SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

En Yaşlı 2. Takım

A- A+ PAYLAŞ

Bank Asya 1. Lig'de 17 hafta sonunda 153 karşılaşmada 425 futbolcu forma giydi. Ligin ilk yarısı sonunda 26 futbolcuya şans veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde en genç futbolcu 17 yaşındaki Ali Kemal Koç, 4 müsabakada forma giyerken, en yaşlı oyuncu olan 31 yaşındaki Güngör Öztürk ise 7 maçta sahada yer aldı. Gaziantep temsilcisini sırasıyla Altay, Manisaspor ve Samsunspor takip etti.

28,29'luk ortalamasıyla ligin en yaşlı takımı olan Kardemir Karabükspor'da ise en genç futbolcu 22 yaşındaki Enis Çeliksu 6 maçta takımı için sahaya çıkarken, en yaşlı futbolcusu 33 yaşındaki Abdullah Apak ise 14 müsabakada mücadele etti. Karabük temsilcisinin ardından en yaşlı takımlar Malatyaspor, Diyarbakırspor ve Kasımpaşa oldu.

-EN GENÇ VE EN YAŞLI FUTBOLCULAR-
Ortalama futbolcu yaşının 25,23 olduğu ligin en genç oyuncuları 15 maçta forma giyen Kasımpaşalı Evren Kürkçü, 10 müsabakada yer alan Altaylı Musa, 2 maçta görev yapan Adanasporlu Okan Salmaz ve 1 karşılaşmada forma şansı bulan Malatyasporlu Güven Gürsoy oldu. 16 yaşındaki bu futbolcuların dışında 7 tane 17 yaşındaki futbolcu bu sezonun ilk devresinde takımlarında oynama fırsatı buldu.

35 yaşındaki Coşkun Birdal Diyarbakırspor forması ile 15, Ordusporlu Hakan Çimen ise 11 maçta görev alarak ligin en yaşlı iki futbolcusu oldu.

Ligdeki takımların futbolcuların oynadıkları maçlara göre hesaplanmış yaş ortalamaları şöyle:

Takımlar - Yaş Ortalaması
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 23,35
Altay 24,22
Manisaspor 24,25
Samsunspor 24,88
Giresunspor 24,92
Adanaspor 25,32
Kayseri Erciyesspor 25,47
Boluspor 25,49
Güngören Belediyespor 25,58
Karşıyaka 25,6
Orduspor 26,01
Kartalspor 26,3
Sakaryaspor 26,39
Çaykur Rizespor 26,54
Kasımpaşa 26,57
Diyarbakırspor 26,89
Malatyaspor 27,03
Kardemir Karabükspor 28,29

FOTOĞRAF: Malatyaspor onbiri (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız