SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafımız Ayağa Kalktığı Zaman Şehrimiz de Ayağa Kalkar"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Tecde, Kuyuönü, Eski Belediye Binası yeri ile Hastane Caddesinde konteynerlerde hizmet veren esnafları ziyaret etti. Başkan Er’e Zabıta Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, İmar Dairesi Başkanı Seyithan Tekin ve ilgili şube müdürleri eşlik etti. 

İş yerlerine gerçekleştirdiği ziyarette, esnafa hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileyen Başkan Er, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi. Başkan Er,  sorunların çözümü noktasında gerekli adımların atılacağını ve her zaman esnafların yanında olduğunu belirtti. Taleplerini birebir anlatma fırsatı bulan esnaf ve vatandaşlar ise Başkan Er’e ziyaretleri için teşekkür etti. 

 Malatya’da depremin izlerinin silinmesi için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Er,  “Malatya’mızın bir an evvel ayağa kalkması için ilgili bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarla istişare halindeyiz. Bizim amacımız vatandaşlarımızın bir an evvel kalıcı konutlarına ve kalıcı iş yerlerine kavuşmasıdır. Çünkü biz biliyoruz ki esnafımız ayağa kalktığı zaman şehrimizde ayağa kalkar. O nedenle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca kentimizde yürütülen çalışmaları yakinen takip ediyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • isimsiz (3 hafta önce)
    Malatya esnafına zerre üzülmüyorum gördüğüm en kötü esnaf ne işi biliyolar nede işi düzgün yapıyolar hele pazarcıları berbat seçmece olayı yok ilk defa malatyada gördüm seçmece olmamasını Allah a şükür malatya dan ben kurtuldum kalana da Allah sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • hanhan... (3 hafta önce)
    Esnafa (temiz dürüst olan hariç oda yok kalmadı Malatyada) hiç üzülesim gelmiyor neden mi, depremi herseyi unut gitsin malatya ayakta sapa saglam iken 50 tl olan ayakkabıyı 250-300 satan vicdan sızlar gordüm, o zaman nerde idi bunlar. sebzesi meyvası kuruyemişi herseyi boyle 50 tl mi yok malatya esnafı 300 satar. İnsaat malzemesi demir malatya da ton 20-21 bin tl 100 kilometre elazığda 18 bin tl bu mu adalet. malatyanın yerli eski esnafı öldü anlayana. herkese bol satışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cezmi kartay (3 hafta önce)
    Cezmi kartay caddesi ıslah olmadan güvenli bir şehir beklemeyin sayın başbakanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Galaksi Muhtarı (3 hafta önce)
    Şu AYAĞA KALDIRMA sözünü herkesten duymaktan gına geldiiiiiiii....yeter artık kaldıran kaldırırdı 2 sene olacak...Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz....
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Bugün karşılaştığım bir olayı anlatayım size, bu aylarda sarımsak bol olurdu. 3 , 4 kilo Sarımsak almak için pazara gideyim dedim pazar pazarinin girişide bir sarimsakci ; arabasının arka kapısını açmış satış yapiyor. Hemen başında bir zabıta ekibi bulunuyor birşeyler konusuyorlar. Burada satış yapmayın diyorlar muhtemelen. Satıcının yanına yanaştım 3 kilo Sarımsak verirmisin dedim. O sarımsakları hazırlarken, Urfalı olduğunu öğrendim direk tarladan getirmiş belli. Urfa'da görev icabı bulunduğum zamanda, sarımsak tarlalarının hemen yanında geçen yıllardan kalma yada satılmayan sarımsak çöplüğü olurdu.satilmayan malları gübre olarak kullanirlarmis. Ama satılmayan mal azmaz değil ki en azı 2 römork dolusu. Onları görünce üzülüyordum. O kadar mali üret onlara okadar işçilik ver o da satilmadan çöpe gitsin. vatandasa ulaşmadan direk çöp oluyor yani. Bu olayı satıcıya anlattım zabıta da söylediklerimizi duyuyor. Satıcı aynen şunu söyledi abi anlattigin durum bugün de böyle dedi . Sarımsakları kilosu 75 TL den aldım ve uzaklastim. Sarımsakları da arabaya koydum ve tekrar pazara döndüm.sarimsagin satiş yaptığı yerin hemen karsisinda yerel market şikayet edende bu arada bunlar. Buradaki fiyatı 90 TL . Pazarin içinde sordum 150 TL döndüğümde sarimsakci 100 metre öteye götürmüş arabası ni. 10 adımda üç farklı fiyat nasıl oluyor. Soruyorum size. Biz nerede yanlış yapıyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Babacan (3 hafta önce)
    Pazar günü elazig a gidin 44 plaka arac dolu malatya li malatya nin pahalı olmasından alışverişe elazig a gidiyor..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ben Elazığ belediye başkanı nın yerinde olsam her hafta sonu, talebe göre MALATYA 'dan ELAZIĞ' a uygun bir fiyata servis kaldırırım. Pazar yerini 'de her türlü ihtiyaç madde ve malzemesi satan esnafı bir noktada toplayıp adına da ELAZIĞ- MALATYA pazarı koyardım. Ancak bu şekilde malatyalı esnafın da aç gözlülüğü belki sona erer, ama hiç bir ümidim de yok.Eğer ELAZIĞ'da bir çay 3,5 tl,MALATYA'da 7,5 tl. ise nalet olsun size aç gözlüler. Aslında siteler birlik beraberlik içinde olursa her hafta bir ve ya daha fazla,talebe göre servis otobüsü kiralayıp hafta sonu ELAZIĞ' a gidip alışveriş yapılır belli bir saat sonra 'da dönüş yapılır. Ancak dinsizin hakkından bu şekilde gelinir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şeref (3 hafta önce)
    Haberin altındaki yorumlara bakınca içim kararıyor, bu ne kadar karamsarlık.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Crisis (3 hafta önce)
    Kendi cıkarı dışında başka bir düşüncesi olmayanlara devlet prim vermemeli.AVM esnafı dışında alışveriş yapmamak lazım.Vergi levhaları belli,çalışanlarının SGK sı belli,alış satış fiyatları standart.malatyada esnaf profili çok değişti.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Selçuk-İzmir (3 hafta önce)
    Sürekli esnaf hemşerilerimiz ile dertleşiyorum. Öncelikle esnafımız kafa da kepengi kapatmış zaten. Çaresiz günü kurtarmaya çalışıyorlar. Nasıl ayağa kalkacakları konusunda ne bir ümitleri var ne de ne yapacağını biliyorlar. Ciddi bir koordinasyon ve destek gerekiyor. Laflarla umu aşılayarak olmaz. Gidin Hatay'ı görün nasıl ayağa kalkılıyor. Bunca çaresizlik için de maliye ve zabıta denetimi yaşanıyor. Emanet mekanlar da ekmek parası derdin de insanlar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Nadi (3 hafta önce)
    Esnaf nasılsın ayağa kalksın maliye kapı kapı geziyorbakanlığın emri var herkese ceza kesilecek malatya esnafı olarak işimiz gitti evimiz gitti dükkanlarımız gitti esnaf olarak kendimizi toparlamaya calısıyoruz yoktan var etmeye calısıyoruz ayağa kalkmaya calısıyoruz ama yeter bura deprem bölgesi canımız gitti malımız gitti gelen arkadaş lar dediği sey bakanlığın emri var verecek canımız var onuda azarile bıraktık sayın başkan bura deprem bölgesi dehrin ne durumda esnafın ne durumda olduğu belli ben burda ne ismini ne de mailimi sakladım
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ali (3 hafta önce)
    Esnaf dediğiniz sermayedardır. Patrondur. Asgarisinde kendi patronudur. Kaba olacak ama şımarık çocuk gibi hep iki gözü iki çeşme ağlar, devletten yardım bekler. Devlette onların. Emekcinin emeğinden alır sermayadarın sermayesine katar. Evet Çarşı ayağa kalktığında şehir de ayağa kalkar. Şehir/halk Allah 'a emanet.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (3 hafta önce)
    Müşteri, tüketici veya alıcı olmazsa satıcıda olmaz. Satıcı olmazsa, üretici olmaz, üretici olmazsa, üretim ve istihdam olmaz. Bu nedenle müşteri veli nimettir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Fatih (3 hafta önce)
    Önceleri alışverişimi yerel esnaftan yapmaya özen gösterirdim. Ancak gördüm ki biz esnafımızı düşündüğümüz gibi onlar bizi düşünmüyor. Ne tutturursam kardır zihniyetindeler. Geçen gün 1 saat sürmeyecek bir araç tamiri için 3500 tl işçilik isteyince tak etti. Ben de artık mümkün olduğunca int den alışveriş yapıyorum. (Not: arabayı da tamir etmedim, yakın zamanda Antep'e gidince halledeceğim).
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 hafta önce)
    malatyanın ayağa kalması çok zor kimse kimseyi kandırmasın malatyada bu pahalılık oldukça malatyada kaçan kaçana alışverişe elazığ.. antep.. erzurum gibi yerlere gidiyorlar çünkü malatya herşey iki katı geçenlerde arkadaşın biri ev yaptıracak inşaat malzemesini malatyada sormuş bir buçuk milyon demişler aynı malzemeyi elazığda 800 bine almış yine ona benzer maşzemeyi erzurumda yarı fiyata almış ya esnafa konteyner verilmil kirası yok elektirik suyu yok fiyatlar iki katı sayın sami er belediyeye bağlı esenlik marketi çokmu ucuz allah aşkına bu memleketin ayağa kalkamsı için gidenlerin tekrar gelmesi lazım ve malatyadan da kaçan olmaması lazım.. başka olay size soruyorum malatyada ne tür sosyal aktivite var allah aşkına malatyada hiç bir sosyal aktivite yok ne sanat ne kültür ne festival ne spor malatyada hiç bir şey yok malatyada insanları nasıl tutacaksınız işimiz çok ama çok zor aslında basit ama zorr çok zor
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (3 hafta önce)
    sayın başkan ,fırsatçılık da birbirleri ile yarışan esnaflar mi şehri kalkindiracak.Kéşke biraz insafa davet etseydiniz.(dürüst esnafları tenzih ederim)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 hafta önce)
    İyi de Malatya'da esnafın ciddi bir kısmı zaten ayakta. Hem de hiç olmadığı kadar dimdik
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya (3 hafta önce)
    Değerli esnaflarımız Civar illere göre malatyada fiyatlar çok pahalı Elazığ, Sivas, K. Maraş, gaziantep gibi illere gidip bakabilirsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla