SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Enkazı Kaldırma İhalesi Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 24 Ocak’ta meydana gelen Sivrice merkezli Elazığ – Malatya depreminde yıkılan ya da hasar gördüğü için yıkılacak binaların enkazların kaldırılması için muhtelif araç ve iş makinesinin kiralanması işi için pazarlık usulü ile bir ihale düzenledi.

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ihale için yaklaşık maliyet 8 milyon 247 bin TL olarak öngörülürken, ihaleyi 7 milyon 930 bin TL teklif veren Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Meston Çevre ve İnşaat A.Ş.’nin kazandığı açıklandı.

Şubat ayı ortalarında, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ihale kapsamındaki işi yüklenen Meston Çevre ve İnşaat A.Ş. arasında sözleşme imzalanırken, ihalenin pazarlık usulü yapılmasının gerekçesi olarak da, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” gösterildi.

İhale konusu işin süresi ise, 15 Şubat 2020- 15 Kasım 2020 tarihleri arasındaki 9 ay olarak belirtildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Depremde hasar gördüğü için yıktırılmak üzere boşaltılan Hasanbey Caddesi'ndeki 4K Sitesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Okn (4 yıl önce)
    Hurdası kime gidecek ?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasız (4 yıl önce)
    kendiniz yıkacaksanız niye ihale ediyorsunuz. bu nasıl bir iştir?
    0
    0
    Yanıtla
  • Necati (4 yıl önce)
    Siz her ihaleyi böyle az kırımla verirseniz belediye yandı. Kendi şirketinizse sıkıntı değil ama işin içerisinde bir oyun varsa bu işte birilerine taşore edilecekse iki elimiz yakanızda. Bu millete hesap verme vakti gelir inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyyaz (4 yıl önce)
    Başka kimse girmemiş mi ihaleye? Hem o kadar düşük kırım mı olur? Bu kadar bedelli ihalede en az o fiyatın 1 milyon altına gitmeliydi şimdi 317 bin altına vermişler. İşi MESTON yapacaksa sıkıntı değil o da belediyenin para onda kalacak. Ama iş dışardan birine para kazandırılmak için verilirse benim şahsım adıma hakkım haram olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet, (4 yıl önce)
    İçerisini hic bilmem ama, adını çok duyduğumuz 4-k siteleride haa
    0
    0
    Yanıtla
  • Devlet biziz (4 yıl önce)
    Eyi
    0
    0
    Yanıtla