SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafımıza Rakip Olacak Kapasite Artırımı Yapmayacağız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan inşaatı tamamlanan yeni Ekmek ve Yemek Fabrikasında incelemelerde bulundu. 

Başkan Gürkan’a inceleme gezisinde Genel Sekreter Cemal Noğay, Şirket Genel Müdürleri, Daire Başkanları ile Muhtarlar eşlik etti. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 bin metrekare alana sahip olan, bölgeye hizmet edecek şekilde planlanan ve makine montaj çalışmalarının devam ettiği yeni ekmek ve yemek fabrikası çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte hizmet vermeye başlayacak. 

Ekme ve Yemek Fabrikasındaki son çalışmalar hakkında bilgiler veren Fen İşleri Daire Başkanı Yusuf Aknişan, “ Ekmek ve Yemek Fabrikamız 11 bin m2 alana sahip. Ekmek ve yemek fabrikamız ayrı ayrı katlarda ürünlerini üreterek vatandaşlarımıza hizmet edecek. Ekmek ve yemek fabrikalarımızın mevcut kapasitelerini artırarak daha profesyonel bir şekilde üretim gerçekleştirilecek. Aynı zamanda herhangi bir afet durumunda da fabrikalarımızın kapasiteleri bu durumlara göre ayarlandı. Şu anda çalışmalarımızın sonuna geldik. Başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Ekmek ve yemek fabrikamız yeterli değildi. Eski binada olması nedeniyle hem hijyen noktasında, hem kapasite ve çalışma koşulları açısından hem de çeşitlendirme noktasında yeterli gelmiyordu. Göreve geldiğimizde hemen ekmek ve yemek fabrikası yapılmasını ifade ettik. Netice itibariyle göreve geldiğimizde 24 Ocak depremi ve akabinde pandemi hadisesi yaşadık. Ekmek ve yemek fabrikalarının, sığınakların ne kadar elzem olduğunun en temel göstergesi oldu. Yaklaşık 150 milyon liraya yapılabilecek bir fiziki yapı tamamlandı. İlk kata yemek fabrikası yapıldı. Malatya’da günlük 250 bin kişiye yemek verebilecek kapasitede bir fabrika yapıldı. Ekmek fabrikamızda günlük 1 milyon ekmek çıkaracak kapasitede sahip. Ayrıca glütensiz yiyecekler, ekmek vb. ürünlerde fabrikamızda üretilecek” dedi. 

Başkan Gürkan konuşmasının devamında, “Özellikle yemek fabrikası ve ekmek fabrikası bizim esnafımıza rakip değildir. Pandemi gibi deprem gibi veya başka bir afet gibi acil durumlar olduğunda bunlar faaliyete geçecek. Yani şu andaki kapasitelerinin üzerine çıkmayacak bunu özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü biz esnafımızı da her halükarda korumak ve kollamak durumundayız. Esnafımızın ticari faaliyetlerini engelleyecek, rekabet unsuru oluşturacak bir belediye veya şirket anlayışını benimsemediğimizi ifade etmek istiyorum. Yani büyük fabrikalar yapıldı acaba yemek sektörüyle ve ekmek sektörüyle uğraşan esnafımızın kafasında en ufak bir kuşku ve tereddüt oluşmasın. Sadece Malatya’daki mevcut yapının idame ettirilmesi ve çölyak hastalarına ekmek, yiyecek vb. besin ürünlerinin üretilmesine matuftur. Tesislerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kızılay’ımıza da bir teşekkür borçluyuz. Kızılay’ımız fabrikamızda 5 milyon Euro değerinde iç dizaynında kullanılmak üzere yeni malzemeler hibe etmiştir. Bu anlamda da Kızılay Genel Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine Malatya halkı adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ayşe (1 yıl önce)
    Sayın Başkanım, belediyemizin fabrikalarında referansımız olmadan çalışma imkanı istiyoruz. Torpil algısı yıkılsın istiyoruz. Bilindik isimler vererek kul hakkına girmeden fırsat ve çalışma imkanı sağlanmasını istiyoruz.. Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Sayın başkan,bence bu konuda yanlış düşünüyorsunuz.Sizin önceliğiniz vatandaş olmalıdır.Zaten Halk ekmeklerinin kuruluş gayesi piyasa dengesini sağlamaktır.Bu konuda siz üzerinize düşeni yapmazsanız o boşluğu doldurup 1'e 5 diyen baronlar hortlar ve önünü alamazsınız.Öncelik millet ise burada sizin üzerinize çok şey düşüyor.Kapasite arttırımına gitmeyecekseniz yazık günah değilmi bu kadar masrafa girildi.Bu konuda elimizi vicdanımıza koyalım.Devlet veya belediye bu tür konularda herşeyi özele verip özel incinmesin diye hareket ederse vatandaşını ezdirmiş olur ve bu konuda kendi ağırlığıda olmaz.Bugün Şekerde geldiğimiz durum ortada yani bu tür konularda çok dikkatli ve vatandaştan yana taraf olmanız vatandaşın takdirini alacaktır.Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayrettin (1 yıl önce)
    4 yıldır genel müdürlük maaşı veriyorsun eski müdüre ve adam ortalıkta yok. İhsan kocanın ricası üzerine eski kadrodan görevden almadigin tek adam. Fikret bey orada tek sorumlu. O zaman Selahattin başkan niye bu insana maaş verip oturuyorsun. Herkes bunu konuşuyor. Hesabını sen vereceksin tabiki yanlış işler bunlar demedi deme
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (1 yıl önce)
    Neden esnafa rakip olmayalım diye korkuyorsunuz asıl vatandaş derdiniz olmalı,vatandaşın refahı derdiniz olmalı,saltanat yaşıyorsunuz ne anlarsınız fakir fukaradan bir eliniz yağda bir eliniz balda fakirin derdi ile dertlenmeyip üç beş esnafa vatandaşı kurban edemezsiniz Halk ekmekler de ekmek bulmak sadece belli saatlerde mümkün 7/24 çalışsanız nolur vatandaş ucu ekmek yer
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Rekabet olsun başkanım. Bu tür işletmelerin gayesi serbest piyasa ekonomisinde; hem fiyat istikrarı sağlamak hem de fahiş fiyat ve karaborsanın önüne geçmektir. Et-Balık ve benzeri işletmeler kapatılmış olması nedeniyle, toplum 3 harfli marketlerin inasafına kalmıştı geçmişte. Bu market çalışanları etiketlere zam yapmaya yetişemiyoruz diyorlardı. Sonra toplumda oluşan rahatsızlık siyasi erk tarafından fark edildi. Problemi çözmek, fiyat istikrarı sağlamak, rekabet açığını kapatmak ve pazara denge getirmek için Tarım Kredi marketkleri açılmak zorunda kalındı. Her nekadar Esenlik marketlerde bunu sağlayack özellikte olsada, 3 harfli maketler karşısında finansal büyüklüğü ve şube sayısı bakımından başaramayacak yapıdadır. Bu ise geçmiş yönetimlerin Esenliği güdük bırakılmalarından kaynaklanmıştır. Gerekli büyüme sağlanmış ve diğer şehirlerde doğru şubeleşmeye gidilmiş olsaydı, bu da mümkündü. Rakebetten kimse raatsızlık duymasın. İnsanlar vahşi kapitalizmin; maximum kazanç esaslı merhametsiz ticaret anlayışına bırakılamaz. O yüzden rekabetten kimse korkmasın. Teşekkürler Selahattin başkan...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Sayın Belediye Başkanı, Ankara'da su fiyatlarını sizin meclis üyeleri %50 düşürerek 6.5 TL'ye indirmişler. aynı hamleyi Malatya'da da bekliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Madem ki esnafa rakip olmuyor, peki Belediyenin ekmek büfelerinin önünde her gün oluşan 40-50 kişilik kuyruklar acaba niçin? Çok mu lezzetli ekmek yapıyorsunuz da millet kuyruğa giriyor. Yoksa ekmek satanları zor durumda bırakan haksız rekabet ortamı oluşturacak şekilde aynı gramaja sahip ekmekleri düşük fiyata mı veriyorsunuz? Bunların HANGİSİ?
    %62
    %38
    Yanıtla
  • H. Şahin (1 yıl önce)
    Nedense Ekmek Fabrikasına yapılan bu geziye MEGSAŞ'ın sadece imza atmak ve protokolde boy göstermekle görevli Genel Müdürü (!) katılmamış. Gerçi fiili Genel Müdürü Fikret Bey katılmış. Fiili durumun resmiyet kazanma zamanı geldi ve geçiyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Gürkan (1 yıl önce)
    Kocaman Malatya belediyesi neden esnafa rakip olmak için herşeyi yapıyor acaba ???
    %42
    %58
    Yanıtla