SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnaflar İçin Oluşturulan 175 Konteyner İşyerinin Kurası

Esnaflar İçin Oluşturulan 175 Konteyner İşyerinin Kurası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, esnaflar için, Büyükşehir Belediyesi yanında geçici olarak oluşturulan 175 adet konteynerin dağılımı için noter huzurunda kura çekileceğini duyurdu. Kurada çıkanlar 10 gün içinde faaliyete başlamadığı takdirde konteynerleri geri alınacak.

Malatya Valiliği’nin  konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihli depremler sonucunda aralarında İlimizin de olduğu büyük bir bölgede afet yaşanmış olup; işyerleri ağır veya orta hasarlı hale gelen esnaf, tacir ve meslek mensuplarına Malatya Valiliği bünyesinde bulunan Geçiçi İşyerlerini Oluşturulma Komisyonu tarafından geçici işyerleri kurulmuştur.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında kurulan "Geçici Çarşı" içerisindeki M3-1 nolu Zabıta Bürosunda geçici işyeri başvurular toplanmış olup bu doğrultuda oluşturulan listeye istinaden 08.03.2024 tarihinde Saat 14:00'te Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde 175 adet geçici işyeri için Noter huzurunda halka açık kura çekimi yapılacaktır. Kura sonucunda kendilerine geçici işyeri çıkan esnaflarımız 06 Şubat 2023 tarihi öncesi faaliyette bulundukları işyerlerinin deprem afeti nedeniyle orta veya ağır hasarlı olduğunu gösterir belge (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü onaylı hasar kayıt belgesi) ile Zabıta Bürosuna başvurdukları takdirde kayıtlarını yaptırıp anahtarlarını teslim alabileceklerdir. Kura sonucunda geçici işyerlerinde hak sahipliği kazananlar 10 gün içerisinde anahtarlarını teslim alıp faaliyetlerine başlamadıkları takdirde "02 Mayıs tarihli Geçici İşyerleri Oluşturulması Komisyonu" kararına istinaden hak sahipliklerini kaybedeceklerdir. “

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız