SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En İyi Kayısı Yarışması' 12 Temmuz'da

'En İyi Kayısı Yarışması' 12 Temmuz'da
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu yıl 19- 21 Temmuz günleri arasında 26’ncısı gerçekleştirilecek olan Kayısı Festivali kapsamında En İyi Yaş Kayısı Yarışması 12 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Fuaye Alanında gerçekleştirilecek olan yarışma ilimizin tescilli kayısı aşı türlerinden olan Kaba Aşı ve Hacı Haliloğlu kategorilerinde yapılacak. Yarışmaya Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan çiftçilerin katılımı ile yapılacak olan yarışmaya çiftçiler her yarışma için en fazla bir kasa kayısı ile katılabilecekler. 

Ayrıca yarışmaya katılmak isteyen ÇKS kaydı bulunan kayısı üreticilerinin değerlendirmeye sunacakları kayısıları 12 Temmuz Cuma günü Saat 12.00’ye kadar Sanat Merkezi Fuaye Alanı’nda bulunan kayıt kabul komisyonuna teslim etmeleri gerekmektedir. 

Yarışmaya katılan ve dereceye giren yarışmacılar her kategori için ayrı ayrı olmak üzere; birinciye Tam Altın, ikinciye Yarım Altın, üçüncü ise Çeyrek Altın ile ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmaya katılan ve her iki kategoride dereceye giren ilk 10 yarışmacıya da jeneratör, bütün katılımcılara ise budama seti hediye edilecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Üreticimağdur (6 saat önce)
    Sen önce kayısıyı pazarlamayı öğren! Kayısı üreticisine sahip çık! Koltuğunda oturarak ahkam kesme! Bu işleri de yapmak için yapma! İşiniz gücünüz boş beleş işler...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan (1 gün önce)
    Malatya'ya Malatyalı ya o kadar uzak bir büyükşehir idaresi var ki Malatya denilince akla ilk gelen kayısıyı bile tanımadıkları kayısı yarışmasında kullanılan fotoğraftan belli. Kayısı mı erik mi belli değil. Hem kayısı yaprağı kayısıya ait değil. Hem de fotoğraftaki daldaki erik kayısı değil. Hayatında dalda o şekilde kayısı gören var mı acaba? Afyon'dan, Van'dan, kumanda ile Konya'dan, İstanbul'dan başarısızlıkları sebebiyle kaybedilen belediyelerden toplamalarla ancak bu kadar olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok doğru bir tespit, kayısı fotoğrafı hatalı. Ayrıca Kayısıdan yapılan Katma değerli ürünler için ,inovatif ürünler için bir yarışma yapsalar daha verimli olur. Klasik şeyler bunlar.
    %100
    %0
    Yanıtla