Evkur Yeni Malatyaspor'un sağ bek oyuncusu İssam Chebake, Spor Toto Süper Lig'de 5.sıranın en büyük adayı olduklarını ifade ederek, kalan 3 maçta kimseye bağlı olmayacaklarını ifade etti.
Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde gazetecilere açıklamada bulunan Chebake, teknik direktör Erol Bulut'un gidişinden sonra kötü gidişata ister istemez bir tepki vermek zorunda olduklarını ifade ederek, bu tepkiyi verdiklerini belirtti.
Chebake, üst üste 2 galibiyet aldıklarını kaydederek, şunları söyledi:
"Erol hocanın gidişi hepimizi üzdü ama iyi bir tepki vermek zorundaydık. Nitekim Ali hocanın (Ali Ravcı) 'Artık siz bu saatten sonra futbolcu değil sahada kardeşsiniz. Bazı şeyleri kendinizin düzeltmesi lazım' dedikten sonra arka arkaya 2 galibiyet geldi. Tekrar iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Kalan 3 maç içinde en iyi skorları almaya çalışacağımızı söyleyebilirim."
İssam Chebake, bir gazetecinin, 'Küme düşme hattındaki takımlara karşı oynuyorlar, sahada etkileniyorlar mı?' sorusuna, "Düşmemek için oynayan takımlara karşı 4 büyüklere nasıl hazırlanıyorsanız, onlardan daha iyi hazırlanmanız lazım. Çünkü o takımlar şuan son şanslarını oynuyorlar. Çok büyük bir performans gösterebiliyorlar. Onun için biz her zaman ciddi bir şekilde hazırlanacağız. Maça çıktığımızda da en iyi şekilde 3 puanı alacağız" şeklinde cevap verdi.
Fas asıllı oyuncu, Avrupa Ligi hedefine ilişkin ise "Uzun süre 5.sıradaydık. Bir araya 7 hatta 8.sıraya kadar düştük. Şimdi tekrar kozları elimize aldık. Kimseye bağlı olmadan sadece bizim önümüzdeki maçlara bakacağız. Tabi ki de şuan en büyük adaylardan biriyiz. Tabi ki baskıda oluşacak. Baskıyı kaldırmak lazım ve bunu yapacak kapasitemizde var" değerlendirmesinde bulundu.
Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi