SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alırsak En Hayırlı Şekilde Değerlendireceğiz"

0
Güncellendi - 2020-06-09 20:03:45
A- A+ PAYLAŞ

"ŞARTLARIMIZ UYARSA ALACAĞIZ"..  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi'nin bir basın bülteninde, şu anda atıl durumda olan YİMPAŞ binasının belediyeye tarafından alındığı yolunda kamuoyuna duyurulan haberi düzeltti ve “Çevre ve Şehircilik Bakanımız söz verdi; ancak, henüz bir alım gerçekleştirmedik, sözünü aldık” açıklamasını yaptı.

Konuya yönelik soruları cevaplandıran Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, YİMPAŞ binasının belediyeye devrinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Malatya ziyareti sırasında gündeme geldiğini belirterek, devir konusunda, mevcut aşamada net bir durum olmadığını söyledi.

“Binayı henüz almadık, sözünü aldık”

Şartların uygun olması halinde YİMPAŞ binasını alacaklarını belirten Gürkan,”Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Malatya’ya geldiğinde söz verdi. Bize verileceğini söyledi, ancak şartlarımıza bakacağız. Henüz bir alım gerçekleştirmedik, sözünü aldık. Bakanlığın bizde bir takım istekleri olabilir, bizim de bazı taleplerimiz olacak. Bütün bu şartlarımız uyarsa alacağız” dedi.

“Binanın sağlam olup olmadığı konusunda çelişkili raporlar var”

Binanın deprem açısından sağlam olup olmadığı hakkında çeşitli raporların olduğunu ve bu raporların kendi içinde çelişkiler içerdiğini vurgulayan Başkan Gürkan, “Binayı inceleyeceğiz. Buna göre karar vereceğiz” dedi.

“Alırsak ne için kullanacağımıza karar vermedik”

Başkan Gürkan, YİMPAŞ binasını aldıkları takdirde, hangi amaçla kullanacaklarına karar vermediklerini de söyledi. Gürkan, “Binayı aldığımız takdirde ne olarak kullanacağımıza karar vermedik. Onun da araştırmasını yapacağız. Malatya’nın çıkarlarına ne uyarsa orayı o şekilde değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv (iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • OĞUZ (4 yıl önce)
    Kesinlikle Avm yapılmalı Yeşilyurt Park Avm olsa süper olur Malatya büyüyor gelişiyor kayseri de 6 Avm var Samsun’da 9 Diyarbakır’da 6 Malatya’da sadece 2 Avm var Malatya merkez nüfusu çok zaten bir Avm daha yapılsa bu şehire güzel olur
    0
    0
    Yanıtla
  • HARUN BİNGÖL (4 yıl önce)
    Sayın Büyükşehir Belediyesi burayı Polisevi Öğretmenevi gibi sosyal tesis yapın içinde oteli, düğün salonu, havuzu, lokantaları osun belediye için güzel gelir sağlar ucuz otel için herkes gelir...
    0
    0
    Yanıtla
  • öğrenci44 (4 yıl önce)
    il halk kütüphane olsun ders çalışacak ortamı olmalı il kütüphane yerleri şehrin dağınık yerlerinde zaten hem çevresi olarakta lise ve üniversite yakınlarında olmasıyla çok faydası olur
    0
    0
    Yanıtla
  • YODUYOMANLI (4 yıl önce)
    CAMİİ yapılsın...Ayasofya ile birlikte açılışına gidersiniz..millet işi gücü bırakmış ne ile uğraşıyor...millet aç aç
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (4 yıl önce)
    Sayın başkan otoparkı vb özellikleri dolayısıyla dört dörtlük kimsenin yemeyeceği Malatyanın malı gururu Esenlik yapın. Şehirin kalabalığından uzak, otopark sorunu olmayan, oyun parkı olan esenlik çok güzel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Zabıta daire başkanlığı yapın gitsin. Aslında yeşilyurt belediyesi şöyle kallavi bi idari bina yapmanın peşinde onlara verin, 20tane biaları var ama havalı değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (4 yıl önce)
    kesinlikle salon sporları milli takımlar kamp merkezi olmalı bu şekilde malatya spor merkezine dönüşür giderleri de spor bakanlığı tarafından karşılanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Yimpaş binası pandemi/salgın hastanesi olsun.Diğer hastaneler normal faaliyetine dönsün.Sadece burası covid 19 hastalarına baksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    ne yapacağına karar vermeden yada ne yapacağını bilmeden insan neden talip olur ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • babacan (4 yıl önce)
    halihazırda adliye binası yetersiz. bildiğim kadarıyla belediyeye devredilmek istenilen bu yimpaş binası da adliye binasının iki katından fazla kapalı ve açık alana sahip. askeri hastane yerine adliye binası yapılması gündemde iken, bu binanın adliyeye tahsisinin en isabetli karar olacağını düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zabıta daire başkanlığından sonraki en mantıklı öneri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (4 yıl önce)
    İl emniyet müdürlüğü binasını hastaneyle birlestirin burayada il emniyet müdürlüğü kurun 10 numara olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayazbey (4 yıl önce)
    Bence maski binasını taşıyın yada belediyeler yer değiştirdiği zaman boş olan yere maski binasını taşıyın,maskiye gidiş dönüş 10 tl ye mal oluyor.İnşallah güzel değerlendirirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • trabzondan (4 yıl önce)
    Ben haber ilk çıktıüında da yazdım. YİMPAŞ binasını Büyükşehir Belediye Binası yapalım. Mevcut Büyükşehir belediye binasınıda Yeşilyurt Belediye binası yapalım. Şehrimiz için Çöşnük tarafında yeni bir merkez oluşur, şehrin batıya kayması biraz yavaşlar ve böylece doğuya kayma oluşarak kira, gayrimenkul değerleri dengelenir, esnaf eşit şartlara ulaşır ve Yeşilyurt belediyesi yeni bina yapmaz, oraya harcanacak para başka yatırımlara harcanır. Maşti karşısındaki alanada güzel bir park yapılabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • çöşnüktte evin var galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (4 yıl önce)
    Yanılmıyorsam bir zamanlar M.Ali Aydınlar Acıbadem Hastanesi yapacaktı, işte fırsat ya şehir hastanesi ya da acı badem, medical hastanesi olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (4 yıl önce)
    Bu binanın HALK EĞİTİM MERKEZİ olarak kullanılması daha uygun olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • yandaş (4 yıl önce)
    esenlik yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • Naci (4 yıl önce)
    Selahattin baskanimi bir daha tebrik ediyorum.malum dunyaca bir hastaligin pencesindeyiz sayin baskanim burayi bir belediye hastanesi veya belediye yurdu olarak tadilatini yaptirarak kullanima acarak vatandasin hizmetine sunar belediyemize ciddi katkilar sunabilir.boylece SELAHATTIN GÜRKAN adini altin harflerle tarihe yazmis olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (4 yıl önce)Naci isimli kullanıcı yorumuna
    Haha tarihe altın harflerle mi yazar ? :) abi siz hangi dünyadasınız ya millet ne projeler yapıyor bir binanın değerlendirmesi ile tarihe mi geçilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (4 yıl önce)Süleyman isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru bir yorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan Kardes (4 yıl önce)
    Belediye bunyesinde avm ve otel olarak calistirilsa belediyemize para akar insallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Yandaşlara rant sağlamaya müsait bir yer hemen alın
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep Gultek (4 yıl önce)
    Cok amaclar için ideal olur doğru kararlarla degerlendirilirse bulunduğu mevki kazanir değer kazanir yanında. Battalgazi sosyal tesisleri arkasında fen işleri sağında , solunda ve karşıda yeni yapılanma var. Devletmi , Özelmi okullar bilmem , semt ,mevki açısından çok önem kazanır şimdiden hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan koyunoğlu (4 yıl önce)
    Bu Yimpaş binasını bedelsiz mi alacaksınız eğer bedel ödenecekse bunlar dini kullanıp avrupa da korkunç bir para topladılar o paraları yimpaş a yatıran insanlar şimdi şizofren tedavisi görüyorlar bedelleri önce bu kişikere ödenmeli eğer hak ve hukuk varsa böyle olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Bizim milletvekillerine peşkeş çekmeyinde ne yapıyorsanız yapın.malatya ya hayırlı bi adım olur inşallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • hocam (4 yıl önce)
    Bence satın alınmasına Selahattin Başkanımız güzel bir karar vermiştir. Belediye Millet Hastahanesi olarak yapılsa çok iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Burası Hastaneden başka birşey olmazzzzz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halk (4 yıl önce)
    Umuyoruz ki iyi bir şekilde değerlendirilsin hizmet için kullanılsın birilerine rant kapısı olmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali sivri (4 yıl önce)
    Her seferinde yimpaş binasının gündeme gelmesinin sebebi, bina içerisinde gayrı resmi işler oluyor kardeşim o yüzden, yazmayayım buraya anladınız işte, millette rahatsız bu duurmdan, yoksa başka bir sebebi yok.alınırsa da bence kyk almalı burayı öğrenci yurdu haline getirebilir, çok uygun, hem üniye yakın, hemde bina tasarımı en alt yemekhane olarak kullanılır, üst katlar oda olarak kullanılır. 2 üniversite olan bir yerde, bu kyk yurdu iş görür
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalim44 (4 yıl önce)
    Yimpaş binası yılan hikayesine döndü,önce sgk hizmet binası olarak soylendi sonrasında otel hizmeti için söylendi,belediye inşallah milletin yararına uygun hale getirir,orasını üst kısmını ögrenci yurdu,alt kısmınıda AVM olarak kullana bilir.Vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    O binalardan habersiz yorum yapılmış.Binalar ekonomik ömrünü doldurmuş yada doldurmamışlığından ziyade SAĞLAM değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (4 yıl önce)
    Ortada proje yok ne amaçla kullanılacağına dair hiçbir fikir yok...Ne var peki acınası bir malatya var...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Daha önce alsaydınız ya Maski binasına dünyanın parasını harcadınız bu bina orada yıllardır boş boş duruyor. Maski hizmet binası bura olurdu ama yandaşlar para yiyecek ya gidip şehrim 20 km dışına yaptınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (4 yıl önce)
    En mantıklısı altı esenlik market, halk avm; üstü de büyük şehrin işlettiği öğrenci yurdu veya otel olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (4 yıl önce)
    ooo günaydın! bu bina Yimpaş'ın maliyeye borçları nedeni ile devredildiği günden bugüne şahsen önerilerim şu şekilde idi. 1- Battalgazi Devlet Hastanesi 2- Battalgazi Belediye Başkanlığı eh artık bunların yenileri yapıldıktan sonra burası devralınır ise olacağı "yıkıp yandaşa yeniden yaptırmak" olacaktır. hayırlı olsun Malatya bir oğlun daha oldu....
    0
    0
    Yanıtla
  • İmpaş (4 yıl önce)
    Ne için kullanacağımızı dahi bilmeden niye alıyoruz. Eğer belediyenin bina ihtiyacı varsa daha merkezi bir yerde alabilir. Bir belediye önce ihtiyacını belirler sonra buna uygun bir yer bakar. Bizde tam tersi. Niye her seferinde Yimpaş’ın yeri gündeme geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni Malatyasporlu (4 yıl önce)İmpaş isimli kullanıcı yorumuna
    Dogru belediye meclisinin size danışması gerekiyor bu konuda merci sizsiniz ya sözüm ona...
    0
    0
    Yanıtla
  • Payitaht (4 yıl önce)
    Bu binanın bir şekilde ekonomik ömrünü doldurmadan kazanılması lazım yaklaşık 25 yıllık bir yapı karar verilecek bir durum yok esenlik market üst kısımlarında öğrenci yurdu veya idari bina vs vs kullanıla bilinir tebrikler çok doğru güzel bir gelişme
    0
    0
    Yanıtla