SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erman Toroğlu'ndan Gevrek'e, Manidar 'Göçek' Hatırlatması

0
Güncellendi - 2021-12-24 09:22:04
Erman Toroğlu'ndan Gevrek'e, Manidar 'Göçek' Hatırlatması
A- A+ PAYLAŞ

A Spor Futbol ve Hakem Yorumcusu, eski Hakem Erman Toroğlu, 2-2 sonuçlanan Yukatel Kayserispor maçı sonrası hakem Hüseyin Göçek'e saldırmaya kalkışan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek'e, 2018- 2019 futbol sezonunda oynanan Galatasaray- Konyaspor maçında verdiği penaltı kararı nedeniyle Galatasaray'ın tepkisine karşın, Kulüpler Birliği'nin Göçek ve o maçın VAR hakemi Halis Özkahya'ya sahip çıkan bildiriye ilk imzayı atanlardan birinin kendisi olduğunu hatırlatarak göndermede bulundu.

Toroğlu, A Spor'un 'Takım Oyunu' programında, Yeni Malatyaspor- Kayserispor maçından sonra, Adil Gevrek'in maçın hakemi Hüseyin Göçek'e yönelik saldırı girişimi ile ilgili yaptığı kısa değerlendirmede, Göçek'in 3 sezon önce 2018 Kasım ayında İstanbul'da oynanan maçta, Galatasaray galip durumda iken 88. dakikada Konya lehine penaltı verip maçı 1-1'e getirip Galatasaray'ın önünü kesmeye çalıştığı yolundaki tepkiler üzerine, Kulüpler Birliği'nin hakemlere sahip çıkan bildirisine Adil Gevrek'in ilk imza atan olduğunu ve Gevrek'i o zaman sahip çıktığı hakeme yaptığı son hareketini ilginç bulduğunu belirtti.

Hakem Hüseyin Göçek ile o maçın VAR hakemi Halis Özkahya'nın, Galatasaray- Konya maçında, konuk takım lehine verdiği penaltı çok tartışılmış, her iki hakemin de hakemliklerinin sona erdirilmesi gerektiği yolunda Galatasaray Kulübü'nden tepki gelmişti.

Futbol Federasyonu da, hakemlerin penaltıya ilişkin kararlarının yanlış olduğu değerlendirmesini yaparak, "Bu bağlamda kurulumuz, söz konusu müsabakada karar ile uygulama sorumluğu olan FIFA hakemlerimizden Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'ya VAR sistemi performansları yeterli bulunmadığından ikinci bir değerlendirmeye kadar müsabaka hakemliği ile VAR görevleri verilmemesini uygun bulmuştur. Ayrıca, diğer profesyonel lig müsabakalarının gerek görüntü ve gerekse gözlemci raporlarının incelenmesi sonucunda kurulumuz, siyah-beyaz hata kapsamında değerlendirdiği hakemlerin de çeşitli periyotlarda dinlendirilmesine karar vermiştir." açıklamasında bulunmuştu.

O dönem Adil Gevrek'in başkan yardımcısı olarak görev aldığı Kulüpler Birliği Vakfı, garip bir şekilde Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'ya sahip çıkmış, bu yönde bildiri yayınlamıştı.Kulüpler Birliği Vakfı, federasyonun, Galatasaray'ın baskısıyla alındığını düşündüğü bu kararına tepki göstererek, yayınladığı bildiride, "Ligimizde her daim hakem hataları olmuştur ve olacaktır. Çünkü insanın var olduğu her yerde hata da işin bir parçasıdır. Dünyanın birçok liginde de hakemlerin performansına bağlı uygulamalar mevcuttur. Kişisel yetersizlik gibi çok olağan ve beşeri gerekçelerle alınmış gözüken bu karar, ilk anda ilgili Kurulun görev ve yetki sınırlarında olağan bir uygulama zannedilebilir. Ancak özellikle Anadolu kulüplerine karşı yapılan çok daha fahiş hakem hataları karşısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu defakine benzer refleks göstermediği ve benzeri kararlar almadığı herkesin malumudur...

...Kulüpler Birliği Vakfı olarak Süper Lig’deki 17 takımın görüş birliğiyle hakemlerle ilgili alınan ve tek bir kulübün gövde gösterisi anlamına gelecek taraflı bu kararlardan derhal geri adım atılmasını beklediğimizi ve geri adım atılmadığı takdirde de Süper Lig Kulüpleri olağan üstü toplanıp Türk futbolunun adil yönetilmesi için hep birlikte ortak bir adım atacağımızı belirtiriz." açıklamasını yapmıştı.

Daha sonra birçok kulüp, bu bildiriden haberleri olmadığını belirterek, imzalarını geri çekmişler, ancak Gevrek imzasının yanında durmuştu.

Ancak, bildiriyi hazırlayan ve ilk imzayı atanlardan birinin Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek olduğu çeşitli platformlarda sık sık gündeme getirilmişti.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • seyfettin atay (2 yıl önce)
    Malatyamızın pek değerli saaaaayın Milletvekilleri lütfen malatyamıza sahip çıkın Bu siyasilerin şehrimizde siyasete atılıp seçilirken bu şehri hizmet edeceğinize söz verdiniz malatya sizin için bir namus meselesi olup futbol sahasında hakkımızın yenmesine müsade etmeyin. Sizlerde ricamız ortak değerimize olan malatya spora sahip çıkmanızı bu ahlaksızlığı sessiz kalmamanızı istiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim (2 yıl önce)
    Hüseyin Göcek seni heç onutmayacayiz Malatya'ya gelma
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin göçek dün anlayanlara güzel bir ders vermiştir.Üzerine vazife olmuyan gereksiz işle uğraşan bu şekilde karşılığını alırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri kardas nedemek istadgini anlamadım biraz açık yazarmisin
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevket (2 yıl önce)
    Burada malataya'nin hakkı yenilmiş sağa sola laf atmaya gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • H0ca44 (2 yıl önce)
    Onun hakemliğinide biliyoruz...orta sahada durur trafik polisi gibi hiç koşmaz maç yönetirdi.hikmet karaman Malatyaspor un hocası iken bir TV programında siz düştünüz anlamında bir şeyler dedi sen dünküaci yorumla boş ver Konya Galatasaray maçını akılları sıra lig bitmeden düşürdüler bizi bu sene ne Trabzonspor Spor şampiyon ne Malatyaspor küme düşer köprünün altından çok sular geçer bu kışta geçer bu soğuklarda adil gevrek başkan helal olsun sana nefisli adamışsin Malatyaspor sahipsiz değil...kimsenin yaptığı yanına kalmasın televizyonlar göstermeye bile cesaret edemedi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    A.gevrek önce çok savunduğu Halis özkahyadan sonrada enteresan bir şekilde dünde Hüseyin göcekten alacağını aldı.A.gevrek kümede kalma mücadelesi veren Malatyaspor ile ilgileneceğine kendini ilgilendirmeyen konularla ilgilenirse olacak olan budur.Tüm Türkiye,hakem konusunda hemfikirken,A.gevreğe bu konuda geçmişte verdiği destek için müthiş tenkit var.Adil efendi her konuda yanlış içinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer başeğmez (2 yıl önce)
    Fb başkanı Koç ile o dönem hem bjk hem kulüpler birliği başkanı Fikret Ormanın tuzağına kulüpler birliği başkan yardımcıları o dönem Kayserispor başkanı ile bizim başkan düşmüştü. O zaman bu işe girmeyin, Anadolu takımları hakemlere böyle sahip çıkarsa sonu iyi olmaz dendi. Gelinen nokta ortada. Başkanın bildiri ile Koruduğu hakem maç öncesi sosyal medyada birileri hakem kayısı aldı falan diye paylaşım yapıyorlardı. O paylaşımları da silmişler. Kendimiz edip kendimiz çekiyoruz. Bu hakemlere insandır, hata yapar denir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim (2 yıl önce)
    Erman tor oğlu haklı doğruyu söylüyor fakat adilin yaptığı bu işi destekliyorum bir zamanlar ispatlanmış sikeyla MS ru kumeya durdurdular herhangi bir cazayi İslam yapmadılar Malatya'nın efendiliginda yararlanarak hakiniyemeya alışmışlar nasıl olsa Malatya sineye çeker yeter artık burnumuzakadar geldi bu emek hırsızları kimisi poanlarimizi çalar kimisi toplarimizi çalar Malatya esnafı dikatli olsun gözünü dört açsın bunlar bir yerda biseylar guturmasin balık baştan kokar basida aynı kuyruguda ayni
    0
    0
    Yanıtla
  • Shakiri (2 yıl önce)
    Erman Hoca objektif bir yorum yapmış, ama en güzel yorumu TRT Spor da Bünyamin Hoca yaptı. Buda Bünyamin Hoca'nın futbol bilgisinin(istihbaratının) Erman Hoca'dan kat be kat üstün olduğunu gösterir. Neyse... Asıl konunun özeti: Asıl suç Yeni Malatyaspor'un kendi evinde Kayserispor'u eze eze yenmesi gerekecek kadroyu kurmayan Adil Başkan'da. İşi hakem entrikalarına bırakacak müsvette yedek kulübesi ile ancak buraya kadar. 5-6 maçtır aynı 11 neredeyse 90 dk boyunca Adil Başkan yüzünden gereksiz sakatlanma pahasına sahada kalmak zorunda. Alternatifsiz bir ilk 11 ne yapabilir, nefesi nereye kadar yetebilir... Transfer dönemine ramak kala herkesin duası " İnşaAllah gerekli transferler gerçekleşir." Nacizane fikrim 44-45 Puan ligde kalma barajı olacaktır. Biz bu alternatifsiz (yetersiz) kadro ile 15 puan topladıysak, ligin 2. yarısında kadroya kazandırılacak iyi takviyelerle neden 2 kat puan toplamayalım ? Her şeyin hayırlısı....
    0
    0
    Yanıtla
  • canani (2 yıl önce)
    Geçmiş yıllarda yaşanmış bir hatayı yanlışı bu güne getirip anlatmanın ne faydası var.Bu gün yapılan yanlıştan konuşmak gerek. Var'ı bekliyor ama gitmeye eriniyor Malatyanın ipini çekenlere tüm Malatyalıların hakkı zehir olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    Malatyanın hakkı kaç yıldır yeniliyor adil efendinin aklı yenimi başına geldi.Bu şovuyla başarısızlığını örtmeye çalışıyor.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Erman efendinin derdi Malatya’nın hakkının yenilmesi falan değil, 6s’ye ve çakma imPARAtora yalakalık yapmak..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (2 yıl önce)
    Erman Toroğlu nun bütün yorumlarına GS yı karıştırması da manidar değil mi.Türjiye böyle gereksiz konuşmalar yapan kişileri artık ekranlardan indirmelidir.Toroğlu efendi sana pozisyonla ilgili fikrin soruluyor 3 sene önce ne oldu diye sorulmuyor.bir işinizi de yalakalık olsun diye yapmayın GS nın sana ihtiyacı yok kendisini savunabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Toroglunu 'nun değerlendirmesi son derece yanlış. Oncelikle hakemin hata mı yaptığı (özellikle var hakemi Volkan Bayaslan'nin )yoksa emek hırsızlığı mı yaptı bunu degerlendirmesi gerekir.Yok efendim geçmişte şöyle olmuş demek tutarlılıkmidir?Sayet bir yanlış varsa yanlisi yanlışla degerlendirmek yakışır mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)M.Saim isimli kullanıcı yorumuna
    M.saim sen Adil gevrek in avukatımısın yoksa neyisin arkadaş kadro kaliten bu 90 dk yı tamamlayacak kadron bu gerisi altlig futbolcusu bile değil yemin ederim ptt 1.lig de bu yedek kulübesindeki hiç bir futbolcuyu oynatmazlar ne bu adil gevrek seviciliğin Allah tan kork borç olmuş 350 trilyon adam halen başkanın her hatasını savunuyorr
    0
    0
    Yanıtla
  • Burda baskanla ilgili bir kelime varmı? Siz kilitlenmişsiniz Adil Gevrek'in düşmanlığına yorumumuzda Adil Gevrek'le ilgili bir övme, yerme yokken nasıl oluyordu böyle yorumluyabiliyorsunuz.Ben başkanın değişmesine karşı degilim.Ancak bunun zamanı ve zeminin yerinde olması önemli. Bunuda yapacak Sn Gürkan 'dır Malatya'mizin onemli markası olan Y.Malatyaspora yeni kaynaklar veya finansman sağlayabilecek aday veya adaylar bulup takımı sahiplenmelidir.Bazi yorumcular yeterki istifa etsinde takım kayyuma mı kalır amatöre mi gider hiç hesap ettikler yok.Ben ciddi bir aday olmadan istifa etmesine karşıyım. Borç olduğunu tahmin edebiliyorum.Fakat kulüp muhasebecisi olmadığından veya içerden istihbaratım olmadığından sizin gibi rakam telafuz edemiyorum.
    0
    0
    Yanıtla