SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Engelli Muhtar Adayı İddialı

0
Güncellendi - 2019-03-25 01:59:35
Engelli Muhtar Adayı İddialı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaşamını tekerlekli sandalyeyle sürdüren bedensel engelli muhtar adayı Ali Haydar Koyun, 'engelsiz bir mahalle' sloganıyla seçim yarışını sürdürüyor.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kala Malatya'nın Paşaköşkü Mahallesi'nde muhtaradayı olan Ali Haydar Koyun (51) bütün zorluklara rağmen seçim çalışmasını sürdürüyor.

4 yaşındayken yakalandığı romatizma hastalığının yol açtığı eklem kireçlenmesi nedeniyle 1979 yılında ortopedik engelli olan ve yaşamını tekerlekli sandalyeyle sürdüren Ali Haydar Koyun, Malatya'nın Paşaköşkü Mahallesi'nden muhtar adayı oldu.

Açıköğretim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü'nde öğrenimini sürdüren Koyun, 21 yıl Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanlığı, 4 yıl Türkiye Sakatlar Derneği Doğu ve Güneydoğu Bölge Temsilciliği görevlerinde bulundu. 'Sessizliğim' adını verdiği şiir, 'Sevginin Gücü', 'Senden Alacaklıyım Aşk' ve 'Ötelenen Hayatlar' isimli öykü kitaplarının yazarı olan Ali Haydar Koyun, yerel bir gazetede ise köşe yazarlığı yapıyor.

Koyun, adaylığını açıkladıktan sonra olumlu dönüş ve destekler aldığını ifade ederek, "Aldığım kararın çok sağlıklı olduğunu ve mahalleme birçok faydamın olacağını söylediler. Bu anlamda çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. Mimari engellerden dolayı belki evleri ziyaret edemedim ama o konuda da kardeşlerim destek verdiler ve ev ziyaretlerini sağladılar. Duyarlı olan dostlarımla bu ziyaretleri gerçekleştirdik. Esnaf ziyaretlerini de arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Esnaflarımızdan da olumlu geri dönüşler alıyoruz. Seçimi başarıyla alacağımızı umut ediyoruz" dedi.

21 yıl Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanlığı, 4 yılda Türkiye Sakatlar Derneği Doğu ve Güneydoğu Bölge Temsilciliği görevlerini yaptığını anımsatan Koyun, "Birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldım. Resmi komisyonlarda görev yaptım. Buralardan edindiğim bilgi birikimlerimi artık mahallemde değerlendirmek istiyorum. Mahallemdeki bütün kapalı ve açık alanların erişilebilir ve ulaşılabilir olması için hizmet etmeyi amaçlıyorum. Bu konuda da mahallemdeki insanların desteklerini bekliyorum" diye konuştu.

Koyun, engellilerinde bu tür yarışlarda var olduğunu göstermek istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Engelli denildiğinde sadece pasif görevlerde yer alması gerekmiyor. Engel beden de değil zihindedir. Çok şükür çalışan bir beynimiz, fikrimiz, üretkenliğimiz var. Bu anlamda da insanlara bir mesaj vermeyi düşündük. Geniş düşünemeyen insanlarımız, 'engelliğinden dolayı muhtarlık yapamaz' diye düşünebilir. Muhtarlık kazma, kürek işi değil zeka işidir. Mevzuatları yerine getirme işidir. Mahalleli ile yerel idareciler arasında körü vazifesi görür. Mahallenin altyapı ve üst yapısını yakından takip edip, bunu idari birimlere ulaştıran ve onları çözüme kavuşturmak için gecesini gündüzüne katan insan demektir. Binanın üst katına çıkıp iş yapan ya da kazma kürek alıp yolda çalışan bir muhtarı kimse görmemiştir. O anlamda ben kendimi Malatya'daki tüm adaylar içinde avantajlı görüyorum. Çünkü bende yılların verdiği bir birikim var. Hangi muhtar adayı kazanırsa kazansın en az iki yıl kamu idarecileri ve siyasetçileri tanımak için ziyaretler yapacak, belki de mahallesine bu süreçte hiçbir iş üretemeyecek. Oysa bunların hepsi bende var. Siyasetçileri, kamu idarecileriyle diyalogum devam ediyor."

Birçok esnafların işyerlerinin girişinin uygun olmadığını bu nedenle seçim çalışması yaparken bazen zorlandığını ifade eden Koyun, "Bu şimdiki bir olay değil, yıllar öncesinden yapılan mimari hatalar. En çok sıkıntıyı bu konuda yaşıyorum. Bazı sokaklarımızda da sağlıklı bir asfaltlama yok. Hep yama üzeri gidilmiş. Birde muhtarlık binamız sağlıklı değil. Malatya'da yapılan ilk muhtarlık binalarından ve ben hiç içerisine girmedim. Kazandığım zaman ilk yapacağım iş çağdaş bir görünüme sahip, geniş odalı, donanımlı, kursların açılabileceği bir muhtarlık binası yaptırmak. Taziye çadırlarından çok çağdaş, kapalı bir bina lazım" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız