SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esenlik'in Eski Yöneticileri Hakkında Savcılığa Suç Duyurusu

Esenlik'in Eski Yöneticileri Hakkında Savcılığa Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi'nin 3 eski yöneticisi hakkında, şirket adına kayıtlı 2'si market, 4'ü ofis olmak üzere 6 taşınmazın, değerlerinin çok altında satılarak şirketin yaklaşık 50 milyon TL zarara uğratıldığı iddiasıyla, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

GERÇEK DEĞERLERİNİN ÇOK ALTINDA SATILDILAR.. 

31 Mart 2024 seçimlerinde AKP'nin yeniden aday göstermediği Selahattin Gürkan'ın görevinin son döneminde yapılan, bazıları da seçimin olduğu ay içerisinde gerçekleşen satışlarla ilgili rakamları çok düşük bulan şirketin mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er döneminde oluşturulan yönetiminin, şirketle ilgili incelemeleri sırasında piyasa değerinin çok altında yapılan satışları farkettikleri öğrenildi.

Yapılan incelemeler sonucunda; SPK tarafından Mayıs 2024'te  yapılan değerlemede piyasa değeri 45 milyon TL olan Valilik binası arkasında eski Battalgazi Belediye binası olarak da bilinen yerde bulunan 558 metrekarelik mağaza, 280 metrekarelik de bodrum bölümü bulunan marketin mülkiyeti  21 Ağustos 2023'te Hasan Doğan adlı şahısa KDV hariç 9 milyon 583 bin TL'ye satıldı.

Şirketin İnderesi bölgesinde bulunan ve SPK tarafından Mayıs 2024'teki piyasa değeri 16 milyon 450 bin TL olan 430 metrekare mağaza, 200 metrekare de bodrumu bulunan marketin mülkiyetinin 12 Mart 2024'te Abdulkadir Önder adlı şahsa KDV hariç 8 milyon 166 bin TL bedelle satıldığı belirlendi.

İncelemeler sırasında, yine Valilik arkasındaki marketin üst katlarında bulunan 4 ofisin de piyasa değerlerinin çok altında satışlarının yapıldığı belirlendi. 

A blokta bulunan 148 metrekare büronun KDV hariç 522 bin 500 TL, 100 metrekare alana sahip olan diğer büronun ise KDV hariç 491 bin 666 TL bedelle olmak üzere KDV hariç toplam 1 milyon 015 TL'ye Abubekir Özdemir adlı şahsa 29 Ocak 2024 tarihinde satıldığı, bunların Mayıs 2024'te SPK tarafından belirlenen piyasa değerlerinin toplam 6 milyon 500 bin lira olduğu saptandı.

Valilik binasının arkasında marketin bulunduğu binanın B blokunda bulunan 102 metrekare büyüklüğündeki büronun KDV hariç 833 bin 333 TL'ye, 70 metrekare büyüklüğündeki ikinci büronun ise KDV hariç 833 bin TL bedelle 6 Şubat 2024'te Abdulkadir Önder adlı şahsa satıldıkları, bu şahsın İnderesi'ndeki marketi de alan kişi olduğu, toplam 1 milyon 666 TL'ye satılan bu iki ofisin Mayıs 2024'te yapılan değerlemeye göre güncel fiyatlarının toplam 4 milyon TL olduğu belirlendi.

SATILAN MARKET YERLERİ 10'AR YILLIĞINA KİRALANMIŞ!.

Suç duyurusunda, Valilik arkasındaki marketin mülkiyetinin 9 milyon 583 bin TL'ye satılmasına rağmen, 21 Ağustos 2023'teki satıştan bir gün sonra 22 Ağustos 2023'te satın alan Hasan Doğan'dan yıllık enflasyon artışları hariç yıllığı 540 bin liradan 10 yıllığına yine market hizmeti için Esenlik Şirketi tarafından kiralandığı bilgisine de yer verildi.

İnderesi'ndeki marketin de 12 Mart 2024'te 8 milyon 166 bin TL'ye Abdulkadir Önder'e satıldıktan 3 gün sonra 15 Mart 2024'te yıllık enflasyon artışları hariç yıllığı 840 bin TL'den 10 yıllığına Esenlik Şirketi'ne market olarak kiralandığı da suç duyurusunda yer aldı.

3 ESKİ YÖNETİCİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU..

Biri Büyükşehir eski Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın görev süresinin bitimine 3 hafta kala satılan gayrimenkullerin satışıyla ilgili, herhangi bir yönetim kurulu kararı ve ihale olmadığı, taşınmaz satış kurallarına riayet edilmeksizin, değerleme yapılmaksızın 3. kişilere satışının yapılarak, buraların adeta 'peşkeş' çekildiği iddialarına yer verilen suç duyurusunda; Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif O., Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Ata Ü. ile  Yönetim Kurulu Üyesi ve şirket genel müdür yardımcısı Ömür Y. hakkında, "Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma, Şirket Yöneticilerinin Dolandırıcılığı' suçlamasıyla işlem yapılması istendi.

SATIŞLARDAN ŞİRKET ZARARI YAKLAŞIK 50 MİLYON TL..

Esenlik Şirketi'nin Avukatı Nedim Serhat Alataş tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilen suç duyurusunda, gayrimenkulleri, yasal esas ve usullere uymadan piyasa değerlerinin çok altında, şirketi toplam 50 milyon TL zarara uğratan satış işlemi nedeniyle, 3 eski şirket yöneticisi hakkında tutuklama kararı verilmesi de talep edildi.

SATIŞLARIN İPTALİ İÇİN DE AYRI DAVA..

Savcılığın geçtiğimiz haftalarda yapılan suç duyurusu ile ilgili işlemlerini sürdürdüğü öğrenilirken, Esenlik Şirketi'nin, seçime kısa süre kala gerçek değerlerinin altındaki fiyatlara satılan gayrimenkullerin satışının iptali için de mahkemeye başvuracağı öğrenildi.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Valilik arkasında bulunan binadaki, Esenlik Şirketi'ne ait market ile üst katlardaki 4 büro, piyasa değerinin çok altında, ihalesiz- habersiz satılınca, eski yöneticiler hakkında suç duyurusu yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

103 yorum yapılmış

  • Tuncay44 (1 hafta önce)
    Sami Er sadece eski dönemlerde yapılan yolsuzlukları ortaya çıkarsın, başka hizmet etmesine gerek kalmaz! Umarım yargı da üzerine düşeni yapar ve bundan sonra kimse yetimin hakkına el sürmeye cesaret edemez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 hafta önce)
    Esenlik başta Erkal zamanında sonra da çakir döneminde Hacı Uğur undan Selahattin ine kadar soyuldu bunu bilmeyen kimse varmı yok adalet nerde yok
    %90
    %10
    Yanıtla
  • İthal44 (1 hafta önce)
    Başkan ithal gelen adamlara yolverse iyi olur yoksa kendisi çok yıpranıyor devam eder yıpranmaya.Gönder istanbula geri hepsini malatyada adam mı kalmadı?konya dan şurdan burdan adam geliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 hafta önce)
    20 Yildan Beri Belediye Icindeki Kuruluslarda sirketlerde Yoneticelerinde Belediyelerde yapilan olaylarda sorusturmalarda hic bir sey cikmadi budada hic bir yolsuzluk ceza cikmaz her olay dosyalar kapandi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (1 hafta önce)
    Yaw arkadaş inanmayın böyle şeylere, kim kimi nereye şikayet ediyor. Aklımız ile dalga geçiyorlar. Bu belediyeyi kimler kimler zarara uğrattı, hangisi ceza aldı. Kaldıki birde şikayet eden AKP li şikayet edilen de Akp li. Parti kendi içinde bölünürmü. Akıllı olun....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Süleyman (1 hafta önce)
    Eğer suç ortada yok ise,suçlu ilan edilenlerin açacağı tazminat dava paralarını,savcılığa suç duyurusunda bulunanlardan tahsil edilmeli.Kamu zararı olmasın
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Helal olsun (1 hafta önce)
    Selahattin başkanım söylemişti 100 yıllık iş yaptım diye hele daha neler çıkacak görek bakalım. Ama esenliğe helal olsun cesur adamlarmış.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Alp (1 hafta önce)
    Selahattin G. Hesap vermesi lazim. Belediye baskanindan hanersiz olmaz bu iş. Bu tasinmazlari alanlar hakkinda da islem başlatılmali. Bu resmen yağma.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    Yargı olayı inceliyor.bı işin üstü örtülmemeli, üstüne gidilmeli. Kurumu zarara uğratma ağır bir suçtur.Esenlik genel müdürlüğü bu işin üstüne gitmeli yetimin fakirin hakkı korunmalı. Adalete güveniyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erhan (2 hafta önce)
    Esenlik olsun diğer birimler olsun. Devletın kuruş hakkı varsa çıkartılsın.Adalet yerini bulur. Soruşturma açılmış zaten. Eger suçlu iseler , cezalarını muhakkak çekmeliler 3 yönetici. Esenlik kimsenin babasının malı değil. Adalet yerini bulsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali eren (2 hafta önce)
    Lütfen olay yargıya intikal etti.suçlular cezasını cekmeli.bu devletin 1 kuruşunu göz koyanın gözü çıksın.öyle makamlara gelip insanlara tepeden bakmsya benzemez. Ben Türk adaletine güveniyorum olayı çözer suçlular muhakkak cezasını çekecektir adalet yerını bulur
    %91
    %9
    Yanıtla
  • can (2 hafta önce)
    cezalarını çekmeliler hemde ağır şeklde vatan hayinliği bu emanete ihanet bu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mum (2 hafta önce)
    Yapım işlerinde dönen işleri de araştırın.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mert (2 hafta önce)
    Emin olun şuan bu yorumları okuyorlar . İnsan içine nasıl çıkacaklar acaba ? Yiğit ölür nam-ı kalır da sizin şu geride bıraktığınız üç günlük dünya hevesine değer miydi ?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Çetin (2 hafta önce)Mert isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumları okudukları sizin yorumu beğenmeme butonuna basmalarından belli zaten:)
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Kımyacı (2 hafta önce)
    2021 yılının Ağustos ayında bilerek fabrikayı çalıştırtmayıp zarar ediyor diyerek Epak Kimya Fabrikasını kimlere peşkeş çektirdiklerini de araştırsınlar
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Seyhan (2 hafta önce)
    Belediye binasının arkasına araçları toplayıp büyük bir israf ve borç batağı var diye bağıranların fakat sonrasında misliyle araç kiralayanların, daire başkanlıkları fazla diye kapatıp daha fazlasını acanların, binlerce fazla personel alınmış diyerek sonrasında beş yılda 2000 civarında personel alanların memleketi Malatya... Sami Er, Allah sizi kayıra diyeyim ancak, çünkü işiniz çok zor... Esenlik yeniden güven kazansın diye ortaya konulan bu tavrın, milletin hakkını gaspedenlere karşı göğüs geren Esenlik Genel müdürünün desteklenmesi ve arkasında durulması gerekir...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Aslan (2 hafta önce)
    Bu memleket de, dürüst olmak, dürüst kalmak gerçekten çok zor, Rahmetli şehit lider Yazıcıoğlu bu memleketde dürüstlük başa bela derdi. O belada benim başımın tacı derdi. Devlet malı yetim malı gibidir yiyen iflah olmaz. Elbette bir haksızlık hukuksuzluk ve kamu zararı varsa bu araştırılsın. Ama işini iyi yapan, işin ehli insanları karalamak çamur atmak bu kadar kolay olmamalı, Esenlikte F.Ş işini iyi yapan bir arkadaş, suçu parti binasına personel toplayıp aynı partinin adayını desteklemek miş. Personeli zorunlu tutan amirleri nin müdürlerinin emrine itaat etmiş, bu mu yolsuzluk usulsüzlük.. Bankamatikçiler, siyaseti rant için yalakalık yaparak kullananlar kamunun malını hortumlayan lar, muslukları kesilince saldırgan oluyorlar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • BALIK HAFIZAM (2 hafta önce)
    Ordu karargahı karşısı belediye kongre salonu yanındaki Esenlik market kimin kiracısı? Mülk sahibi kimden kaç liraya hülle ile almış? Özalper’deki batık Arslanlar market ile konumun ilişkisi ne? Belgelendi ve hatta şelale itiraf etti de n’oldu? Al birini vur ötekine… Eski harman savurmuyorum. Külleri üflüyorum.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (2 hafta önce)
    Hz. Peygamber (s.a.s) bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur: "Zandan sakının. Zira şüphesiz zan sözün en yalan olanıdır. " Bu haberin altına özellikle olumsuz yorum yazan tüm arkadaşlara soruyorum. Kaçınız Ata Bey ile birebir görüştü? Kaçınız Ata Beyi birebir de tanıdı? Emin olun bu sorulara eğer cevabızın ben tanıyorum olsa idi, yazdıklarından utanırdınız. En iyisini Allah bilir...
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Ata birgün genel müdürlük yapmada Selahattin Gürkan yeğeni ömur yapti ? Hadisle örnek verip doğruyu konuş ?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • zan değil kardeş ortada somut bir durum var ve bunu ata beyde söylüyor, sen ayeti ve hadisi bu adamlara kalkan olarak kullanmasan iyi olur zira ahirette azabı çok çetin olur
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mağdur (2 hafta önce)
    Esenliğin yeni yönetimi bir iddia ortaya atmış ve suç duyurusunda bulunulmuş, savcılık iddiaları araştırır delileri toplar dava açar, mahkeme bilirkişi raporları ile karar verir. Bilirkişiler o dönem taşınmazların değer tespitini yapar eğer bir sahtekarlık varsa raporunu düzenler mahkemeye sunar, hakimden buna göre karar verir. İddialarla insanları yargılamak ne kadar doğru sonuçlanmamış bir mahkeme ile insanları yargılamak doğru değil, Allah muhafaza iftira atılmış olur. Bunun vebalini kimse kaldıramaz. Mahkeme sonucunu beklemek endoğrusu...
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Kündübekli (2 hafta önce)
    Vay! Eski vekil Hakan Kahtalı ya satılan mağazaları neden incelemediniz? Eskiden piyas ile rekabet edip en uygun fiyattan ürün satan Esenlik son 15 yılda neden en pahalı market oldu? Kimler zengin edildi? Daha doğrusu vurgun yapıldı. Kahtalı Esenlik'in mal alımlarını organize etti büyük oranda. Neden? Kahtalı öncesinde bir distribütör müydü? Esenlik ise sözde borcunu ödeyemeyince birkaç marketi borcuna karşılık Kahtalı'ya vermiş. Bunlar doğru ise neden gereği yapılmıyor? Kamu malının haksız ve zarara uğratılarak yandaşlara peşkeş çekilmesinde var ise zaman aşımı kaldırılmalıdır. ADALET YAHU! Haram yemek caiz oldu zahir!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • kardeş sen bu işi sulandırma peşidesin belliki öyle bir görevin var, o dönemde kahtalı ve diğer bir çok alacağı olupta esenlikten parasını alamayanlar esenliğin elideki mülkleri almak zorunda kaldılar hakan beyde bir tane dükkan aldı başka dükkanları ve evleri alan bir yığın tedarikçi firma var. yalan ve iftira çok kötü ve adice bir durum onun için sana tavsiyem bunlardan uzak dur
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Nerman (1 hafta önce)selim isimli kullanıcı yorumuna
    Sen mi Kahtaliyi savunuyon. Sana bir tavsiyede benden şeker kaç lira??? Anladinmi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    belediye yan şirketlerinin kuruluş amacı ,halka kaliteli ve ucuz hizmet değildir.asıl amaç siyasi iktidara çeşitli amaçlar için gayri resmi olabilecek menfaat teminidir.bu nasıl işler 1-belediyelerin arsa ,dükkan ve tüm imkanlarını kullanarak işletmeyi kurar ve buranın müthiş kar ettiğini reklam edersin.2-yöneticilerini böylece kutsayıp yüceltir buradan kendine pay çıkarsın.3-siyasilerin eleman alımına doğrudan destek verir göze girersin 4-bu işletmelerde oluşan rant siyasilere yakın olanlar tarafından şekillenir.5 -özet şirketin tüm karı senin olur zararı ise milletin 6-ne güzel dünya sonuç :belediyelerin tüm şirketlerinin kapanması şarttır.belediyeler aslı görevlerine dönmelidir.ülkemiz tüm sektörlerde rekabeti sağlayacak iç dinamiklere sahiptir.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mustafa (2 hafta önce)
    Esenlik eski yönetimi, depremden dolayı gelen yardımları daha önceden markette hiç satmadıkları halde bu deprem mallarını marketlerinde sattılar mı? Esenliğin deprem öncesi ve depremden 1 2 ay sonra marketlerde satılan ürünlerin kontrolü yapılınca bu iddianın doğruluğu ortaya çıkar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • merve (2 hafta önce)
    Esenliğin eski genel Müdürü açiklama yapmış diyorlar, lütfen bu yorumu yayınlayın; hatunsuyunda kuzey çevre yolu geçmeden önce aldığı arsayı ne zaman aldı, kaç dönümü yola gitti, oraya ev yaparken kimleri nasıl çalıştırdı, deprem zamanı ana depoya gelen yardımlar ne oldu, esenlikten ayrılırken esenliğe herhangi bir borcu var mı? Benim bir suçum yok selo ne dediyse ben onu yaptım dedi mi?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)merve isimli kullanıcı yorumuna
    Deprem zamanı depoya gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine bizzat elimle ulaştırdım bilmeden yorum yapmayın.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Burçak (1 hafta önce)merve isimli kullanıcı yorumuna
    Ben eski bir personel olarak dediklerinin hepsi doğru
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bahtiyar (2 hafta önce)
    Esenlik, şehrin, yetimin, öksüzün garibanın gasp edilen hak ve hukukunu korumak için ilkeli bir duruş sergilemiştir... Umarım bu ilkeli duruşun yanında duracak ilkeli siyasal duruş, ilkeli bir sivil tavır sergilenir...Bu memleketin sosyal, ekonomik ve beşeri sermayenin ayak altı edildiği, algı ile bir yönetimcilik oyununun oynadığı o beş yılın hesabı sorulmalıdır....Önce memleket, önce memleket...STK sının, medyasının, bürokrasisinin kafasını kuma gömdüğü ve adına da "slow City" denildiği o beş yıl her yönüyle araştırılmalı, sorgulanmalı...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • YOLDAŞ (2 hafta önce)
    Şirketin Genel koordinatörünü araştırsınlar her şey ortaya çıkar . Esenliği söylüyorsunuz sadece ama Belsos,Meston,Motaş,Megsaş bunları söylemiyorsunuz . Bakın bakalım Belsos cafelerin dükkanları kimlere verilmiş . Meston’a ait bölgeler kimlere satılmış . Motaştaki borçlar nasıl yapılmış . Megsaş neden borç batağında . Hepsini gün yüzüne çıkarın . Sadece Esenlikle kalmayın .Malatyalıların hakkını kimseye yedirmeyin.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Neriman (2 hafta önce)
    Her zmaan diyorum Selahattin Gürkan bu memlekete en büyük ihaneti yaptı. Yimpaş ihalesinden belli degilmi. Millet evi ocağı gitti, hiçbir şey yok herşey kontrol altında dedi depremde.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hamdi (2 hafta önce)
    Bu esenlik'te kayıp 90 ton eti nasıl yok oldu bilmem, ama kemiklerini istanbuul'daki tetikçilere gönderdikleri kesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayıp değil AKP ye oy verenlerin midesinde her partili toplantı ve gezmede kavurma yediler
    %70
    %30
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    Latif O. birde battalgazi belediye başkanı yapacaklardı. Vay halimize
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Recep solmaz (2 hafta önce)
    Malatyamizida hicmi güzel bir haber okumayacağız.hirsizlar gaspcilar bıçaklamalar silahla yaralamalar dövmeler sovmeler trafik kazaları dolandiricilar mobingler tacizler spor kulüpleri ilgisizlikler sahipliksizlikler sorsan mutlu şehir malatya ....benim malatyam böyle değildi nicin böyle yapıldı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    İddialar tamamen çürük. Selahattin Başkanı sevin sevmeyin bilmem ama vicdan muhasebesi yapacaksak eğer; Vilayetin arkasındaki 558 metrekarelik dükkana deprem sonrası kim getirip de 45 milyon TL verir? Rantabl bir satış için kira miktarı mülkiyet miktarını 10 yılda karşılamalı derler ticaret adamları. Adam 9 milyon 583 bin tlye satmış yıllık 540 bin tl ye kiraya vermiş. Bu şekilde 20 yılda kendini amorti ediyor. Esenlik bence karlı satışlar yapmış. Bu davanın sebebi bence algı operasyonu bunu da Malatyalı hemşehrilerim yermi? tabi ki YER :D
    %25
    %75
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    peki size bi soru soracağım bu mülkiyet sizin olsa yada esenlikteki müdürlerin sahsi mülkiyetleri olsa bu fiyatlara bu şartlarda satarmıydınız, ve sattığınız yeri tekrar 10 yılda amörti edecek şekilde tekrar kiralarmıydınız. Hiç bir yerde ihale edilmeden hiç kimse duymadan kimlere nasıl satıldı. satın alan kişiler kimler ve satan müdürlerle bağlantıları ne bunları bi araştırın
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Burda yazan fiyatlar doğru ise satardım. Bence cambaza bak oyunu bu rakamları iyi okuyabilirseniz bunun bir algı olduğunu görebilirsiniz. İçini çok bilmem ama esenlik son 5 yılda batık görüntüsünden iyi bir noktaya geldi. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Esenlik olması gereken yerin yarısında değil el birliği ile belli kişileri zengin ettiler ye külüm ye bu kafa ile giderlerse böyle bir market kalmayacak zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bırak bu işleri Mehmet, söylediklerine sen bile inanmıyorsun bence, koskoca belediyeyi dükkan satışından gelecek 9 milyon tl kurtaracaksa söylediklerine inanalım, bu iş dükkanları tamamen kendi yandaşına peşkeş çekme işi, nasıl olsa deprem sonrası üzerine birde seçim atmosferi kim vurduya gider, anlaşılmaz diye düşünmüş bu işleri yapanlar.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Senin bakış açından bakarsak olaya 9 milyon bu şirketi kurtarmıyorsa batırmazda. O zaman neyi tartışıyoruz. Ama kahvehanede yapılan muhabbeti söylüyorsan peşkeş meşkeş ben o işlerden anlamam. Rakamlara göre yapılan ticaret mantıklı ben bildiğim alanda konuşuyorum sadece.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Satışlar belediyeyi zaten batırmaz, burada esas olan alan kişilere menfaat sağlamak, olay son derece net, birileri belediye eliyle zengin ediliyor, sen bunu görmek istemiyorsan zaten söyleyecek birşey yok...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Oktay (2 hafta önce)
    Genel sekreter de vay be belediye aday adayiyiydi birde vay ülkem vay.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahlak (2 hafta önce)
    Okullarında 11 yıl Ahlak Bilgisi dersi okutulup, ahlaksızlaştırmanın ve hırsız ama Müslüman zihniyetinin normal sayıldığı bir ülke maalesef bu ülke…
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ali (2 hafta önce)
    Esenlik yönetimini tebrik ediyorum. Sami Er onca yolsuzluk ve usulsüzlük varken eski yönetim için hiç bir şey yapmadı. Ne bir soruşturma nede suç duyurusu. Haksızlığa, hırsızlığa karşı susan dilsiz şeytandır.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    ben çok şaşırmıyorum dünya alem biliyordu esenlikteki yolsuzlukları bu olayların ortaya çıkmasının sebebi şudurmalı paylaşamazlarsa birbirlerini suçlarlar açığa çıkarlar
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mesude (2 hafta önce)
    Elhamdüllillah malatyada bir tane cesur mert bir yönetici çıkmış darısı diğer yöneticilerin başına.Diğer yöneticiler malatyadaki bir avuçdan bu kadarmı korkuyorsunuzde bir cok şeye göz yumdunuz ve hala yumuyorsunuz.Insanlardan korkunuz Allah ın korkusunun önüne geçmesin
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Yakup (2 hafta önce)
    Belediye'de yapılacak 3 bin₺ ve üzeri tüm işlemlerde Malatya'nın felaketi olan başkanın onayı olmadan yapılamıyordu. Bu işte de bir soruşturma olacaksa o şahıs neden yok?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ziya (2 hafta önce)
    Hesapları incelensin gerekirse yurt dışı yasağı bile getirilsin bu sadece 50 milyonluk bir iş değil . Daha neler neler vardır kim bilir.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Sasirmadimki (2 hafta önce)
    Hiç sasirdikmi yok,sayın Gürkan ne demişti ,OLMAZSA OLMAZ OLMAZ SA DA OLMAZ diyerek nekadar olmazlar varsa oldurmus,tebrik ve takdir etmek lazım bu yöneticileri BEYTULMAHAL in malına dokunmak her gunahkarin karî değil,başarılarının devamını diliyorum,biz halk olarak hak ettiğimizi yaşıyoruz ,kendimizide tebrik etmek lazım tam bizim toplumumuza göre idareci yönetici seçiyoruz☺️
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahir (2 hafta önce)
    Oksuzun yetimin hakkını yiyenin burnundan fitil fitil gelsin rezil rüsva olsunlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Medet (2 hafta önce)
    Bence bu savcılık işi sadece esenlikle kapanmamali büyükşehir Belediyesi'nin borcu için de bir adım atılmalı bunuda belediye başkanı Sami Er beyin yapması gerekir
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hamit (2 hafta önce)
    Genel Müdür Ata Bey ‘in büyün akrabalarını belediyeye yerleştirmekten daha başka işleri de varmış
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Umut (2 hafta önce)
    Malatya’mızda memleketi kendinden daha çok düşünen idareciler ve basın mensupları görmek güzel. Tebrikler Sami bey ve esenlik kadrosu. Tebrikler Malatya haber . Memleket meselesi olunca sağcı solcu olmaz. Namuslu namussuz olur. İçimizdeki namuslu cesur insanlar ile şehrimiz enkazından doğar diye umut ediyorum. Umudu artıran bir icraat ve haber
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Cinali (2 hafta önce)
    Bu iş çok su götürür. Öyle görünüyor ki bu sadece buzdağının görünen kısmının bir köşesi. Allah için yürekli bir şekilde bu işin üstüne gidin. Kamunun malını kursağında geçiren haramzedelere hesap sorun. Hesap sorun ki; bir daha kimse buna cüret etmesin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kadir (2 hafta önce)
    Esenliğin geçmiş yönetimi, 5 yılda basına ne kadar para dağıtmış. Lütfen bu konuya bi hassasiyet gösterin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • esenlik depo (2 hafta önce)
    seçimden hemen önce esenlik e yaklaşık 5 yıl yetecek ürün alıp depoyu dolduran adamlar bunlar. ürünlerin tarihleri bile geçmeye başladı. ve firmalar ürünlerini geri almıyor. depo ağzına kadar tarihi geçmiş ürün dolu. bunu yapan adamlarda vicdan var mı? yazık değil mi ? tüm malatyanın hakkını yetim hakkını yiyen adamlar. umarım dava açılır ve sebep olanlar tek tek cezalarını alır. selahattin gürkan gider ayak bile malatya ya faydalı bir iş yapmamıştır. memleketin gelecek 5 yılını bile ipotek altına aldı. bu zararı kim karşılayacak. gider ayak kim bu ürünleri malları aldıysa hepsinden hesap sorulmalı. tabi soracak cesaret ve irade var mı. 17 milyar borç bırakıldı. bak konuşan var mı . sami er ölü taklidi yapmaya başladı. bunun için mi sana oy verildi. CHP meclis üyeleri ne oldu komisyona bir çalışma yapıldı mı? hepsi aynı hikaye hepiniz aynı yolun yolcususunuz. akp=chp ... olan millete oluyor. Yazık MALATYAMIZA
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Alp (2 hafta önce)
    Sadece Esenlik şirketindeki usulsuzluk,yolsuzluklar değil S.Gürkan Döneminde yapılan tüm ihaleli işler soruşturmalı. Recep Tayyip Erdoğan Kayısı Pazarı, Yeni Buğday Pazarı Altay Kışlasına yapılan Küçük Sanayi Sitesi YİMPAŞ ihaleleri bunlardan sadece bazıları.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Erkan (2 hafta önce)
    Sabık başkanın emekliliğe ayrılan genel sekreteri, Selo'nun bu uygulamaları karşısında acaba herhangi bir mukavemet göstermiş mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • emrah (2 hafta önce)
    way way way... bakalım kime ne ceza verecekler? allahım benim hakkım varsa bunlardan çıkar yarabbi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (2 hafta önce)
    Bu sadece Esenlik ve sadece iki dükkan birkaç ofis satışından götürülen para. Kimbilir Esenlikte daha neler götürüldü neler... Kimbilir belediyenin diğer işlerinde neler gitti neler? Alemi ibret olacak bir ceza olmazsa bunlar durmaz. Bu hep böyle gider. Yetimin, fakirin, demremzedenin, milletin malını hep haramzadeler alır götürür. Allah için millet olarak buna karşı çıkalım ve bu adamların en ağır cezayı almaları için elimizden geleni yapalım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hamza (2 hafta önce)
    malatya haber ve mahir temur olmasa kimse gerçekleri öğrenemeyecek ama bu daha işin çok küçük bir parçası, çünkü jeton gazetecileri ne hikmetse hiç görmüyor ve duymuyor, ak parti zaten(maalesef) yolsuzlukları artık meşrulaştırdı, inşaallah, esenlik müdürü veysel tay ve yardımcısı naci bey gibi dürüst ve cesaretli yöneticiler büyükşehrin diğer birimlerindede çıkar zira nereye elinizi atsanız bunu gölgede bırakacak çok şeyler( deprem yardımlar,şire pazarı, buğday pazarı, adrese teslim ihaleler, yimpaş binası vs vs) çıkacak
    %87
    %13
    Yanıtla
  • İsmet (2 hafta önce)
    Esenlikte bankamatik memuru varmıydı acaba?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sağ Salim (2 hafta önce)
    Seçimden 2 gün önce bir firmadan 70 adet konteyner satın alıp bir gün sonra 70 kişiye nasıl dağıttıkları da araştırılsın. Deprem zamanı afattan veya yardımseverlerden gelen konteynerleri dağıtıp sonra bunları satın almış gibi gösterenlere de hesap sorulmalı. Şehrimin güzel insanlarının hakkını kendi adamlarına peşkeş çeken belediye çalışanları ve dışardaki şirket ve firmalar araştırılırsa hepsinin sabık başkan ile ilişkilerinin olduğu görülecektir. Anlamadığım bişeyde bu 5 yıllık sürede Malatya basını neredeydi. Bu adam hakkında hiç bir olumsuz haber yapılmadı. Neden?????
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hayati (2 hafta önce)
    Esenlikteki eski yönetimin seçime günler kala İsrail firmasından marketlerde satılması mümkün olmayan boykot ürünlerini alıp depoya doldurup çürümeye mahkum etmesini kim nasıl açıklayacak
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Emre (2 hafta önce)
    Selo'nun ekibi hala heryerde ve zafer kazanmış edasıyla boy göstermekten imtina etmiyor. Sami başkandan ricamız yetimin malını keyfiyetlerine göre kullanmış eski yönetimin adamlarını temizlemesi
    %85
    %15
    Yanıtla
  • esenlik (2 hafta önce)
    yeğen ankarada bölge müdürü yapıldı. f. yeşilyurt işgem de müdür yapıldı. bunlar esenlikte her işi çeviren adamlardı. partinin önüne selahattin gürkan aday olsun diye personeli toplayan adam f. yeşilyurt belediyesinde işgeme müdür yapıldı. eee demezler mi yapanın yanına kar mı kalıyor. bunlardan hesap sorulmuyor aksine değer görüyor. bundan da bir şey çıkmaz . yazık memlekete. şimdi yeşilyurt belediyesinde aynı işlemleri yapacaklar. ne değişti. varsın ilhan geçit düşünsün....
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kadir (2 hafta önce)
    Keşkem yok diyordu, cumhuriyet tarihindeki ilkleri yaptım diyordu, Malatyayı ben il yaptım diyordu vb. gelin görün ki bu duyduklarımızı şaşkınlıkla izliyoruz. Sabık başkan ve ekibinin demek ki anlayışı şu imiş; devletin malı deniz yemeyen keriz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 hafta önce)
    Başka ne bekleniyordu ki ? Şirketlerin kârlı bir şekilde teslim edilmesi mi ? Büyükşehir Belediyesini bile büyük bir borç ile bıraktılar. Oysa ki hiçbir cumayı da kaçırmazlardı . Yazık çok yazık . Evlerine geçemeyen,intihar eden insanlar var . Kimin umurunda ? Kimsenin . Eğer ki adalet varsa hak yerini bulsun ne diyelim .
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hasan (2 hafta önce)
    Bu insanlarda hiç mi Allah inancı yok. nasıl nerede yetişmişler ki bu kadar götürüyorlar. nasıl can verecekler. bu dünyanın hepsi onların olsa ne olacak sonunda girecekleri yer 2 metrekare toprak, bu nasıl bir hırstır, nasıl gözlerini bu kadar mal mülk bürümüş, helal haram demeden her şeye atlıyorlar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • gazi (2 hafta önce)
    hepsi bu olamayacağına göre!! Anlaşılan anlaşmışlar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Şükür (2 hafta önce)
    Bu şehir yolsuzlukla hırsızlıkla yalan dolan ve talan ile hesaplaşmadıkça düzelmez. Sami Başkanın kadrolarına güvenin arttı. Turgut Özal üniversitesi doğruya gidiyorsa bu malatyahaberin yolsuzluklarının üstüne gitmesi sayesinde oldu. Belediye kurumları ve şehirde düzelecekse bu da yeni yönetimin tüyü bitmemiş yetim hakkını böyle koruması ile olacak.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    Sadece Esenlik değil ! Meston,Megsaş,Belsos,Motaş hepsi araştırılmalı !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (2 hafta önce)
    Esenlikte adına koordinatör dedikleri e. M. A. 'In esenliğin ana deposuna deprem zamanı gelen yardımları şu an market müdürü olarak görev yapan n. Ş. İle nasıl yönlendirdiğini ana depoda çalışan herkes çok çok iyi biliyor. Deprem döneminde esenlikte ihaleleri yöneten f. İsimli şahıs ihaleyi alan firmalarla olan ilişkisini bi araştırın. Basına esenlikten ulufe dağıtan c. İsimli şahısı bi araştırın. Sabık başkan tüyü bitmemiş yetimin hakkı diyordu sürekli demek ki tüyü bitmemiş yetimin Hakkı'nı muhafaza etme anlayışları bu. 3 ler 5ler 7ler 40lar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ak zihniyet (2 hafta önce)
    Ülkeyi kimler nasıl yönetiyor. En basiti esenlik gerisini siz düşünün...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hırsız (2 hafta önce)
    “Çalıyorlar ama Allah’a Şükür ki Müslümanlar”. Millet bu kafayla bunlara oy verdikçe, bu ülkede daha ne soygunlar göz göre göre yapılır…
    %80
    %20
    Yanıtla
  • UCUZ DEĞİL (2 hafta önce)
    Esenlik niye var ki babuş diğer marketlerden daha pahalıca anlamı ne biri beni aydınlatabilir mi???
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)
    Bir sonuç çıkarmı bilinmez, belki bu durumu ortaya çıkaran insanların başı ağrır, minareyi..... Kılıfını hazırlamışlardır, hep söylerim bu tür işleri kimse bireysel olarak yapamaz bunlar organize işlerdir bu tür işlerdende sonuç çıkmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeliha (2 hafta önce)
    Cesur yürek veli ağbaba'dan şiddetle açıklama bekliyoruz, tabi yaparsa.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)Zeliha isimli kullanıcı yorumuna
    Veli Ağbaba mı malı götürmüş anlamadım, malı götürenlerin açıklama yapması lazım, siz ne içiyorsunuz da bu kafaya ulaşıyorsunuz anlamak zor...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Veli Ağababa muhalefet partisinin milletvekili değil mi, büyükşehire aday olmadı mı, Malatyalılar ona CHP tarihinde ilk defa bu kadar yüksek oy vermedi mi? Kendileri Malatyalıların hak ve hukukunu elbette korumak zorunda. Olaya bu pencereden bakınız. Daha 6 aylık büyükşehir başkanını eleştiren Veli Ağababa, geçmiş döneme ilişkin neden bir tek eleştiri yapamıyor? Bu soruyu sormak için bir şey içmeye gerek yok. Ortada 50 milyon TL tutarında Malatyalıların kayıbı söz konusu. Eyyy cesur yürek Veli Ağababa, Selahattin Gürkan söz konusu olunca neden suspus kalıyorsunuz?
    %42
    %58
    Yanıtla
  • veli cesur (2 hafta önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    bir şey içmiyoruz. su ve çay o da paramız yeterse. bu memlekette cesur yürek veli bey'in açıklama yapmadığı 2 konu var. her konuda iktidarı eleştiren veli bey bu iki konuda hiç açıklama yapmadı.ve bu iki konuda o kadar aleni göze soka soka yolsuzluk haksızlık yaptılar ki , ama cesur yürek bunlar hakkında hiç açıklama yapmadı. 1. turgut Özal Üniversitesinde olan olaylar ile alakalı hiç açıklaması var mı? yok neden yok Çünkü cesur yürek veli Bey bir sürü adamını soktu üniversiteye. danışıklı dövüş yani. 2. memlekettte bu kadar aleni bir şekilde soygun yapıldı belediye batırıldı bir sürü. borç yapıldı, hiç açıklama yapmadı. o sebepten ŞİDDETLE AÇIKLAMA YAPMASINI bekliyoruz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)veli cesur isimli kullanıcı yorumuna
    Veli Ağbaba senelerdir açıklama yapıyor ama kafa aynı kafa olduktan sonra Malatya bir adım ileri gitmez, Adıyaman kadar bile olamadık adamlar en azından seçimde gereken cevabı verdiler, Malatyalıların bu saatten sonra birşey yapmasına gerek yok, halaya devam etsinler.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • siyaset yapmanın tam yeri bağırmanın çağırmanın tam yeri diyor.... yanlış mı?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bir şey yediği ve içtiğinden değil.Elinde değil.Allah söyletiyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bari sus
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ağbaba ne alaka açıklasana
    %72
    %28
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)Zeliha isimli kullanıcı yorumuna
    sosyal medyada romayı kim yaktı chp diyolar ya sende heralde bu kafadasın :) :)
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)Zeliha isimli kullanıcı yorumuna
    Veli beyle ne alaka tahminim 1974 yılından beri Malatya belediyesini hiç kazanmadılar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Haciwhat (2 hafta önce)Zeliha isimli kullanıcı yorumuna
    Bu yorumla Psikiyatride inkar denilen duruma çok güzel bir örnek sergilenmiş.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Haciwhat (2 hafta önce)Zeliha isimli kullanıcı yorumuna
    Malı götürenlere sözünüz yok.Ama Veli ağbaba hep aklınızda. Başka saldıracağınız argüman kalmadı.Sizinki cambaza bak deyip,elini milletin cebine atanların durumuna benzemiş.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hamdi (2 hafta önce)
    Öznur Çalık'ı bacısı bitirdi, Selahattin Gürkan'ı da yeğeni Ömür siyasetten bitiriyor., zaten bitmişti, tamamen siliyor. 20 yıllık belediye başkanı olan selahattin gürkan böyle bir final yapmamalıydı. Kendileri göreve gelirken meşaleciler için söylediği olumsuzlukların neredeyse katmerini yaparak gitmiş. Yakıştı mı size selalahittin başkan?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Esma (2 hafta önce)
    Deprem döneminde esenlikte yapılan ihaleleri kim yönetiyordu bu ihalelerde neler yapıldı, esenlik ana deposuna gelen yardımların akıbeti ne oldu? Et entegre tesisinde tonlarca eti niye fire olarak gösterdiler lütfen bu iddiaları bi araştırın.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Kemal (2 hafta önce)
    Öncelikle Malatya haberi bu konuyu gündeme taşıma cesareti gösterdiği için yürekten tebrik ediyorum. Sabık başkan ve ekibinin 5 yılı iyice araştırılınca Malatya'ya depremden daha büyük zarar verdiği ayyuka çıkacağına inanıyorum çünkü o kadar çok yolsuzluk iddiaları var ki haber siteleri bunları haber yapmaya çalışssa günlerce sabık başkan ve ekibini gündemde tutması gerekecek.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hakkı (2 hafta önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Vicdansız adam sami er i nedenctebrik etmiyorsun. Adam soruşturma açmış peşine düşmüş, cahape gibi hasır altı etmemiş. Sen bu kadar işi yapanı değil haberi yapanı tebrik etmişsin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Malatya haber sana bir tavsiyem var. Bu kardeşinin lafını yabana atma. Malatya büyükşehir olmadan İl meclis başkanları vardı. Ben o dönemde çalıştım. O il başkanlarının mal varlıklarını bir araştır. Sen de şok olacaksın. Bu mal varlıklarını nasıl yapmışlar. Malatyalı soyuldu. Bu bir hemşerime sesleniştir. Artık gündeme getirin. Malatyalı hakkını alsın. Bu dosyayı bir açınız. Kimler kimlerle ne işler yaptı aklınız şaşacak. Sağlıcakla kalınız.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • söylemeye korkuyormusun
    0
    0
    Yanıtla
  • İşte bu acı yorum aksine değil Malatya şehri için maalesef ülkenin tamamı için geçerli.ülke talan anlayışıyla maffedildi.son olarak da rezerv alan yaygarasıyla sayısız ihaleler yoluyla, ki ülke de vurgunun en temel işleyiş yeri ihalelerdir, ülkemiz talan edilmekte.maalesef daha büyük belalar yaşanılması kaçınılmaz olacak
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    bir daha da aday gösterilmemenin verdiği hırsla, milletin malını böyle yandaşlarına peşkeş çeker, esenlik şirketi yöneticileri ile birlikte bir önceki belediye başkanı ve yardımcıları hakkında da suç duyurusunda bulunmaları gerekirdi ama anlaşılan o kadarı yememiş. Esenlik yöneticilerinin yaptıkları satıştan şehrin mevcut belediye başkanının haberi olmadığını ancak akılsız insanlar düşünür. Sabık başkan o kadar rahat ki bunlar bir bir ortaya çıkmasına rağmen arkasında kimler varsa artık olan biteni keyifle Ankara'dan izliyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İsimsiz (2 hafta önce)
    Devleti soymak milleti soymaktan iyidir anlayışıyla bu ülke ve şehir bir yere varamaz.Bizler kendimizi düzeltmedikçe bu yaptıkları yanlarına kâr kalacaktır...
    %86
    %14
    Yanıtla