İnönü Üniversitesi kadro yasa tasarısını engellemekle eleştirilen milletvekili Münir Erkal, Malatya'da bu tavrını sürdüreceği mesajını verdi.
Malatya'ya gelen AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Münir Erkal, belediye başkan vekili Muharrem Çamurlu'yu ziyaret etti. Erkal, burada kendisi ile İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu arasındaki Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kadro verilmesi konusundaki tartışmalarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "İnönü Üniversitesi'ndeki zihniyet üniversiteyi yönetemiyor" diyerek, kadro verilmemesi konusundaki tavrını sürdüreceğini söyledi. Erkal, bu konuda değerlendirme yaparken, ".. Bir taraftan 50-60 doktor, profesör, doçent gidecek. Arkasından 20ye yakın diğer kadrolar gidecek. Arkasından kadro talep edeceksin. Arkasından demeçleri var, üniversitenin başındaki rektörün. Vermezse vermesinler, kadro diye. İnönü Üniversitesinin genel çerçevesinin şuna oturmasını bekliyoruz. İnönü Üniversitesinin insanımızla, tarihimizle irtibat kurması lazım. Yani İnönü Üniversitesi; Malatya halkıyla, vakıflarıyla, dernekleriyle, gönüllü kültür kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, belediyesiyle, ticaret odasıyla bütünleşmesi lazım. Orada bilimsel potansiyel varsa, arzu ediliyor ki, bu bilimsel potansiyelden Malatyanın bütün kurum ve kuruluşları azami derecede istifade etsin."diye konuştu.
AKP Milletvekili Erkal, kendisinin Malatya'da bulunduğu sırada yapılan "Ulusal Egemenlik Yürüyüşü"ne katılmamasına da, "yetişememeyi" gerekçe gösterdi.
Erkal, ayrıca çevre Kanunu ile ilgili de bilgi vererek, "AK Parti olarak Avrupa Birliği'ne geçiş süreci ile birlikte kanun tasarı ve tekliflerinde çok bütyük bir yoğunluk var. Bunların bir an önce tamamlanması gerekiyor. Biz çevre Komisyonu olarak, çevre Kanununun özellikle Avrupa Birliği geçiş sürecinde yaklaşık 250 direktifin yeni kanuna girmesi gerekiyor. Bu nedenle Çevre Kanunu Tasarında çok uzun bir süre geçirdik. Çevre Kanunu'nda ağır cezalar ve büyük yaptırımlar var." dedi.
Erkal, Toprak Yasası Tasarısının Komisyondan geçtiğini ve bu tasarının çok önemli olduğunu belirterterek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde iki önemli konusu var. birisi çevre biriside tarım. Her ikiside Türkiye'ye ek mükellefiyetler yükleyecek tasarılardır. Çevre Kanun Tasarısı hazırlanırken, yaklaşık 150 sivil toplum kuruluşu ve iş dünyamızla bire bir görüştük" ifadelerini kaydetti.
Münir Erkal, TBMMdeki Çevre Yasası çalışmaları ve yurt dışı temasları nedeniyle uzun süredir Malatyaya gelemediğini belirterek, Malatyada bulunduğu süre içinde şehrin sorunlarına ilişkin temaslarda bulunacağını ve vatandaşlarla görüşeceğini belirtti.