3 Hıristiyan misyonerin katledildiği Zirve Yayınevi Cinayetleri davası kapsamında Ankara’da tanık sıfatıyla ifadesi alınan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, gizli tanık ve sanık İlker Çınar’ın “Bana levent Ersöz eğitim verdi, misyonerlerin arasına koydu” iddiasını yalanlayarak, “Sözünü ettiği tarihte Şırnak 23 Jandarma Sınır Tugayı Kurmay Başkanıydım. Jandarma Okullar Komutanlığında görev almadım” dedi.
Zirve Yayınevi Davasına bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatı ile Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanık sıfatıyla ifade verdi. Gizli tanık ve sanık İlker Çınar’ın “Bana Levent Ersöz eğitim verdi” iddialarını yalaynayan Ersöz, bu şahısı tanımadığını belirterek, "Jandarma Genel Komutanlığının bir yazısı vardır. Bu yazı, bu şahsın herhangi bir eğitime alınmadığı ve Levent Ersöz'ün de bu kişiye eğitim verdiğine dair hiçbir kayıt bulunmadığı hususunda resmi yazı vardır. Yazıyı asıl doğrulayan konu da benim hizmet safahatımdır. Sözünü ettiği tarihte Şırnak 23 Jandarma Sınır Tugayı Kurmay Başkanıydım. Jandarma Okullar Komutanlığında görev almadım" ifadelerini ileri sürdü.
Zirve Yayınevi’nin ikinci iddianamesinde ileri sürülen ve gizli tanık İlker Çınar’ında sürekli iddiada bulunduğu “Zirve Yayınevi cinayetlerini TUSHAD işletti” iddiası hakkında ise Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, "Özel Kuvvetler Komutanlığında meslek hayatım boyunca çalışmadım ve gitmedim. JİTEM'de de görev yapmadım, böyle bir kuruluş da söz konusu değil" sözlerini ileri sürdü.
ARŞİV FOTO: Levent Ersöz gözaltına alındığında (t24.com.tr)