye giren kuzu yetiştiricilerine ödülleri AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder tarafından verildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız