SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Eski Berrak Suya Erişinceye Kadar Tahakkuk Yapılmayacak"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kentte depremden sonra herhangi bir zamlı su tarifesi uygulanmadığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organları ve sosyal medya kanallarında "MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından depremden sonra suya zam yapıldığı" yönünde asılsız paylaşımlarla olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"06 Şubat tarihinden itibaren Malatya il sınırlarımız içinde hiçbir hemşehrimize su borcu tahakkuku yapılmamış olup, herhangi bir zamlı su tarifesi uygulanmamıştır. Büyükşehir Belediyesi Meclisimizin kararları doğrultusunda deprem sonrası su tarifeleri belirlenecek olup, tüm hemşehrilerimiz ile birlikte eski berrak suyumuza erişinceye kadar su tahakkuku yapılmayacaktır. Deprem sonrasında oluşan tüketimler ücretlendirilmeyecektir. Tüm hemşehrilerimizden ricamız MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacak olan açıklama veya duyuru dışındaki paylaşımlara itibar edilmemesidir."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • ADALETTTT (1 yıl önce)
    Son ödeme tarihi süresi deprem ve sonrasına gelen su faturasına utanmadan faiz uyguladiniz ve geri de çekmediniz sizin yaptığınızı faiz bankaları Yapmadı MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ey MASKİ dahaki bankalar dahi zamanı gelmiş borçları faizsiz eylül ayına kadar erteledi. BU YORUMUMU BİR YÖNETİCİ OKUR ELBET okumaZ ise de yöneticilerin EN BÜYÜGÜ ALLAH GÖRÜYOR ALDIĞINIZ FAİZLERDE BOĞULAN BAŞIMIZA NE GELDİ İSE BU FAİZİNİZ YÜZÜNDEN GELDİ!
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (1 yıl önce)
    Su anda antepteyim 60km su geliyor metreküpü 8.51 Malatyada çıktığı gibi boruya giriyor 8.56 yuh olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (1 yıl önce)
    2 ayda 5 tane seyyar arıtma konulurdu. Ama yetenek ayrı birşey. Ekmeği temin edemezsiniz ,arıtma kuramazsiniz . Pandemide sınıfta kaldınız yol tamiri yapamazsınız siz vatandaşın lehine ne yaparsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (1 yıl önce)
    Allah'ın bize büyük bir lütfu olan kıymetli suyumuza Zam ne zaman yapacaklar . İndirim yapmak veya hükümetin yaptığı gibi borçları silmek aklınıza gelmezmi. Suyumuz sanki belediyenin veya idare edenlerin babasının maliymis gibi davranan zihniyet. Ancak bu kadar olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Yok yap ondan sonra da yalan haber dersiniz abonelik için 600 tl istediniz debrem zede vatandaşta oysa tedaş ve doğalgaz abonelik almadi 60 gün oldu halen sular çamur bir arıtma tesisi zamanında kuruldaydı bu olmazdi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 yıl önce)
    Yaptığım yorumu niye yayınlamıyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ertuğrul (1 yıl önce)
    Yaklaşık iki aydır, Malatya dışında yine deprem bölgesi olan Osmaniye de kalıyorum, Malatya daki evimde hasar yok ama su temiz olmadığı için çok sevdiğim memleketime gelmiyorum. Dün vuslat TV de MASKİ genel müdürü Mehmet Mert açıklama yapıyor "suyun temizlenmesi sabredeceğiz dua edeceğiz diyor" böyle yöneticilik olmaz ne bir çözüm ne bir hizmet yazıklar olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mk44 (1 yıl önce)
    Yıllarca dağdan çıkan şu sudan trilyonlar kazandınız şimdi su bozulunca aklınız başınıza geldi. Suyun ne gibi bi gideri olabilirki zam yapıyorsunuz...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    ne fark ediyor ki? sonra hepsini yeni tarifeden yazacaksın. sanki şu an su saatleri çalışmıyor gibi açıklama yapmışsınız. veya şöyle bir uygulama yapacağız diye açıklama yapın: sular normale dönünce gelip saatleri okuyacağız ama ücret almayacağız, bu okumadan sonrakilerde ücretli olacak diye.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Elektriği, Gazı, suyu Hepsini seçimden sonra halledeceğiz, şimdilik göz boyuyoruz diyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.Bahadır Altaş (1 yıl önce)
    Açıklamada "Büyükşehir Belediyesi Meclisimizin kararları doğrultusunda deprem sonrası su tarifeleri belirlenecek olup, tüm hemşehrilerimiz ile birlikte eski berrak suyumuza erişinceye kadar su tahakkuku yapılmayacaktır." diyor BÖYLE BİR KARAR VAR MI? eğer yoksa MASKİ'nin böyle bir açıklama yetkisi var mı? Büyükşehir Belediye Meclisi neyi bekliyor... Cumhurbaşkanı Kararı ile Elektrik ve Doğalgaz bedellerine ilişkin borçların tahsilinden vaz geçildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ile ilgili bir borç tahsilinden vaz geçecek mi?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Şimdiye kadar rabbimin bir nimeti olan kaynak suyu masraf görmeden sattiniz bize ona sayin Aslinda anlasa niz bedava suyu yüksek fiyata halka verdiniz rabbim sizin elinizden bu suyuda alirim dedi ama anlayana ankarada istanbuldaki su fiyatina esit bedava su
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Aslan (1 yıl önce)
    2 ay oldu hala su düzelmedi. İl dışındaki birçok kişi kirli su yüzünden Malatya'ya dönemiyor. Depremden sonra su dinlendirme arıtma tesisi çalışması var mı? Bilmiyorum. KEŞKE daha önce yapılsaydı.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ancarlı (1 yıl önce)
    Ne olur bulanık suya zam yapın size bu yakışır. Sandığa gömüleceksiniz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ATİLLA (1 yıl önce)
    Suya zam yok . Birde bulanık suya zam mı yapacaklardi. Selahattin başkanın dediği gibi ölüleri usulünce gömdük başarıymış gibi anlattı
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Mumkunse hiç almayın bı zahmet
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Maskinin skıllı kartına su kontrü doldurmak için ta paşaköşküne gittim...mezarlığın karşısı, kanalizasyon idaresinde... herkesin özel arabası yok... yaya nadıl gidecek... Tam bir zulum bu... Şehir merkezinde bir tane dolum yeri yok... Paşaköşkünde de dolummatik var... kendiniz dolduruyorsunuz... belediye şaşırmış ne yapacağını, kendi suratına bir tokat atıp ayılsınlar artık...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Taylor (1 yıl önce)
    Nasıl olaca o iş? Herkesin su saati dönüyormu ? dönüyor bu su eski bu su yeni nasıl ayarlanacak kim kimi kandırıyor .son okunan tonajdan geri başlayıp okunmayacak mı?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Meraklı Malatyalı (1 yıl önce)
    Sanırım burada bir laf cambazlığı var. ..."kentte depremden sonra herhangi bir zamlı su tarifesi uygulanmadığını"... Evet, zamlı tarife uygulanmamış olabilir ama fiyatlar TEFE-TÜFE oranında artmaya devam ediyor. Geçen yıl alınan karar ile şu tarifesi Nisan 2022 den beri TEFE-TÜFE oranında artırılmasına karar verilmişti. Belki sonra bir değişiklik yapılmıştır onu bilemem. Yanlışım varsa bilen biri düzeltsin lütfen...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Koskoca Maski binasında her katta 1 memur var, işe de gelmiyorlar. Evim ağır hasarlı aboneliğimi kapatıcam diyorum. Temmuza kadar kapatmıyoruz diyorlar. Her gün su saatlerini çalıyorlar. Yarın öbürgün su saatim çalınırsa kullanmadığım suyun kullanmadığım saatini de isteyecekler. Depremden beri sular çamurlu. Arıza oluyor 2 gün gelmiyorsunuz. Ben vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla