SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eski Başkan Yeşilyurt Belediyesi'nin İtibarını Düşürdü'

'Eski Başkan Yeşilyurt Belediyesi'nin İtibarını Düşürdü'
A- A+ PAYLAŞ

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit ile Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Nisan Ayı Toplantısında ilk kez bir araya geldiler. Yeni dönemin hayırlı olmasını temenni eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, Meclis Üyelerinin destekleriyle birlikte Yeşilyurt’u Türkiye Yüzyılına uygun bir ilçe hüviyetine kavuşturacaklarını ve vatandaşların beklentilerine maksimum düzeyde karşılık vereceklerini söyledi. Yeniden aday gösterilmeyen eski başkan Mehmet Çınar'ın görev dönemine dahil 2023 faaliyet raporu, mecliste çoğunluğu oluşturan AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edilirken, CHP'liler red oyu verdi. CHP grubu adına konuşan Hurşit Kuşçu, red oyunun gerekçesini "Yeşilyurt Belediyesinin çalışmalarını yeterli görmediğimizden ve  başkanın tartışılır konuları ile ülke genelinde Yeşilyurt Belediyesinin itibarını düşürücü konulara karışmasından dolayı" diye açıkladı.

"TÜM KARARLARIMIZI MECLİS ÜYELERİNİN DÜŞÜNCELERİNDEN YOLA ÇIKARAK ALACAĞIZ"
AKP'li 24, CHP'li 12 ve Yeniden Refah Partili 1 üye olmak üzere toplam 37 üyeden oluşan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra ilk toplantısını yaptı. Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Meclis Salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit Başkanlığında gerçekleşen ilk Meclis Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından 07 Mart 2024 Tarihli Mart Ayı Toplantısının karar özeti kabul edildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeliğine seçilenleri tebrik ettikten sonra Meclisin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediye Meclisinde planlı, uyumlu ve koordineli çalışmanın ön planda tutulacağını, Meclis Üyelerinin fikir ve tespitlerinin Yeşilyurt’ta hayata geçecek yeni hizmetlere ışık tutacağını söyledi.

Meclis çatısı altında farklı fikir, öneri ve tespitlerin olmasını düşünce zenginliği olarak gördüklerini, bu yaklaşımların doğru ve kalıcı hizmetlere ulaşmada kendilerine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, “31 Mart 2024 Tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde demokratik haklarını kullanarak sandığa giden değerli vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen Yeşilyurt Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri olarak 2024 ile 2029 yılları arasında yapacağımız toplantıların ilkini bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle seçimlerde Meclis Üyesi olarak seçilen bütün siyasi partilerimizin değerli üyelerini tebrik ediyorum ve çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Meclisler hiç şüphe yok ki ülkelerin, şehirlerin ve ilçelerin kaderini belirleyecek kararlar alırlar, bugünden geleceğe giden hizmet yolculuğunun ilk adımı meclislerde alınan kararlarlardır. Yeşilyurt Belediye Meclisi olarak şehrimizin ve ilçemizin yeniden imarı, inşası ve ihyası noktasında bu dönemde önemli ve kritik kararlar alacağız. 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketlerinden ciddi seviyede etkilenen Yeşilyurt’umuzda deprem yaralarını sarmak ve iki yıl içerisinde ilçemizi yeniden ayağa kaldırmak için Meclisimize büyük görevler düşmektedir. Bizler ilk göreve geldiğimiz zaman ifade ettiğimiz gibi; ortak akıl, istişare ve fikir alış verişleriyle ilçemizin hem bugününü hem de yarınlarını ilgilendiren kararlar alacağız. Tüm kararlarımızı Meclisimizin kıymetli üyelerinin düşünce ve önerilerinden yola çıkarak alacağız. “ diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Meclisinde planlı ve koordineli çalışma olacağını sözlerine ekleyen Başkan Geçit, “Belediye Meclisi olarak şehrimizin ve ilçemizin menfaatine uygun tüm kararları alırken, planlı ve koordineli olacağız, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkesin düşüncesine ve tespitine açık olacağız. Vatandaşlarımızın sesi olan Meclis Üyelerimizin talepleri ve eleştirileri bizim için çok kıymetlidir ve milletimize hizmet ederken bu taleplerin yolumuzu aydınlatacağını biliyoruz. Meclisimizde siyasi görüşü ne olursa olsun tüm Meclis Üyelerimizi dikkatlice dinleyeceğiz, notlarımızı alacağız, ben yaptım oldu asla demeyeceğiz, iletişim kanallarımızı sürekli açık ve diri tutacağız. Omuzlarımızdaki yükün ağırlığını bilerek her işimizi dikkatli ve özenli yapacağız.  Şehrimizin yararına olabilecek her türlü görüş ve önerilerini dikkate almaktan mutluluk duyacağımı da belirtmek istiyorum. Önümüzde 5 yıl gibi uzun bir süre var. Bu süre içerisinde çok çalışarak bütün zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak, böylesine müstesna değerlere, geçmişe ve tarihe sahip Yeşilyurt’a Belediye Başkanı olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bu görevi, layık olduğu şekilde dürüstçe, sevgiyle, yılmadan yorulmadan çalışarak yerine getireceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Seçim öncesinde yaptığımız çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen, yüreklerini ve coşkularını ortaya koyan, bizlere oy veren ya da vermeyen tüm hemşehrilerimizi canı gönülden kucaklıyorum. Hep beraber el ele vererek Yeşilyurt’umuzu hak ettiği yere inşallah getireceğiz. 2024 ile 2029 Yılları arasında yapacağımız tüm toplantılarda alacağımız kararların hâyırlı olmasını temenni ediyorum, Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu.

Encümen ve komisyonlar için yapılan seçimlerin ardından belediyenin 2023 yılı faaliyet raporu ele alındı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit 2023 Mali Yılı Faaliyet Raporunun okunması ve kabul edilmesi için yerini Meclis Başkan Vekili Ramazan Yakıcı’ya devretti. 

‘ESKİ BAŞKAN YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN İTİBARINI DÜŞÜRDÜ’
Yeşilyurt Belediyesi 2023 yılı Faaliyet Raporu üzerinde söz alan CHP Grubu sözcüsü Hurşit Kuşçu, şunları söyledi:

“6 Şubat 2023 depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün yaşadığımız en önemli sorun depremden zarar gören vatandaşlarımızın evlerine bir an önce kavuşmalarıdır.
Depremden en çok zarar gören bölge Yeşilyurt bölgemiz. Neden?

Kentin her köşesi plansız gelişmeye açılmış yatay yapılaşma yerine dikey yapılaşmaya yönelmiştir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza kulak vermenizi istiyorum. 27 Şubat 2017 günü Şehircilik Şurasında yaptığı konuşmada “Dikey mimarinin altında yatan gerçek nedir? Az topraktan çok para kazanmak. Aslı budur. Sadece beton, demir yığınlarında oluşan çirkin yapılar, Sadece kar, rant, kazanç odaklı bir anlayışla şehir inşası gerçekleştiremeyiz” İnsanlara huzur değil, gerginlik veren bir şehir sorunlu bir şehirdir. Ne kadar doğru?

Belediyelerin görevi sadece yaşayanların talep ve isteklerinin karşılanması değildir. Yapılanların gelecek kuşaklarca da kullanılacağını her zaman gözetmektir.

Yeşilyurt Belediyesinin 2023 yılı faaliyetlerine baktığımızda;

Bütçe Uygulama Sonuçları 2023 Yılı Gelir Bütçesine baktığımızda alınan bağış ve diğer vergiler dışında bütçe tahminin tutmadığını görüyoruz. Tahmini bütçe 1.187.421.000,00TL gerçekleşen bütçe 894.347.709,14TL gerçekleşme oranı % 75,38

Bütçe Uygulama Sonuçları 2023 Yılı Gider Bütçesine baktığımızda tahmin edilen gider bütçesinin tuttuğunu söyleyebiliriz. Tahmini gider bütçesi 1.187.421.000,00 TL, gerçekleşen gider bütçesi 1.066.649.149,72TL, gerçekleşme oranı % 89,93

Fen İşleri Müdürlüğünün faaliyetlerine baktığımızda 2023 yılı içerisinde İmar Yolu uygulamasında hedeflenen 28 km gerçekleşen 40 km. Asfalt kaplama uygulamasında hedeflenen 75 bin ton gerçekleşen 93 bin ton. Sathi kaplama uygulamasında hedeflenen 80 km gerçekleşen 308 km. Konkasör malzeme uygulamada hedeflenen 150 km gerçekleşen 355 km, Kısaca Fen işleri müdürlüğünün faaliyetlerini başarılı buluyoruz. Şunu da sormak istiyoruz. Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binasının ne kadara mal olduğunu da öğrenmek istiyoruz.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün faaliyetlerine baktığımızda 2023 yılı içerisinde mevcut Yeşil Alanların bakım ve revizyonunda hedeflenen 15.000 m2 gerçekleşen 7.577m2, mevcut Parkların bakım ve revizyonunda hedeflenen 13 adet gerçekleşen 3 adet, çim tohumu ekiminde hedeflenen 2 ton gerçekleşen 280 kg, kişi başına düşen yeşil alanın 6.68m2 başarılı buluyoruz ancak daha fazlasını bekliyoruz. Park Bahçeler Müdürlüğünün faaliyetlerini yeterli görüyoruz.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün faaliyetlerine baktığımızda Toplam Geri Dönüşüm miktarında hedeflenen 1.155 ton gerçekleşen 554 ton, Dağıtım yapılan geri dönüşüm kutusunda hedeflenen 500 adet gerçekleşen 373 adet, Atık Tekstil miktarında hedeflenen 180 ton gerçekleşen 130 ton, Kısaca İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün hedeflerinin gerçekleşmediğini söyleyebiliriz.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün faaliyetlerine baktığımızda Yapay Zeka ile Arsa satışları olmasa başarılı görüyoruz.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün faaliyetlerine baktığımızda hedeflenen işlemlerin gerçekleştiğini söyleyebiliriz.

Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün faaliyetlerini  olumlu görüyoruz.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğünün faaliyetlerinde istenilen hedeflere ulaşıldığını görüyoruz.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün faaliyetleri 2022 yılı faaliyetleri olduğu için değerlendirmeye alınmamıştır.

Hukuk İşleri Müdürlüğünün faaliyetlerine baktığımızda Belediye lehine sonuçlanan dosya sayısı 664 adet aleyhe sonuçlanan dosya sayısı 573 adet görülmekte olan dosya sayısı 1.041 adet.  

Bizim en çok üzerinde durduğumuz konulardan birisi Topsöğüt Konutları. DURA MÜHENDİSLİK tarafından yapılan ve teslim edildikten 6 ay sonra depremde yıkılan konutlar. Sn. Başkan konutların kesin kabulünün yapılmadığını ve eksikliklerinin olduğunu, yüklenicinin Kocaelili olduğunu konutların estetik ve cephelerin güzel görünmesi için prekast denilen süs amaçlı gevşek malzemeden yapıldığını ondan dolayı ağır hasar aldığını, bunların doğal ve normal olduğunu, büyütülecek bir durum olmadığını açıklıyor. Sn. Başkanın yaptığı bu açıklamalara katılmamız mümkün değildir.

İkinci konu Bostanbaşı imarı. Yüksek kat izninin kendisinden önce verildiğini ve hatalı olduğunu, Belediye Meclis kararı ile sınırlandırılabileceğini ama yapamadıklarını, böyle bir depremin olacağı kimsenin aklının ucuna gelmediğini açıklıyor, oysa sn. Başkan 15 yıldan beri Yeşilyurt Belediyesinde sırasıyla 5 yıl Meclis üyesi, 4 yıl imardan sorumlu başkan yardımcılığı, 6 yıl Belediye başkanlığını yapmıştır. Toplamda 15 yıl Yeşilyurt Belediyesinde görev yapmışsınız. Başkanın açıklamalarını asla kabul etmiyoruz.

Muhalefetin görevi yanlışları görmektir, haksızlıklara karşı çıkmaktır. Grup olarak etkin, kararlı, yapıcı bir muhalefet sergilediğimizi ve öylede devam edeceğimizi bilmenizi isteriz. Malatya’nın ve Yeşilyurtluların yararına olan her adımı, her hizmeti bugüne kadar destekledik,  bundan sonrada destekleyeceğiz.

Halkımızın yararına olmayan projelere de karşı çıkacağız, çıkmaya da devam edeceğiz, tabi ki bunları yaparken mutlaka önerilerimizi de getireceğiz. Depremden en çok etkilenen ilçemiz sınırları içerisindeki Yeşilyurt Belediyesinin çalışmalarını yeterli görmediğimizden ve  dönem başkanının tartışılır konuları ile ülke genelinde Yeşilyurt Belediyesinin itibarını düşürücü konulara karışmasından dolayı 2023 yılı faaliyet raporuna ret oyu vereceğiz.” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından Yeşilyurt Belediyesinin 2023 Yılı Faaliyet Raporu AKP'li üyeleriy kabul oylarıyla onaylandı. 2023 Yılı Mali Yılı Faaliyet Raporunun kabul edilmesinden sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit tekrardan yerine geçerken, 2023 Yılı Denetim Komisyon Raporuyla ilgili Meclis Üyelerine bilgiler verildi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • ilkerefendyy (3 hafta önce)
    ilk olarak işletim sistemlerini korsandan orijinale dönüştürerek başlayabilirler. yeşilyurt belediyesinin teknoloji ve yapay zeka ile arasının iyi olduğu aşikar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • b vaizoğlu (3 hafta önce)
    önce sayın prof ilhan geçit beyi görevinde akademisyen olması nedeniyle objektif kriterleri gözeteceğini düşünüyoruz.sayın hurşit kuşcunun eleştirisinide destekliyoruz uluslararası pıyasalarda bolgemize katma değer sağlayacak projeleri gönderirken yeşilyurt olmuş beton yurt sayın prof mesut parlak beyın semtı kımler nasıl yönetmiş ınsan kaçakcılığını kamu kaynaklarını kullanarak onbeş yıl sahıpsız sananlara şimdi girişimleri yapmak kırk kişiye hızmet pasaportu verip vizyonu&misyonu olmayanları(yabancı dil bilgisi a1 mib2mi sertifikalrı t s e den alınan kalıte yönetim 9001 2008 hangısı şimdi sayın hurşit kuşcuyu ibra edilmemesi konusunda destekliyoruz sayın prof ibrahım gecitide objektif davranmaya bu konuda sonuç odaklı olmasını tavsıye ederiz depremde yerel hizmetlerin olmadığı %20 oy kaybına ugrayan yerel yöneticiler bu konuda yaklaşan genel seçımde kayıp yaşayacaklarmı ?? donanımlı vizyonu &misyonu olan kazanır iki CUMHURBAŞKANI iki üniversitesi olan karızma şehrimizde takımda şehırde kumeye düşmüş yerel yönetimde kefenledik defınettık demekle mısyonunu ifade etmiş !!!tabiki goreve getiren kişilerinde öngörünümlü davranışlarını analiz etmek önem arz eder projeleri verilen konuları okumadan subjektif davranan lar açıklanacak yakın dönemde sayın agbaba objektif davranışlarını yayabilseydi&sayın ali helvacı aynı konularda tanıtımlarını yapacaklarını kamuoyuyla üniversitede toplantı düzenleyıp açılklasaydı agbaba &45&sayın helvacı yeşilyurt belediye seçımlerini kazanırdı bayındırılık bakanlığında müsteşarlık döneminde örnek projele finans malatyaya geldi takım avrupada iki tur oynadı son 11 mart &17 mart 3 er gun arayla şehrimdeydim seçim ziyaretlerini yapan değerlerin katma değer sağlayacak projeleri ifadesi negatifdi sayın samı er seçim otobusunde işte er iştemeydan !!!meydanda enkaz var kimin eseri??? hacı yusuf taşın yaptırdığı sembol teze camii ne halde fabrikayı kapatıp A V M yapmak tüketim toplumu&üretimi çeşitlendirmek önem arz eder!!!sayın prof cemil çelik 4 senede 8 fakulte ile eğitimin katma değerle taclanmasını sağladı sayın prof kızılaya da sormak önem arz eder sayın tüfenkçıye üniversitede toplantı sağladınız belediyede neden sehirplanlamacısı akademisyen yok sormak önem arz eder devam edecek saygılar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 hafta önce)
    Ağır hasarlı binamız Fahri Kayahanda Hilal Park karşısında Hilal Apartmanı güçlendirmeye başlandı bile. İkinci bir Hâkim Bey apartmanı olmaya aday. Belediye derhal durdurmalı. Mahkeme karar vermeden proje onaylanmış. Kamuoyuna duyurulur.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malesf güngör de 13 14 katli bina ya güçlendirme verildi bide siz oraya bakın acaba hangi siyasi oradaydı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yapay çırmıktı (3 hafta önce)
    Belediyenin itibarını da yapay zeka ile satmışlardır araştırın kesin çıkar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Gri pasaport (3 hafta önce)
    İtibarını bile satıp yediler yapay zekayla yolsuzluk yapılıyor arsa satılıp milletin parasını cebe indiriyorlar gri pasaportla para karşılığı adam kaçırıyorlar sınavsız eşini memur yapıyor sanki çok ihtiyacı var mış gibi yatacak yeriniz yok bu sistem hesap sormaz da ahirette yeriniz yok
    %89
    %11
    Yanıtla
  • GERÇEKLER ACIDIR (3 hafta önce)
    Yesilyurt Belediyesi ve belediye şirketlerinde denetimsizlik var. eski başkanın akrabası sözde asfalt emisyon müdürü olarak görev yapan O.Ç. 70-80 bin lira maaş alıyor altına araba sunmuşlar bunun malatya ve yeşilyurta ne faydası var söyleyelim 0.. peki o maaş kimin cebinden çıkıyor ? gariban hasanın çilekeş mehmet'in SENİN BENİM.. ve daha nicelerinin... ? bre haramiler gidin aile şirketlerinzide çalısın. belediye malı beytül maldır haramiler ! eski başkan ve ona dair herşey temizlenmedigi sürece şeffaflık saglanamaz. kısacası kuyruğu kesmedin ilhan bey.. . ilhan geçit önce onları temizlesin...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Cumali (3 hafta önce)
    E olan başkan yardımcısı serçe başkana oldu. Kibrinden burnu kaf dağında olan başkan amcası yardım etmeden birseyler yapamayan başkanım şimdi görevin bitti aslına döndün inan her vebal insana golgedir. Belediye personeli seni hak ettiğin gibi hatırlayacak. Bide Yeşilyurt villaları ile diğerlerini de boş ver.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 hafta önce)
    Sayın İlhan bey eski belediye başkanı Mehmet Çınar'a teşekkür edip sonra da Yeşilyurt'u iyi yöneteceksiniz hemi. Milletin aklıyla dalga geçmeye devam edin siz. Kadir'i bile inandıramazsınız buna.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (3 hafta önce)
    “İtibar düşmedi sattık yedik”
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kadir (3 hafta önce)
    Sayın Geçit, size oy verenler başta olmak üzere bütün vatandaşların istek ve dileklerine kulak verin. Halkla temas halinde olan personelinizi doğru yapıyor mu diye sık sık kontrol edin. Çünkü bazen size olmayanları olmuş gibi anlatırlar. Bazen de tebdil i kıyafet yaparak halkın arasına karışın. Okulları, esnafı, pazar yerlerini ve camileri ziyaret edin. Akıl vermiş gibi olmayayım. Dört yıl sonra aday kim olsun diye soracaklarına, adayımız var İlhan GEÇİT desinler. Başarılar diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 hafta önce)
    İşgem personellerinin haklarını düzelt sayın başkan..Çınar Yepaş taki personele kendi adamlarına verdi khk yı..İşgem ise özel sektör gibi asgari ücretin biraz üstünde maaş alıyor..En zor işlerde İşgem personeli var..Bu durumu Çınar yaptı siz düzeltmelisiniz başkanım..
    %79
    %21
    Yanıtla
  • gazeteci (3 hafta önce)
    komisyonları yazsanız elinizemi yapışırdı yazıklar olsun
    %100
    %0
    Yanıtla