İnönü Üniversitesi kadro kanununun çıkarılmasını engellediği iddialarına muhatap olan AKP'li Münir Erkal'ın buna ilişkin gerekçelerini açıklamasının ardından, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Bu üniversite 30 yıllık ama, Türkiye'de kadro kanunu olmayan tek üniversite. Siyasete alet eden ve engel olanları Allah'a havale ediyorum.." dedi. Bu arada, DYP İl Başkanı Mehmet Özden de düzenlediği basın toplantısında, kadro kanununu engellediği gerekçesiyle AKP Milletvekili Erkal'a tepki gösterdi.
ASLANOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI..
CHP Malatya Milletvekili Aslanoğlu, TV Malatya'nın Çarşamba akşamı yayınlanan ana haber bültenine telefonla bağlanarak, kadro kanununa engel olduğu iddia edilen ve bir önceki gün yaptığı açıklamalarla bunu teyit eden AKP Milletvekili Münir Erkal'ın, tasarı ile ilgili yorumlarına karşı değerlendirmeler yaptı.
Aslanoğlu, şunları söyledi:
Bunun siyaset malzemesi yapılmasından dolayı son derece üzüntülüyüm ve utanç duyuyorum. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, ordaki 20 bin çocuk bizim. Ordaki hasta bizim hastamız, eğitim ve sağlığın siyaseti olmaz.
Malatya İnönü Üniversitesi 30 yıllık üniversite olmasına rağmen, Türkiyede kadro kanunu olmayan tek üniversite.
Bu kadro hükümetlerin görevi. Hükümetler bugüne kadar yapmadıysa, 22. dönem milletvekilleri bunu yapmalıydı. Biz bu duyarlılıkla 16 tane Malatya doğumlu AK Partili ve CHPli milletvekili 2 yıl önce kanun teklifi hazırladık. Ben tam 220 defa takip ettim, değişik bakanlıklarda. Sayın Başbakana teşekkür ediyorum. En son tıkandığım bir yerde kendisine arzettim. Ve kendisi talimat verip meclise o şekilde ve 3 ayda geldi. Sonra meclis komisyonlarında 1 dakikada geçti, konuşulmadı bile.
Belli bir süreç var demiş sayın milletvekili. Her türlü süreci geçmiştir. Hiç birimiz kimseyi kandırmayalım. Sayın Meclis başkanının başkanlığında yapılan Danışma Kurulunda 9 Martta, her iki partinin grup başkan vekilleri mutabık kaldılar. 10 Martta genel kurula alınıyordu. Her türlü süreci bitirilmiştir. Yasa basılmıştır. Ama nedense ertesi gün 10 Martta genel kurula indirilememiştir. Çok üzüldüm, mücadele ettim. Süreç filan kalmamıştır. Kendilerine yakışmaz. Milletvekilinin görevi yöreye en iyi hizmeti vermektir. Bunun için 220 defa daha gider gelirim.
Burada ben sayın Meclis Başkanının ve Sayın Başbakanın duyarlılığına bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama, Meclis Genel Kuruluna alınma kararı verilecek, ama ondan sonra birileri alınmıyor diyecektir. Süreç bitmişti. 1 dakika sonra meclis genel kuruluna girebilecek durumdaydı. Şu anda 2 parti ortak önerge verse, yarım saat sonra genel kurula girer. Süreç filan kalmamıştır.
Turgut Özal Tıp Merkezi kalitesi konusunda.. Buraya biz her türlü hizmeti getirelim, her türlü imkanı verelim ki, bu hastane en iyi olsun. Ama hiç bir şey yapmayacaksın, hiç bir şey üretmeyeceksin, hiç bir şey vermeyeceksin, sonra kalkıp kalite-kalitesizlik değerlendirmesi yapacaksın. Böyle şey mi olur? Bir hastanenin kalitesini bir milletvekili ölçemez.. Böyle bir şeye hakkı yoktur. O kaliteyi, orada hizmet alan hastalarımız ölçer. Bir milletvekilinin görevi, oranın ihtiyacı olan her şeyi görmektir, bunun için savaş vermektir. Böyle olmayacaksın.. Bugüne kadar ne Turgut Özal Tıp Merkezinin, ne İnönü Üniversitesinin sorunu nedir demeyeceksin, sonra kalkacaksın 30 yıldır kadro kanunu olmayan üniversitenin kadrosunun çıkmasına bir şekilde kalite ve kalitesizlik getireceksin. Bunlar bahane değil. Çıkarsın dersin, dürüstçe namusluca, ben bunu istemiyorum ama söylemeye korktum. Milletvekilinin görevi hizmeti engellemek değil, o yörenin hizmet almasını sağlamaktır.
Bu üniversite, benim değil, bizlerin, çocuklarımızın, orada çalışan geçici işçi kadrosundaki arkadaşlarımın, kadrolu personelin, o üniversite herkesin. Milletvekilinin görevi her türlü olanağı sağlamaktır.
Ben hala umutluyum. Sayın başbakanımızın bu konuya çok duyarlılık göstereceğine yürekten inanıyorum, ümit varım. Bu sorunu çözeceğine hala yürekten inanıyorum, yürekten inanıyorum.
Geçen gün Tokatta bir konu vardı. Tekel Sigara Fabrikasına gelen makinelerin geri gönderilme kararına, iktidar ve muhalefetten tüm Tokat milletvekilleri o meclisi yıktılar. İşte ben böyle bir Malatyayı arzuluyorum. Bu kadro kanununun verilmesiyle yılda 11 trilyon girecektir. Malatya milletvekillerinin bunun için o meclisi yıkmasını bekliyorum. Ben, hizmet anlayışım bu.
İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi bir eğitim ve sağlık yuvasıdır. Siyasete malzeme edilmesin. Yalvarıyorum. Ve hiç birşeye destek vermeyeceksin, kalkacaksın bir takım şeyleri eleştireceksin. Ben burada sadece bir insan olarak insanların vicdanına bırakıyorum ve Allaha havale ediyorum.
DYP'NİN TEPKİSİ..
DYP İl Başkanı Özden de, düzenlediği basın toplantısında, AKP Milletvekili Erkal'ın, yerel basına yansıyan açıklamalarına tepki göstererek, bu milletvekilinin vatandaşın kaliteli sağlık hizmeti almasını engellediğini söyledi.
Özden, üniversitenin kadro sorununun çözümü konusunu, geçtiğimiz hafta sonunda Malatya'ya gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a da iletilip, destek istendiğini bildirdi.