- Mahkeme başkanı, FETÖ sanığına böyle sordu ve daha sonra bu sanık tutuklandı.
Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçundan hakkında açılan davada yargılanan ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) memur iken ihraç edilen sanık, tutuksuz olarak yargılandığı davanın duruşmasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuksuz yargılanan sanık Hüdai S.’ye duruşmada Mahkeme Başkanı Hasan Çınar, yine aynı suçtan Malatya 1. Ağır ceza Mahkemesi’nde tutuksuz olarak yargılanan ve MEB’de öğretmen iken ihraç edilen sanık Ayşe S. adına kayıtlı telefon hattına terör örgütünün şifreli mesajlaşma programı olan Bylock kurulduğunu ve kullanıldığının tespit edildiğini hatırlattı. Sanık Hüdai S., “Kim tarafından ve neden kurulduğunu bilmiyorum” dedi.
Bylock sohbet grubundaki kayıtlı isimlerin okunması sonrasında ise sanık Hüdai S. “Sohbet grubundaki isimlerden sadece Ayşe S.’yi tanıyorum.” dedi.
Mahkeme Başkanı Hasan Çınar, Bylock mesaj detayında karşı taraftan gelen mesajlarda “Abi” diye hitap edildiğinin görüldüğünü aktararak, “Eşinize‘Abi’ diye mi hitap ediliyor” sorusunu yöneltti. Sanık Hüdai S. ise, eşi Ayşe S.’ye ‘abi” olarak hitap edilip edilmediğini bilmediğini söyleyerek, “Sohbette ‘Abi’ diye hitap edilmesinin anlamını bilmiyorum. Ben Bylock programını kullanmadım. Telefonu eşim kullanıyordu” cevabını verdi.
-Santral numarasının hangi kuruma ait olduğu hatırlatılınca…
Mahkeme Başkanı Hasan Çınar’ın, yine Bylock mesaj detayında Faruk D. adlı şahıs ile sohbet edilirken, bir cep telefonu satın alınması konusunun konuşulduğunu ve karşı tarafa irtibat için bir santral telefon numarası ile bir dahili hattın verildiğini hatırlatması üzerine ise sanık Hüdai S., numarayı bilmediğini söyledi. Ancak, verilen santral numarasının Malatya Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olduğunu ve kendisinin de bu kurumda çalıştığının sanığa hatırlatılması üzerine ise, sanık dahili hattın kendisinin çalıştığı birime ait olup olmadığını hatırlamadığını ve Bylock kullanmadığını söyledi.
-Eşi duruşmada dinlendi… “Bana kimse ‘Abi’ diye hitap etmez”
Duruşma esnasında Cumhuriyet Savcısı Musa Erdem Altınhalka, sanık Hüdai S.’nin eşi Ayşe S.’nin mahkemede bekleme salonunda ise, duruşmada tanık olarak dinlenilmesini talep etti. Bunun üzerine Ayşe S.’nin bekleme salonunda olduğu görülence duruşma salonuna davet edildi.
MEB’de öğretmen iken ihraç edilen ve hakkında Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuksuz yargılanan Ayşe S., duruşmada tanık olarak dinlendi.
Mahkeme Başkanı Hasan Çınar’ın, “Telefon hattınızdaki Bylock sohbetinde size ‘Abi’ diye hitap ediliyor, bunu soracaktım” sorusu üzerine; Ayşe S., “Telefonu gün içinde aktif olarak ben kullanıyordum. Akşamları eşim telefonumu alarak benim internetim üzerinden kendi cep telefonu kullanıyordu. Benim hiçbir arkadaşım bana ‘Ab’ diye hitap etmez. Sohbet grubundaki isimlerin hiçbirisini tanımıyorum.” şeklindeki bilgileri verdi.
-Tanık ifadesi ile Bylock mesajları birbirini tutunca…
Duruşmada yine Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu yargılanan ve MEB’de öğretmen iken ihraç edilen Faruk D. adlı sanık tanık olarak dinlendi. Bylock sohbet grubunda ismi görünen Faruk D., Bylock mesajlarını kabul etmedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Hasan Çınar, bir telefon markası ve modelinde cep telefonu alıp almadığını, fiyatın 400 TL’ye olup olmadığını ve kime telefon aldırıp aldırmadığını sorunca, tanık ve FETÖ davası tutuklu sanığı Faruk D., sözü edilen marka ve modelde cep telefonu aldığını, fiyatın belirtilen tutarda olduğunu ve telefonu kardeşine aldırdığını söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Hasan Çınar, sözü edilen cep telefonu marka, fiyat ve aldırılan kişinin isminin aynen Bylock mesajında geçtiğini hatırlattı. Tanık ve FETÖ davası tutuklusu Faruk D.ise cep telefonunu o tarihte değil, başka tarihte ikinci el olarak aldığını ve Bylock kullanmadığını iddia etti.
-Tutuklama çıktı
Cumhuriyet Savcısı Musa Erdem Altınhalka, ortaya çıkan yeni belge ve deliller nedeniyle sanık Hüdai S.’nin tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ara kararında sanık Hüdai S.’nin tutuklanmasına ve karar verdi.
Sanık Hüdai S., duruşma salonunda bulunan polisler tarafından gözaltına alınarak, cezaevine gönderildi.
Bu arada, duruşma salonunda bulunan sanığın bazı yakınlarının, Hüdai S.’nin kendilerine doğruyu söylediğini, ancak duruşmada konuşmadığını belirten ifadeler kullanarak salondan ayrıldıkları görüldü.
Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com