SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Belediye Alanında Düzenleme Başlıyor

0
Güncellendi - 2018-09-28 04:01:05
Eski Belediye Alanında Düzenleme Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, eski belediye meydanı ve emekliler parkını da içine alacak olan meydan düzenlemesi kapsamında çalışmalara başladı.

Meydanda bulunan Ziraat Bankası ile eski Tekel Fabrikasının bulunduğu alanın bitişiğindeki arsanın takasından sonra Büyükşehir Belediyesi, meydan yapılacağı açıklanan alanda çalışmalara başlandı. Meydanda bulunan taksi durağı, fotoğrafçı kulübesi, gazete bayisi kaldırılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce eski belediye meyanında bulunan işletmelere tahliye tebligatı gönderildi. Meydanda bulunan Esenlik Market ile işletmesi devam eden çay bahçesi de yıkılacak. Esenlik Market’in de önümüzdeki günlerde taşınması bekleniyor.

Polat: Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz

Konuyla ilgili Yeni Malatya Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, gelecek aydan itibaren meydanda bir ön düzenleme çalışması yapılacağını belirterek, “Birkaç proje var elimizde. Nihai projenin hangisi olacağına karar vermedik. Zaten öncelikle bir ön düzenleme çalışması yapacağız. Yılsonunda bu çalışmalar bitmiş olacak” dedi.

Doğa Cadde AVM’de Ziraat Bankası binası için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Polat “Oranın bitmesiyle birlikte bankamız taşınacak. Esenlik Marketi de en kısa sürede taşıyacağız. Ay sonu ile düzenleme çalışmalarına başlayacağı ve yılsonuna doğru da bu çalışmaları bitirmiş olacağız” diye konuştu.

Meydanda bulunan işletmecilerin mağdur olmaması için alternatif birkaç yer göstereceklerini de ifade eden Polat, “Tabi şu var ki, biz nereyi gösterirsek gösterelim esnafımız bu meydandaki kadar memnun olmayacak. Ama onların da mağdur olmamaları için alternatif birkaç yer sunacağız” ifadelerini kaydetti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • AZİZ YİĞİT (5 yıl önce)
    BEŞKONAKLAR'DA BULUNAN ARPACI KONAĞI KADERİNE TERK EDİLMİŞ LÜTFEN ORAYA BİRİLERİ EL ATSIN MAALESEF PİSLİK GÖTÜRÜYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner (5 yıl önce)
    Yine birileri cebini dolduracak
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Sayın yetkililer, O fotoğrafçı kulubesini kaldırmayın. O kulube oranın sembolü. Muhafaza edin. O kulübe hepimizin çocukluğu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (5 yıl önce)
    SAKIN AMA SAKIN CAFE FALAN YAPMAYIN ORALARA, TAMAMEN VİLAYET PARK GİBİ YEŞİL ALAN OLSUN !
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet Akboğa (5 yıl önce)
    Sayın başkanım Soykan parkindaki oturma yerlerini kaldırın izmarit ve tükürukten geçilmiyor. Saatlerce boş boş oturup gelen geçene bakmak olan bu alanı banklardan temizleyin. Bir bayan geçemiyor. Caminin gölgesine yayılıp sigara tüttüren boş adamlar Malatya'nın imajını bozuyor. Avrupada meydanlarda oturma yeri yoktur.ilimize dışarıdan gelenler Malatya meydanda uyuyor diyor. Daha uygunsuz şeyler de var ama anlaşıldı umarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Kara (5 yıl önce)
    Nerde yeşil kuşak malatya Yeter bıktık beton görmekten Beton üreten beton adamlardan da Umarım bunada Kapalıçarşıda ve tezze camii yanıda tek bir iş merkezi yapılarak toplanılır Mevcut yollar yer altına alınarak Üst kısım tamamen yeşillendirilir. BAKALIM BAŞKAN BU TARZ BİİR OPARASYON YAPACAK FORMA SAHİP Mİ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaya değer kat (5 yıl önce)
    Doğa caddenin altını tamamiyle esenlik market olarak düzenleyici açın is yapar.iğneden ipliğine kadar koyun herseyi esenlik duble market olarak cok is yapar.o bölgede yok.otopark sorunda yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Taksici (5 yıl önce)
    Önce 2 metrekare büfe sonra 2 metrekare taksi duraklarını kaldırdınız. Esenlik ziraat çay bahçesi ekmek büfesi hepsi duruyor.. Tabi gözünüz 2 metrekare yerde idi demi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fehim (5 yıl önce)
    Emekliler çay bahçesi gibi insanların açık alanda ucuza çay içtikleri yerleri kapatmaya devam edin. Gariban dışarda çay içmesin. Oraya çayı 4-5 liraya satan bir kafe açın. Hürriyet parkında olduğu gibi. Yazıklar olsun size.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (5 yıl önce)
    ZİRAAT BANKASINI YIKACAKTINIZDA NEDEN YENİDEN TADİLAT YAPTINIZ MASRAF YAPTINIZ.BU PARALARA YAZIK DEĞİLMİ YA.İSRAF YAHU.YIKMAAYA NİYETİNİZ VARDI PROJE ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIRIN PROJESİNDE VARDI NEDEN TADİLAT YAPTINIZ BANKAYA.BU KADAR PARA ZİYAN OLDU.ONDAN SONRA GAARİBAN MİLLETİN CEBİNDEN ÇIKARACAKSINIZ.RESMEN SOYGUNCULUK HEPİNİZİ ALLAHA HAVELE EDİYORUM HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUM.SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BU HABERİ OKUSUN.BUNLARI TEKRARDAN ADAY KOYMASIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Tadilat yapılan ziraat yıkılmayacak esenliğin bitişiğindeki ziraat yıkılacak ve ziraata yapılan masrafı da belediye yapmıyor bu arada
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgutbey para kimde çıkarsa çıksın önemli değil sonuçta israfmı değilmi ona bakmak lazım yıkılacak yere neden tadilat yapılır biz bir yılın hesabını gelecek planını yapamazken gelişmis ülkeler yüz yılın beşyüz yılın hesabını yapıyor kalkmış belediyeden çıkmıyor diye yazıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • muhittin (5 yıl önce)
    Bence düzenleme yapılırken yeni cami kıble yönünden otobüs durakları altından İnönü kapalı çarşı ve eski belediye altından bağlantı kurulmalı küçük dükkanlar olmalı yayaları cezbedici bir güzergah yapılmalıbir tarafından yürüyen bantlar olmalı herkes isteğine göre kullanmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Avsar (5 yıl önce)
    Malatya da cok büyük eksiklik ve sorun olan otopark 2-3 kat yer altina yapalmasi 500-1000 arasi otopark esnaflarin ve vatandasin ihttiyaclarini karsilar sehir ici trafik rahatlar makul bir ücret ile cok kisa zamanda kendisini amorti eder ve belediyeye gelir saglar.Yetkililerin dikkate almasi önemli olacaktir
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (5 yıl önce)
    yetiştiremezler yıl sonuna kadar kendisi bile inanmıyordur başkan dediğine birde ordaki işletmeler orayı zor boşaltır
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi (5 yıl önce)
    İnşallah ağaç kesmeden güzel bir park olur hükümet arkası gibi çeşitli sebeplerle turizm bürosu vs bina yapılmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Ağaç kesmeyin de ne yapıyorsanız yapı
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (5 yıl önce)
    Ne yaparsanız yapın ağaçları kesmeyin biladel.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Betonpark veya betonalan olmasında
    0
    0
    Yanıtla