SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eş Katiline 'Akıl Sağlığı Yerinde' Raporu

0
Güncellendi - 2021-09-12 02:21:10
Eş Katiline 'Akıl Sağlığı Yerinde' Raporu
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde eşini öldürmekten yargılanan sanığa Adli Tıp Kurumu'ndan 'akıl sağlığının yerinde olduğu'na dair rapor verildi.

Doğanşehir ilçesinin Kurucuova Mahallesi'nde, 1 Ekim 2016'da meydana gelen olayda, 3 çocuk annesi olan Seycan Birişik, tabanca ile ateş edilerek öldürülmüştü. Olayla ilgili olarak aranan eşi 43 yaşındaki Celal Birişik, 3 gün sonra teslim olmuştu.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanığın akli sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için avukatı Fatih Adak'ın talepte bulunduğu, bunun üzerine Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiği bildirildi.

Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı incelemenin ardından, sanık hakkında herhangi bir akıl hastalığı veya zeka geriliği olmadığı, akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin bulunduğu yolunda rapor verildiği öğrenildi.

Bu raporun mahkemeye ulaşmasının ardından yapılan duruşmada, Cumhuriyet Savcısı, esas hakkında mütalaasını vererek, sanığın "Kasten Adam Öldürme' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı Adak ise, raporun dosyaya yeni geldiğini belirterek, esas hakkında savunma yapmak için süre istedi.

Mahkeme Heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız