SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan, Yanına Malatyalı Dedeyi Oturttu

Erdoğan, Yanına Malatyalı Dedeyi Oturttu
A- A+ PAYLAŞ

Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 751. Yıldönümü nedeniyle Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen anma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına Malatya’dan giden Arapgir Seyyit Muhammed Ocağından Bilal Garipkuş Dede oturtuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) işbirliği ile Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 751. Yıldönümü nedeniyle Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde tören düzenlendi.  

“Bu Kapı, Sevgi, Barış, Kardeşlik, Muhabbet Kapısıdır” temasıyla anma programına Malatya’dan Kültür ve Turizm İl Müdürü çetin Şişman beraberinde Alevi dede ve STK’larından oluşan bir heyet ile birlikte katıldı.  

Hacı Bektaş Veli Müzesinde başlayan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı. Törende Cumhurbaşkanlığı protokol görevlileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağına Malatya’dan giden Arapgir Seyyit Muhammed Ocağından Bilal Garipkuş Dede oturtuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bilal Garipkuş Dede bir süre sohbet etti.  

-Tören başlayana kadar bilinmiyordu… 
Malatya’dan giden heyetin tören başlayana kadar Bilal Garipkuş Dede’nin protokolde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına oturtulacağından bilgilerinin olmadığını, tören başlarken bilgi verildiğinde mutlu olduklarını ifade ettiler.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel sosyal medya hesabından Bilal Garipkuş Dede ile birlikte otururken çekilen fotoğrafı paylaşılarak, “Hacı Bektaş Veli Hazretleri’nin Hakk’a yürüyüşünün 751. yılında Alevi Bektaşi vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bu kapı sevgi, barış, kardeşlik, muhabbet kapısıdır... Rabbi’m birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin.” ifadeleri kaydedildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 44 Gufbet (1 yıl önce)
    Tayvan 15 yılda eğtime önem verdi ac olan bir ülke cip yapmayı teknolojide çaģ atladı Bizde başkan veya başbakan camiye gider veya cemevine gider günlerce gündemi meşgul eder Türk,kürt, alevi, sünnü hepimiz bu vatanın sahibiyiz ne var bu kadar abartmaya her seçimde siyasiler palyoçu olmazmı ülkenin siyasi kültürü hep böyle kişiliksiz kişiler ayrımcılık yapanlar vatan sevgisi olmayanlar bilgiye eğtime ac olanlar Ayrımcılık yapanlar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Reisin oy için yapamayacağı hiç bir şey yoktur alevilerden oy almak için bugün yarın bu ülkenin en büyük alevisi benim eyy kılıçdaroğlu eyy chp derse hiç şaşırmam
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Aslan4444 (1 yıl önce)
    Bilal amca ilim irfan sahibi bir amcamizdir. Bence insaallah allahin sevdigi kullarindandir. Tanidigim surece hep hizmet etmeyi seven , nasihat veren , yardimci olmayi seven , hosgorulu cok degerli bir amcamiz. Muharrem ayi munasebetiyle oruclu oldugu muhtemeldir. Allahim razi olsun. Aminn...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hamza (1 yıl önce)
    Çöküşün ayak sesleri...
    %53
    %47
    Yanıtla
  • dede (1 yıl önce)
    Dedeyi çok zayıf gördüm, Ak Partiye katılırsa kilo alır..
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)dede isimli kullanıcı yorumuna
    Tek kelime ile yazıklar olsun. Şu ana kadar hiçbir cumhurbaşkanı cemevine gitmedi. Dede ile oturmadı. Bu tarihte ilkkez oluyor.cumhurbaşkanı neden cemevletine gelmez ayrımcılık dersiniz, gider oy için geldi dersiniz. Tek kelime ile yazıklar olsun. Alevilere saldır var. Devlet tüm organlarıyla cemevleri e kanatlarını gerdi. Fitnenin önünü alıyor.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    "Tarihde ilk defa" yanlış bilgi.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Ülkü KOÇAK isimli kullanıcı yorumuna
    5 Kasım 2009, Abdullah GÜL, Tunceli. Şimdi şu ön yargı ile "beğenme" tuşunu tıklayanlardan bir açıklama gelsin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Süleyman gökçe (1 yıl önce)
    Bilmiyorum Allah hakkımızda ne hayırlı ise bizlere türk milletine nasıl eder inşallah.
    %64
    %36
    Yanıtla