SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnafın Yüzde 70'i Karşı Çıkarsa Olmayacak"

0
Güncellendi - 2017-01-09 04:38:03
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) mimarları, "Yeni Çarşı Merkezi Projesi"yle ilgili esnafla bir araya geldi.

Darende Esnaf Kefalet Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Eser, Darende için tarihi önem arz eden projeyi, esnafları mağdur etmeden kazandırma çabası içinde olduklarını söyledi.

Eser, yeni çarşıyla herkesin daha güzel iş yerlerine sahip olacaklarını belirterek, "Esnaflarımız modern mimari tarzda hazırlanan projeyle daha nezih bir ortamda ticaret yapacaklardır. Bununla beraber çevre düzenlemeleri, spor alanları, yürüyüş yolları ve tarihi konaklar ile yaşam kalitesi de arttırılacak." dedi.

Esnafın taleplerini de dinleyen Eser, şunları kaydetti:

"TOKİ tarafından hazırlattırılan proje üzerinde değişiklikler için konunun muhatapları ile tekrar görüşeceğiz. İş yerlerini iş gruplarına göre yeniden ölçülendirerek yapılandıracağız. Maliyetinin de düşürülmesi için tekrardan görüşeceğiz. Kiracılarımızı mağdur etmeyeceğiz. Onlara da hem kira desteği vereceğiz hem de yeni çarşıda iş yeri sahibi yapacağız. Yeni çarşıda ısınma, merkezi sistem olacak. Her dükkanda lavabo ve tuvalet olacak."

Belediye Başkanı Eser, görevlilerin esnafla görüşmeyi sürdürdüğünü kaydederek, görüşmeler sonunda esnafın yüzde 70'inin yeni çarşı yapımına karşı gelmesi halinde projenin yapılmayacağını söyledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Darende beybağı (7 yıl önce)
    Insalar alışmış harabe dükkanlar a Daracık sokaklar araç girmez insan girmez. Tabiki istemezler .birilerinin işleri tikirinda olan bir kaçı istemez. Belediye Başkanlığı bunu yapması lazım ne olursa olsun. Bu şehrin güzelliği için gerekli. Sırf süleyman eser karşıtlığı için istemeyen bir sürü esnaf var. Malesef bu bir fırsat ama kaçacak gibi duruyor
    0
    0
    Yanıtla