SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafın Kamu Bankası Borcu Ertelenmeli"

0
Güncellendi - 2020-02-25 04:17:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaşanan deprem sonrası esnafın zor durumda olduğunu ifade eden Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, kamu bankalarının esnafın borçlarını 1 yıl ertelemesini istedi.

Oda binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Malatya esnafının kendi kaderine teslim edildiğini dile getiren, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Elazığ-Malatya depremi sonrası esnafın borçlarının erteleneceği yönündeki açıklamaların yerine getirmemesine tepki gösterdi.

Yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin Malatya’da da ağır hasarlara yol açtığını ve ekonomik olarak ciddi bir durgunluğa yol açtığını dile getiren İnce, “Bugüne kadar deprem sonrası yapılan açıklamalar umut verici ancak sonrası hayal kırıklığı yaşıyoruz. Odamıza gelip ağlayan esnaflarımız var yazıktır günahtır, esnaf bu memleketin omurgası ise sahip çıkın ekonomi durağan para kazanamıyoruz” dedi.

Kamu bankalarına erteleme için giden esnafın, eli boş olarak geri döndüğünü ifade eden İnce, “Esnafım adına Bakanlarımıza, Milletvekillerimize sesleniyorum. Biz sizden çok bir şey istemiyoruz. Borcumuzu silmeyin, bizim için borç namustur. Ancak tek talebimiz esnafımızın tüm borçlarını 1 yıl erteleyin. Haklı taleplerimizi dinlemeyenler seçim zamanı kapımızı çalmasın. Sanki Malatya’da deprem olmamış veya her şey güllük gülistanlık gibi gösteriliyor” ifadelerine yer verdi.

Özel bankaların deprem sonrası 3 ay erteleme yaptığını ve esnafın yanında yer aldığını da dile getiren İnce, “Kamu bankaları hiçbir şey yapmazken, özel bankalar 3 ay veya 4 ay borçlarımızı erteledi. Vakıf ve Ziraat Bankalarının şuana kadar deprem sonrası esnafa bir desteğini göremedik. Malatya’da ve Elazığ’da esnafın bu zor gününde yanlarında olmamışlardır. Esnafın tüm borçlarının 1 yıl ertelenmesi istiyoruz. Milletvekillerini de göreve davet ediyoruz, bugün milletin yanında olmak zorundalardır” dedi.

Yaşanan depremin etkilerinin yavaş yavaş kendini hissettirdiğini ve esnafın mağdur olduğunu dile getiren İnce, “Özellikle MHP Malatya Milletvekilimiz Mehmet Fendoğlu’na teşekkür ediyoruz. Esnafın tüm sorunlarını TBMM’de dile getirmiştir” şeklinde konuştu.

Malatya ve Elazığ esnafının beklentisinin kamu bankalarına olan borçların bir yıl ertelenmesi olduğunu dile getiren İnce, “Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Malatya ve Elazığ’daki esnafın durumu iyi değil. Sivrice’de yaşanan depremin etkileri daha çok Malatya’da yaşandı. Ancak biz şunu görüyoruz. Ziraat Bankası Elazığ’a farklı uygulama buraya farklı uygulama yapmaktadır. Tüm kamu bankaları esnafın bu zor durumunda yanında olmak zorundadırlar. Sesimizi cumhurbaşkanımıza duyurmak zorundayız” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • kaya (4 yıl önce)
    bireysel müşterileri ertleyin esnafa zararı olan şey bireysellere de oluyor. adamlara 100 bin ertlemeli faizsiz kredi veriliyor bende malatyada yasıyorum bana neden yok böyle sacma sapan şey olamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    tüm kamu bankaları erteleme yaptı ki.. depremden zarar gören esnafın kredisini ziraat bankası 1 yıl faizsiz erteledi. çektiğimiz zirai kredileri de yine faizsiz 1 yıl ertelemişler. daha ne yapacaklar çektiğiniz kredileri mi ödeyecekler. elektriği de kaçağa bağlayın tam olsun. ahirette nasıl verecekseniz hesabını
    0
    0
    Yanıtla
  • erdinç (4 yıl önce)
    büyük ihtimal bu zat-ı muhterem esnaf odalarının tum esnaflardan aldığı aidatlardan haberi yok.dostlar alışverişte görsün misali.oyna sende tribüne
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Malesef bugün depremden dolayı devletten beklenti içerisine giren ve devletin vatandaşına sundukları yardım ve destekleri sanki oda başkanlarımız ricası üzerine yapılmış gibi bir olgu içerine girmeleri çok acı verici sayın TSO BAŞKANI,SAYIN ESOB BAŞKANI bu yıl esnafınızdan oda aidatı almayacağız desenize yazık bu millet sizi affetmeyecek ve unutmayacak devlet sizsiniz Malatya’da ne verdiniz yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Devlet sensin (4 yıl önce)
    Faizsiz kredi için bankanın istediği oda kayıt belgesini vermek için birikmiş aidat borcu nu tahsilatı için odalara gün doğdu siz önce elinizi taşın altına koyun devlet babalığını yaptı kredi kartı borcunu 3ay erteledi doğalgaz faturası elektrik faturası nı erteledi eczane de yüzde ve muayene ücreti almıyor işte bu devlet ya sen
    0
    0
    Yanıtla
  • Latif (4 yıl önce)
    başkanı görünce hep o kahvaltı masası geliyor gözümün önüne acaba aldıkları aidatları önce kaldırsalar daha anlamlı olmaz mı deprem kredileri için evrak ücretlerine fahiş fiyat alan odalar basın önünde de esnaftan yana söylem geliştirmeleri çok acı....
    0
    0
    Yanıtla
  • Devlet sensin (4 yıl önce)Latif isimli kullanıcı yorumuna
    Latif cim haklısın
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    çok merak ediyorum da malatyalı esnaf nasıl etkilendi acaba depremde? hangisine ne oldu? Allah beterinden saklasın. Malatya merkezde yıkılan binalar hariç başka da kimse depremden etkilenmedi. Millet aldığı borcu ödememek için kırk takla atıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pravo
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (4 yıl önce)
    Deprem minibüsçülerin işlerini olumsuz olarak nasıl etkilemiş anlayamadım.Deprem olunca insanlar minibüslere veya servislere binmiyormu.
    0
    0
    Yanıtla