SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Esnaf İle Haksız Rekabet Etmek Sizi Utandırmıyor mu?"

A- A+ PAYLAŞ

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatyapark AVM içinde açılan Yöresel Pazarı gecekondu ticareti olarak nitelendirerek, “Malatyapark AVM’nin ortak ve yöneticileri, 21 metrekarelik konteynerlerde ekmeğini çıkartmaya çalışan Malatyalı esnaf ile haksız rekabet etmek sizi utandırmıyor mu, daha gözünüz doymadı mı?” ifadelerini kaydetti.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’in açıklaması şu şekilde:

“Malatyapark AVM’de daha önce açılan ve ikincisi yeniden düzenlenen sözde Yöresel Pazar, gecekondu ticaretinin yeni şekli olmuştur. Çöken Malatya’da esnaf ayağa kalkmaya çalışırken, deprem sürecinden beri yüzde 100 kapasite ile çalışan Malatyapark AVM’nin küçük esnaf  gecekondu ticareti şeklinde rekabete girmesi hem yanlış, hemde yasal değildir. Hangi izin ile yöresel pazarını koruyorsunuz, orada satılan ürünlerin hangisi sağlıklı, hangisi kontrol edildi, kimler denetledi? Küçük esnafı gören Tarım ve Orman Müdürlüğü, sözde yöresel pazarları neden göremiyor? Küçük esnafın başında duran Ticaret İl Müdürlüğü, sıra büyük tüccarlara gelince neden görevlilerini unutuyor? En küçük esnafın defterini bile kontrol eden Vergi Dairesi buradaki ne zaman fark edecek? Resmi kurumlar ve Belediye zabıta ekipleri, dükkan içinde dükkan olmayacağını bilmiyor mu? Sosyal ve kültürel etkinlik yapılacak alanda ticaret iznini kim verdi?  Malatyapark AVM’nin ortak ve yöneticileri, 21 metrekarelik konteynerlerde ekmeğini çıkartmaya çalışan Malatyalı esnaf ile haksız rekabet etmek sizi utandırmıyor mu, daha gözünüz doymadı mı? Malatyapark AVM, sıkılmadan sosyal medyada bu işin reklamını da yapıyorlar.  Tüm Malatyalı hemşerilerime sesleniyorum: Yöresel Pazar adı altında satılan hiçbir ürün sağlıklı değildir, marketlerde satılmayan, raf ömrü bitmek üzere olan ürünler şehir etiketleri değiştirilerek satılmaya çalışılıyor. Yöresel Ürünler Malatya’ya getirildiğinde etiketler Malatya olarak değiştiriliyor, aynı ürün Tokat’a götürüldüğünde üzerine Tokat etiketi yerleştiriliyor. Malatya Valiliğini, Malatya Büyükşehir Belediyesini ve tüm resmi kurumları sözde Yöresel Pazar gecekondu ticaretini önlemeye ve gerekli yasal yaptırımları uygulamaya davet ediyorum.” 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Bir tost (1 hafta önce)
    Kim seçti bu başkanı acaba nabza göre şerbet veriyor her devrin her partinin adamı önce esnaf için ne yapmış ondan bahsetsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 hafta önce)
    Malatya da yaşayan bir vatandaş olarak,firsatci malatya esnafının kötü etlketini yok etmesini isterim(aralarda kalan düzgün esnaflarımızı tenzih ederim)
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Aykut (1 hafta önce)
    Az hasarlı iş yerlerine verdiğiniz konteynerların peşine düşmek yerine. Asılsız bilgi kirliliği ile stand açanları sormadan soruşturmadan sırf ŞEVKET KESKİN konteyner esnafına destek oluyor izlenimi vermek için açıklama yapmış. Bu açıklamanın asılsız olduğu aşikardır. Peki tekrar açıklama yapıp özür dileyecek misiniz ? Az hasarlı iş yeri sahiplerine konteyner temin ettiniz zamanında buradaki amacınız neydi ? İsme gerek yok herkes herkesi biliyor. Şevket Keskin i de deprem sayesinde mağdur olan esnaflar daha iyi tanıdı...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Suna (1 hafta önce)
    Esnafınızı neden korumadınız
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Murat44 (1 hafta önce)
    Esnafın içindeki mallarıyla beraber isyeri yıkıldı malları enkaz altında kaldı bu esnafın hali ne olacak beskurus para vermediniz o zaman neredeydiniz form doldurun maliyeye verin dediler buda boş çıktı hiçbir yetkili ve malatyali esnafkardeslerim bundan neden söz etmiyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Tülay kılıç (1 hafta önce)
    önce depremde iş yerlerini kaybeden insanlara yardımcı olun bence . bizimde depremde dukkanimiz yıkıldı mağdur olduk ama kimse yardımcı olmadı ve bir sürü esyalarimiz enkaz altında kaldı yazdırın dediler yazdirdik ama ne verdiler ne sordular öyle kapattılar konuyu... depremde mağdur olan esnaflar ne yapsın peki soruyorum ne yapsınlar?????
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ZUHAL (1 hafta önce)
    Depremin ilk gününden bu güne kadar konteynır iş yeri verilmeyen esnafı neden kaderine terk ettiniz neden sahiplenip korumadınız..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mesut (1 hafta önce)
    Deprem den bu yana konteyner verilmeyen esnafa haksız rekabet degilmi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burak (1 hafta önce)
    Depremin ilk gününden bu güne kadar konteyner iş yeri verilmeyen esnafı neden kaderine terk ettiniz neden sahiplenip korumadınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Feyza (1 hafta önce)
    Sayın Şevket Keskin'e özellikle belirtmek isterim ki çöken Malatya da depremi yaşayan bizler ama destek göremeyen yine bizlerdik. Madem bu kadar sağ duyulu davranarak bir takım esnafı korumaya çalışarak (sözde) geri kalan esnaf için ne yapıyorsunuz, ne yapmaya çalışıyorsunuz? Gözünüz doymadı mi diye seslendiginiz insanlarin oyuyla oturduğunuz koltukta ve almış oldugunuz maasta bizlerin, çocuklarımızın ve o atıfta bulunduğunuz esnafın payı olduğunu unutmayınız.. Depremde iki dükkan arti bir depomuz yikildiginda kapınızı adindirmamiza rağmen hiç bu kadar sağ duyulu olduğunuzu göremedik malesef ayrıca bir konteyner veremeyecek kadar işinizi yapamamış olmanız valiliğin sizin yapmaniz gereken işi üstlenmesi de sizin işinizi ne kadar da sağ duyulu yapmış olduğunuzun gostergesiydi... Önce dönüp milletin hakkına girmemeyi siz gostereceksiniz ki esnafiniz da o yolda ilerlesin.. saygılarımla..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan yılmaz (1 hafta önce)
    Depremden bu güne kadar konteyner iş yeri verilmeyen esnafı neden korumadınız?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hatice Barutçuoğlu (1 hafta önce)
    Depremden beri konteyner iş yeri verilmeyen esnafı neden korumadınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsmail Kocakaya (1 hafta önce)
    Depremden beri konteyner iş yeri verilmeyen esnafı neden korumadın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nusret (1 hafta önce)
    Ah başkan ah! konteyner işyerlerini kimlere verdinde şimdi haktan hukuktan rekabetten bahsediyorsun!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 hafta önce)
    İki yanlış bir doğru etmez. Bizim küçük esnafımız da maalesef ülkemizde hiç bir yerde rastlanmayan bir fiyat farkı ile satış yapıyor, bunlara da kim dur diyecek, ayrıca büyük firmalar ( AVM ) de böyle bir girişimde bulunması da yanlış, olan sabit ücret ile çalışan asgari ücretli, memur ve emeklilere oluyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 hafta önce)
    Konteyner alamayan esnafı neden düşünmemiş bu zamana kadar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gökay Barutçuoğlu (1 hafta önce)
    Neye göre kime göre başkan sende nabza göre şerbet adamına göre muamele yapanlardan sın sayenizde depremden belli esnaf kalmadı Malatya'da haddinden fazla mağdur olduk bir tel sahip çıkanımız olmadı bari bırakda kendi imkanlarımızla kurmuş olduğumuz standlarda satışımızı yapalım gereksiz yorumlarınız size kalsın ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • DepremzadeEsnaf (1 hafta önce)
    Çoğu esnaf konteyner işyeri alamadı. Aynı esnafa 10 köşeden 1er adet konteyner verildi. Hala odanın verdiği kredileri ödeyemeyecek durumda ve krediyi tahsil ediyorsunuz. Bu durumda sizleri utandırıyor mu ? Sayın Keskin!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • b vaizoğlu (1 hafta önce)
    sayın tarım il müdürümüze bir ricamız var çiftçi belgesi sonbaharda verilmesi ne derece uygun dört ay içinde müracatı tarım ürünlerinin çeşitrlenmesi yönünden yeterli bir süre değil 12 aya yayılması üretimin çeşitlenmesi yönunden katrma değer sağlayacağı düşünülemezmi iki üniversitemiz var tarimürünleri yatırımları üretiminin çeşitlenmesi yönünden düşünülmesi gereken önemli konu olamazmı???tarım alanlarının korunması aşşağışehir&karakavak tarım alanlarıydı ne hale geldi toprağında senden alacağı var düşüğnmek ve uygulamak başarının anahtarı değilmidir saygılar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hanifi fırat (1 hafta önce)
    Başkan bilip bilmeden konuşuyo ama Avm de stand açan esnaf Malatya’nın yerli vergi mükellefi depremzede esnaflardan oluşuyo kaldıki ben 4 iş yeri yıkılan Malatya esnafıyım 1 senedir bana konteyner iş yeri veremediler başkan önce bize bi Kontyner ayarlasın
    %100
    %0
    Yanıtla