SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafımıza Binin Üzerinde Konteyner İşyeri Teslim Ettik"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde dükkanları yıkılan esnafa binin üzerinde konteyner iş yerinin kurayla teslim edildiğini belirtti.

Gürkan, AA muhabirine, Malatya'da iş yerleri yıkılan veya ağır hasar gören esnafa yönelik valilik, kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin desteğiyle şehrin farklı noktalarına konteyner çarşılar yapıldığını söyledi.

Belediye olarak konteyner çarşıların yer tahsisi ve altyapı çalışmalarını yaptıklarını dile getiren Gürkan, şu bilgileri verdi:

"Malatya'nın farklı noktalarına 3 bin 500 konteyner iş yeri yapıyoruz. Sokaklar gezildiğinde Tecde Yolu, Anayurt Bulvarı, Kanal Boyu, Kernek ve Cumhuriyet Meydanı'nda iş yerleri büyük ölçüde tamamlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan konteynerlerin kuraları çekildi, teslimi yapıldı. Kanal Boyu'nda ve İnönü Caddesi'nde kurduğumuz çarşılardaki iş yerleri de açıldı. Diğer taraftan da teslimi yapılan iş yerleri de peyderpey açılmaya devam ediyor. Ankara Esnaf Odası tarafından kurulumu devam eden 150 konteyner iş yeri de kısa sürede tamamlanacak, kurası çekilecek."

- "Şehrin dinamikleri iş yerleridir"

Gürkan, Malatya'daki ticari hayatın normale dönmesi için valilik, belediye ve esnaf odasının yoğun mesai harcadığını vurguladı.

Akçadağ ilçesinde 50 esnafa kura çekmeden konteyner iş yerleri verilerek ticari hayatın başlatıldığını aktaran Selahattin Gürkan, şöyle devam etti:

"Esnafımız konteyner iş yerlerinden memnun. Netice itibarıyla esnafımız günlük çalışıp evine iaşesini götüren insanlar. Esnafımız yaklaşık 3 aydır evine ekmek götüremiyor. Yaşam şartları çok aşağı düştü. Bir an evvel şehrin hareketlenmesi, canlanması ve eski performansına yükselmesi için ticarethanelerin ışıklarının yanması gerekiyor. Şehrin dinamikleri iş yerleridir. Onun için bizim iş yerlerini faaliyete geçirmemiz lazım."

Başkan Gürkan, devletin kentteki esnafa yönelik hibe kredi ile yardımların yanı sıra belediyenin de üzerine düşen desteği verdiğini dile getirdi.

Malatya esnafının kendilerine verilen destekler için teşekkür ettiğine değinen Gürkan, "Esnafımıza şu ana kadar binin üzerinde konteyner iş yeri teslim ettik. Bu teslim edilen iş yerlerine esnafımız yerleşiyor. Esnafın ticari hayata başlaması ve şehrin ekonomisine katma değer üretmesi noktasında çalışmalarımız sürecek." ifadelerini kullandı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Yakınca'da ağır hasarlı binaları az hasarlıya çevirmeye başladılar. Hepsi de ağır hasarlı 4 bloklu sitenin 4 blogu da az hasara çevrildi. Diger siteler de öyle. Kendi malimizin düşmanı değiliz. Ancak binaların halide hiç iç açıcı değil. Kolun ve kirişlerde patlamalar, çatlamalar var, demirlerde kaymaları ve bombeleşmeler var. Gelen elemanlar sipariş üzre gelmiş gibiydi. Binayı incelerken hiç de önemsemediler. Çok şeyler dönüyor. Çatlağı, patlağı kapatıp bu binada nasıl oturacağız şimdi. 20 senedir Ak partiye oy veren biri olarak söylüyorum vallahi de billahi de bu iktidara oy vermeyeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Konteyner iyide mesela ben esnafım isyerim evim ağır hasarliydi evimi eşyalarla kaldırdılar dukkanimda öyle olacak sermayemiz bile yok devletimiz hibe destek verse çok iyi olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Allah Cellecelaluhu Devletimize Milletimize ve Hükümetimize Zeval Ziyan Vermesin Güç Kuvvet Versin İnşaAllah
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    En ünlü markalar bile belediyenin konteynerlerinde mağazalarını açmak için sıraya girmiş... Migros, Bim, A101,Hatemoglu,Sarar, Audi, Mercedes,BMW, Shell, Esenlik...
    0
    0
    Yanıtla
  • haceli (1 yıl önce)
    konteynerlerın güzel konumlu olanlarını torpillilere mi veriyorsunuz? eğer doğruysa çok üzücü.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hasan Hüseyin (1 yıl önce)
    Bizde esnafiz bize niye verilmiyor hak yemeyin bu günlerde de yazık bu millete
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Usta (1 yıl önce)
    Akpınar esnafını kalkıp tecde yolunda vermiş belediyenin orayada seçme adamlar başkan başkan Akpınar esfanına köylü gelir fahrikayahana gidemez köylü eyerki kurada varsa kolumu keserim
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Oktay (1 yıl önce)
    Devletten ne 1 TL yardım ne kredi alabildik.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Oktay (1 yıl önce)
    Tabi yine akillanmadiniz en baş köşeye Hasan Basri kahvecinin kankasi NASA bilgisayara verilmiş. Bırakın bu adamciligi adil olun adil.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Esnaf44 (1 yıl önce)
    Yav arkadaş kendinizi kandırmayın kura kura diye kelli felli köşe başı yerleri kelli felli esnafa veriyorsunuz arka dip köşeleri normal esnafa veriyorsunuz, 3500 geçici iş yeri diyosun, cıkmayan esnaf ne yapacak peki ? Onlara ne gibi bir planınız var şehri terketsin gitsinler mi ? Vergiyi alırken esnafın sırtına binin ama esnaf zora düşünce kapısını çalmayın. AYLARDIR SATIŞ YOK İŞ YOK CEBE PARA GİRMİYOR, hani nerde esnaf kredileri bankalara gidiyoruz nace kodu uyumlu değil diyor, ben çarşıda perakende mağazası olan bir esnafım iş yerim yıkıldı ne yapacam nereye gidecem? Devlet esnafın yanında değil küçük esnafın yanında değil 1₺ bile yardım destek kredisi yok şuanda esnafa kendinizi kandırmayın, gelen beraber gidelim halkbanka vergi levhamı vereyim SEN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DEKİ BU ESNAFA HANGİ KREDİ ÇIKIYOR DESTEK KAPSAMINDA.. 1 tane bile kredi yokkkk.. ne yapacağız biz kime gideceğiz çaresiz bırakıyorsunuz bizi, SİZİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM, HAKKIM HELAL DEĞİLDİR. VEBAL ALIYORSUNUZ
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Bu 1000 in üzerinde işyerini nerede teslim etmişler. Biz niye görmüyoruz Sadece cogu saçma sapan yerlerde boş konteynerlar var
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Turgay (1 yıl önce)
    Memleketi konteynera çevirdi. Planlı bir yerleşim yok. Boş bulduğu yere gecekondu gibi konteynerlerle doldurdu. Bakalım kaç esnaf gelip oturacak. Wc yok, su yok
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Lütfen adil bir şekilde dağıtım yapın kura çekimi diyorsunuz adamı olan alıyor bizim gibi saflarda daha bekliyoruz hakkımı helal etmiyorum sana Selahaddin Gürkan
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Sandık günü hakkınızı alabilirsiniz, ozaman helal etmemiş olursunuz, oda biliyorki seneye zaten yok.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Ben esnafım Malatya'da işyerim agir hasarli Malatya'da evim agir hasarli bırakıp mecburen Samsun'a geldim 2aydir burdayım bir iş bulamadık şimdi devletimiz konteyner işyeri kurası çekse bana verse nasıl gelecem sermayem tezgahım yokk nasıl olacak evimiz yokkk nasıl olacak hadi evi konteynere geçtik işimizi yapabilmek için hibe vermesi lazım geri ödemesiz en az 50bin TL yoksa yani nerden sermaye yapacaz parayı bulalim
    %91
    %9
    Yanıtla