SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Eskimalatya'da Eski Köprü Yerine, Tüp Geçit

Eskimalatya'da Eski Köprü Yerine, Tüp Geçit
A- A+ PAYLAŞ

Eskimalatya ve Hatunsuyu mahallesindeki tren hatları alt geçidinde startı verilen tüp geçit çalışmaları devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Eskimalatya ve Hatunsuyu mahallesinde darlığı sebebiyle 40 yılı aşkın bir süredir ilçedeki trafik akışında büyük sorun oluşturan tren hattı alt geçitleri, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişimleriyle çözüme kavuşuyor. Battalgazi Belediyesi mühendisleri tarafından projelendirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun onayı ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından tren hattı alt geçitlerinde yapımına başlanılan Tüp Geçit çalışmaları aralıksız devam ediyor. 

Çelik Plakalı Koruge Borudan oluşan Tüp Geçit çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Güder, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

“İLÇEMİZDEKİ TRAFİK AKIŞI RAHATA KAVUŞACAK”
Çalışmaların tamamlanması ile ilçedeki trafik akışının daha sağlıklı bir şekilde sağlanacağına dikkat çeken Başkan Güder, “Alacakapı ve Hatunsuyu mahallemizin bulunmuş olduğu alanda demiryolunun çok eskiden geçmiş olması nedeniyle taştan yapılan alt geçit vardı. Dar olması nedeniyle araçlarımız buradan zor geçiyordu ve kazalar meydana geliyordu. Göreve geldikten sonra buralarla ilgili çalışma başlattık ve talebimizi ilgili bakanımıza ilettik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız talebimize olumlu baktı ve çalışmaların startı verildi. Eskimalatya bölgemize 2 tane tüp geçit yapılıyor. 8 metre eninde ve 9 metre yüksekliğindeki yapılan geçitlerin tamamlanması ile ilçemizdeki trafik akışı sağlıklı bir şekilde ilerleyecek. 

Hatunsuyu bölgemizde de 13 metre eninde ve 9 metre yüksekliğinde yapılacak. Tabi bu rakam yol güzergahına göre düzenlenebiliyor. Diğer alt geçitlerimizi de yeni modele göre şekillendirmek istiyoruz. İlçemizdeki tren güzergahının olduğu bazı noktalarda hemzemin geçitleri de var. Buralarda da kazalar yaşanıyordu. Bu yapılan tüp geçitler, ilçemizde inşallah bir başlangıç olur. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Çöşnüklü (2 yıl önce)
    Ben hafta da iki defa gittiğim bir yoldu,çok yerinde bir hizmet olmuş.Teşekkürler, eleştirenler ve teneke misali boş sesler olacaktır.Bunlar ilçemize yapılacak çalışmaların , verilecek emeklerin kıymetini düşürmez,çünki Malatya da yaşıyoruz.Burası eleştiri şehri.Tekrar Olumlu çalışmalar dan ötürü , teşekkür ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Süleyman gökce (2 yıl önce)
    Başkanım elinize sağlık. Çok çok güzel, nazilli üzümün çöpü varsa her işin bir eleştirisinde yaparlar. İşte İstanbul orda 50 katrilyon borcu olan İstanbul'da yapılan ne var. AKP Türkiye'nin sigortası. Allah yapanlardan razı olsun SAĞOLUN VAROLUN.....!!
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Murat AKDAĞ (2 yıl önce)
    Güder efendi, pandemide insanlar evinde otururken yapaydın ya ,okul vakti giderken yaşadıklarımızı Allah biliyor...yani bir yerde takdir edilecekken kendinizi yine bitiriyorsunuz ...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat AKDAĞ (2 yıl önce)Murat AKDAĞ isimli kullanıcı yorumuna
    Unutmadan Malatyamızı yöneten siyasilere ve yerel yöneticilere tavsiyem artık çevreci olmanın vakti gelmedimi ne zaman yeşili ve ağaçları koruyacağız, her sene beydağlarına binlerce çam dikseydik şimdi çocuklarımıza ve gençlere sıkıldıklarında gidebilecekleri bir yaşam alanı oluşturmuş olmazmıydık
    %89
    %11
    Yanıtla
  • 44 malatyali (2 yıl önce)Murat AKDAĞ isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadaş sen oturdugun yerden mi bakıyorsun beydagina ayağa kalkki göresin beydagina ekilen ağaçları. Yemyeşil ben görebiliyorum sende gör bi zahmet.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Murat AKDAĞ (2 yıl önce)44 malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Sen önce hangi iklimde yaşadığımıza bir bak önce,karasal iklim yaşıyoruz bahar olduğu için yeşil görünüyor ,ağustosta görürsün ne renk olduğunu, eğitim kapasiteni tahmin ettiğim içim seninle dalga bile geçmeyeceğim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Amale (2 yıl önce)
    Başkanım birgün vekillerin biri inşaatın başına gelmedi neden vekillere tesekir ediyorsun anlamadım TCDD bölge müdürü her gün burda idi tesekir edilecek biri varsa TCDD muduru
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Şehir içi ulaşıma zam gelmiş pardon fiyat güncellenmiş sivil 6 TL öğrenci ise 3.75 TL olmuş, gıda fiyatları ise günlük güncelleniyor ,yani zamlaniyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Doğallığı kaldırmayın destek yapin bence
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Battalgazi belediyesi başkanına teşekkür ederiz çok gecikmiş ve hep ertelenen bir sorundu
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Mehmet Kaya (2 yıl önce)
    Pütürge kubbe geçitine böyle bir çalışma yapılırsa, tipi ile dolan yolları korur. Elinize sağlık.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Doğru kubbe dağı geçidinin belirli yerlerinde uygulansa yollar kapanmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat toramanoğlu (2 yıl önce)
    Daha ne kadar pansuman tedbirlerle ilimiz bünyesindeki demiryoluna bağlı trafik sorunu ötelenecek? Gerçekte yapılması gereken tıpkı çevreyolu gibi zamanın ihtiyaçları doğrultusunda yük ve yolcu trafiğine uygun güzergah planlamaları yapılmalı ve ivedilikle harekete geçilmelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla