SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Esnek Çalışma Kaldırıldı, Tüm Kamu Personeli 2 Mayıs'ta İşbaşına..'

'Esnek Çalışma Kaldırıldı, Tüm Kamu Personeli 2 Mayıs'ta İşbaşına..'
A- A+ PAYLAŞ

Vali Hulusi Şahin, tüm kamu kurumlardaki personelin 2 Mayıs itibariyle göreve başlaması talimatını verdiği genelgesinde, “Uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usulleri ise kaldırılmıştır”  dedi.

Vali Hulusi Şahin imzası ile kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelge şu şekilde: 

“15.02.2023 tarihli ve 32105 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığının 2023/5 sayılı genelgesinde; 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler sebebiyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan mezkûr tarihten geçerli olmak üzere idari izinli sayılacaklar veya uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usullerine tabi tutulacakların belirlenmesine ilişkin hususlar; afetten etkilenme durumlarına göre, gerekli tedbirler alınarak hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla il valilerince değerlendirileceği belirtilmiştir. Yapılan değerlendirmede; sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik rahatsızlığı olan, hamile, 3 yaş ve altı çocuğu olan kadın personel ikinci bir talimata kadar idari izinli sayılmış olup haricindeki kamu görevlileri 02.05.2023 tarihinde göreve başlayacaklardır. Ayrıca uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usulleri ise kaldırılmıştır; “

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

138 yorum yapılmış

  • M. Öz (1 yıl önce)
    Herkes kalacak yeri olmadığından yakınıyor haklı olarak. Öyle bir kesim de var ki, konteyner hakkı verilmiş, ancak kalmak istemiyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Okullar açılıyor ama halen okullarda Kalan depremzedeler var.Onlar girmiyor.Cocuklari yine sağdaki soldaki okullara göndermek zorunda kalacağız.Bu valilik genelgesinin bir daha gözden geçirilmesi gerekir.Disarda bulunan öğretmenler yer yokluğu yüzünden dönmek istemiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aydın (1 yıl önce)
    Bu saçma genelgenin derhal iptal edilmesi gerekir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Evi orta ve ağır hasarlıları idari izne dahil etseydiniz bari. Elemendikte konteyner kaç kilometre merkeze. Bize de yazık.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hüseyin YAPAR (1 yıl önce)
    Sayın yetkililerin çalışan insanların zorluklarını, ailerine karşı sorumlulukların göz önünde bulundurarak kararlarının bir daha gözden geçirmelerini önemsiyorum .Özellikle istikbalimiz olan çocuklarımızın geleceği olan eğitim ve öğretimin hiç bir siyasi çıkara feda edilmemesi için alınacak kararların (şu anda deprem bölgesinden ayrılan aileler çocuklarını bulundukları illerdeki okullara kayıt yaptırdılar) depremzade ailelerin ve devletimizin gelecekteki çıkarları gözetilerek alınması kanaatindeyim saygılarımla.Ayrıca sayın MALATYAHABER den ricamız bu konu ile ilgili daha doyurucu haber yapmasıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Görüşlerinize katılıyorum. Çocukların eğitimi siyasi çıkara feda edilmemeli. Bunun için Malatya'daki tüm okullar açılmalı. Çocuklar 2.5 aydır okula gidemiyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Abuzer Bey (1 yıl önce)
    Deprem bizi vurdu resmen bu karar bir daha vurdu şehirde ağır hasar li yerde enkaz varken tekrar gelip çocukları nasıl okula yollayacaz biz nasıl iş yerlerine gidecez ve en kötüsü nerede kalacaz çözüm yok hep sorun var.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Zeliha 44 (1 yıl önce)
    Eyvah eyvah hiç iyi bir haber olmadı zaten Malatya da kalacak yer yok ev yok nasıl olacak şimdi bilemedim arabada uyuyacaz da sonrası ne zamana kadar bari il dışı tayin leri açın da memurlar çocuklarını bıraktıkları illerde hizmet etmeye devam etsinler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zafer doğan (1 yıl önce)
    Valinin kulağının dibine doğru yazı gelince yapacak bişey yok mecbur emri yerine getirecek, vali de emir kulu...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hadi canim (1 yıl önce)
    İş uzaktan da olsa dönüşümlü de olsa yapıyorduk sorun yokdu ama ne oldu da böyle bir karar alındı anlamadık doğru dürüst kalacak yok iken nasıl olacak bu iş bilemedik reis bu işe bir el atar inşallah
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Adalet li (1 yıl önce)
    Alınan karara bu kadar tepki var halen iptal edilmedi ise yazık yazacak bir şey bulamıyorum
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Yorum yapan memur arkadaşlara soruyorum siz atanırken işe başlamadan önce ben işe gelirim ama bana kalacak yer de verirsen gelirim dediniz mi? HAYIR!!!. Benim eşim başka bir ilde çalışıyor yaşıyor eşime de ilinizde bir iş ayarlayın dediniz mi? HAYIR!!!. Benim çocuklarım var ben onları başka bir ilde bırakıp görevime başlayamam dediniz mi? HAYIR!!! ne yaptınız eşe dosta hayırlı olsun tatlısı yedirip koşa koşa gelip işinize başladınız sonra bir ev tuttunuz ve eşinizi ve çocuklarınızı getirdiniz. Ev bulamayanlar bir kaç arkadaş birleşip bekar evi tuttunuz. Kusura bakmayın şimdi de aynı şekilde davranacaksınız. tamam eşe dosta tatlı yedirmeyin ama işinize gelin başlayın
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Ne kadar saçma konuştugunun farkında mısın acaba. Kinini kendine kus
    %68
    %32
    Yanıtla
  • KESİN BU OKUMAMIŞ boş beleş gezip memurları çekemeyenlerden sanayi de mi çalışıyorsun yada kps den iyi bir puan alıp atanamadın mı .
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Ahmet seni de okutmuş olabilirim
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Muharrem (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim benim şimdi ben il dışında abimlerde kalıyorum evim vardı şimdi ağır hasarlı 1 aydır ev arıyorum ev yok var olanda 8000-9000 istiyor benim maaşım 11.554 tl. 4 kişilik ailem var iki çocuk biri ilkokula gidiyor diğeri 4 yaşında. Ben şimdi 8000 kiraya versem elektrik - su - doğalgaz ettimi sana yaz şartlarında 1000 tl daha 9000. Geriye kaldı 2554 tl. hergün 3 öğün simit yesek ailecek 5 tl den 4x3=12(tane günde simit) 12x5 =60 Tl (Günlük simit parası) 60X30=1800 tl aylık simit parası 2554-1800= 754 tl kaldı apt aidat ulaşım-market alışverişi daha hiç birşeyi katmadım. Yıllardır çırpınarak aldığım ev yok oldu. Tamam barınma olayı bir anda çözülmez ama biraz zaman tanısınlar bizlere devletimden tek isteğimiz o normal şeyler yaşamadık zaten geleceğiz bizim memleketimiz orası. Şu an uzaktan çalışıyorum bir kamu kurumundan rica ettim günlük gidip geliyorum malatyadaki hiç bir işimi aksatmadım bir tane şikayet olursa istifa ederim. Bu ne hırs lütfen kendi pencerenizden sadece bakmayın. Herkese tekrardan geçmiş olsun Allah'ım bir daha yaşatmasın.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Aysun (1 yıl önce)
    Karar ın iptali ni ve en az 1 yıl esnek çalışmanın olması temennisi ile
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Aysun isimli kullanıcı yorumuna
    Evi olmayanlara yeni ev arabası olmayana yeni araba alınsın.Mesayi 10 da başlasın 12de bitsin.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Çavuş git ötede oyna bakim burası sana göre değil
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Aysun isimli kullanıcı yorumuna
    Tamam tamam 11:30 da bitsin mesayi.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Düşüncesizlik (1 yıl önce)
    Valilik 2 Mayıs’ta başlayacaksınız diyor her zaman ki gibi kraldan çok kralcı vergi dairesi başkanlığı 24 Nisan’da başlayacaksınız diyor. 5 gün içinde insanlardan kalacak yer bulmasını, barınma imkanı yaratmasını bekliyorlar. Valilik zaten önünü arkasını düşünmeden iş yapıyor. Alt kurumlar da bu valiliği görüp vurmuyor öldürüyorlar. Önce bir analiz yapılır. Mevcut çalışan sayısıyla hizmetlerin aksayıp aksamadığı, alınabilecek önlemler kontrol edilir. Memleketin nüfusu yarıdan daha aza düşmüş. Hizmet talebi çeyreğe düşmüş. Ama kurumlar tam kapasite çalıştırılacak. Hangi mantıkla? Gereksiz sıkışıklık ve mağduriyet yaratmaktan başka ne işe yarayacak?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • 3 ay oldu yerinizi ayarlasaydınız. Polisler full çalışıyorlar. Onlarınki can değil mi ? Farklı şehirlerden bile görevlendirme ile gelmişler.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Rıdvan (1 yıl önce)
    Evi az veya hasarsız olanları çağırmalarını anlarım da evi ağır hasarlı olanları çağırmaları çok gülünç bence. Ne demek istiyorlar acaba ne akla ne de mantığa sığıyor bu. Kardeşim bu şahıslar ailelerini nereye yerleştirip işe gelecekler acaba hiç düşündünüz mü bunu etraflıca. Önce doğru dürüst bir çözüm sunun sonra böyle bir emir yayınlayın.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)
    maaş alıp yatmak güzel olsa gerek.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Babacan (1 yıl önce)
    Nerede kalırız neyaparız çağa çoluk anlamış değilim sanki zulüm gibi
    %91
    %9
    Yanıtla
  • bek (1 yıl önce)
    10 şehirden niye sadece malatya diğer şehirlerde böyle bir olay yok.mal sahibi canım öyle istiyor ben yaparım diyorsa buna bir şey demem.daha vatandaşı konteynere bile yerlestirememissin.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Haydar44 (1 yıl önce)
    İlçelerde okullar neredeyse 1 aydır açık. Gittik, yer yoktu. Okulda boş sinifta kalıyoruz. Asker polis ile kıyas ediyorlar. Vali kaymakam onlara her türlü yer ayarlıyor. Öğretmen evleri öğretmen dışındaki personele ayrılmış. MEB yalvararak çıkarmaya çalışıyor. MEB neden herkesi davet ediyor? İlçelerde öğrenci fazla. Açılması normal ama merkezde liste yapıldı. Öğrencilerin yüzde 80’i yok. 5 okul yerine 1 okul açılsa yeterli. 5 öğretmen yerine 1 öğretmen cagrilsa yeterli. Eee gaye ne o halde? Kendim için demiyorum. Ben zaten görevdeyim. Evim ağır hasar, eşyalarım halen ağır hasar evimde. Kiralar 9 bin. Hafif hasar bunlar da. Tek maaşla nasıl olacak ? Eşimi çocuklarımı alıp okulda sınıfta mı kalayım? Diğer memurlar uzaktan çalışınca işler aksamiyor. Çalışsınlar işte. Niye çağırıyorsunuz? Bu kadar adam da gelirse kiralar 15 bin olacak. Polisler bu mesleği bu şartlar ile seçtiler. Asker de öyle. Savaş çıksa biz niye savaşıyoruz diğer memurlar da savaşsın diyecek noktaya gelmişsiniz. Pandemide sağlıkçılar kıyameti kopardı. Şimdi siz. Kardeşlerim işiniz bu. Ben diyor muyum doktor niye benim 3 katım kazanıyor. İşinin hakkı o. Uzman doktor tabii kazanacak. Beğenmeyen girsin beden eğitimi okusun, kolaydan öğretmen olsun. Tutan mı var ? Vali yanlış yapıyor. Herkesi sehire sokmak kaos ortamı oluşturacak. Planlama sıfır.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Çok güzel özetlemişsiniz
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 5 öğretmenden 1i gönüllü olarak gelseydi hiç kimse herkes gelsin demeyecekti zannedersem
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Sandıkta görevli adam bulamazlar imiş. Çağırma sebeplerinden biri bu. Diğeri de esnaf mağdur imiş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mağdur a mağdur ekledim olacak böyle
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğan (1 yıl önce)
    Yanlış karar. Yine ben yaptım oldu denilecek türden bir karara imza attılar. Birçok kişi esnek çalışmada dönüşümlü çalışıyordu. Kimisi konteynerda kimisi köyde kimisi iş yerinde yatıp kalkıyordu. Çağasını cocuğunu il dışına güvenli yere göndermiş kendisi burada işinin başındaydı dönüşümün bitmesini bekleyip ailesini görmeye gidip geliyordu birçok arkadaşım, bir şekilde hayat normale dönene kadar malatyanın üzerindeki şu toz bulutu kalkana kadar idare etmeyi düşünüyordu ama sağolsunlar bunuda çok gördüler esnek çalışmayı kaldırıp herkesi perişan etmenin peşine düştüler.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Aman ne güzel ev yok, konteyner yok, çadir yok insanlar nereye gelecek anlamak zor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    sayın valim 2. mayısta tüm memurlar mesaiye başlasın diyosunuzda evi ağır hasarlı olanlara birim amirleri kendi personellerine kalacak yer temin etmesi lazım ki o zaman gelsinler.. tabiki işler aksadı aksaklığın giderilmesi lazım ayrıca geri dönüşlerin malatya esnafınında işine gelir ve azda olsa canlılık olur.. ama kesinlikle gelecek personele birim amirleri personelin kalmaları için çadır ve konteynir ayarlaması lazım. yoksa memurlar gelirler ama aileleri gelmez buda malatyamızın katma değeri sekteye uğrar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Barguzu (1 yıl önce)
    Ak parti iletişim merkezini arayın arkadaşlar 444 25 44 durumu ve mağduriyetleri dile getirin...Sendikalar neden sessiz anlamıyorum...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Fatih Bey (1 yıl önce)Barguzu isimli kullanıcı yorumuna
    Akp genel merkezi ne alaka arkadaşım. Vali karar alır memur uygular. Tabi birilerinin torpili ile memur olunca her sıkıştığında dayılarınızı ararsınız
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Sendikalar (1 yıl önce)
    Sendikalar bir tane üye yapmak için gidip kapısında yatarsınız o memurların üye yaptıktan sonra umrunuzda olmaz neredesiniz şimdi kabuğunuza çekildiniz. Bütün sendikalar son 1 senedir üyelerini parayla sendikada tutuyor. Sendikalar 3 ayda bir 1000 tl civarında fazla verdiği için herkes üye oldu. 1000 değil 1 tl bile fazla versen memur kesimi tav olur üyeliğini bırakmaz. Arkadaşlar artık hepimiz evlerimizi kaybettik depremde 3 gün gördük ki paranın bir önemi yok lütfen sendikalar sizin haklarınızı savunmuyorsa derhal istifa edin. Hakkınızı teslim ettiğiniz sendikalar kendi çıkarları doğrultusunda haklarınızı savunmuyorsa tepki gösterin. Tepkide istifayla olur 3 ay sendikasız kalsanız ne olacak ne kaybedeceksiniz 1000 tl den fazla. Parti gözetmeksizin hak arayan üyeleri için çırpınan sendikalara üye olunuz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ersin Ay (1 yıl önce)
    Son zamanların en facia kararı. Kesinlikle iyice düşünülmeden alınmış bir karardır bu. Evlerimizin tadilatı henüz yapılmamışken ve DASK bizlere ödeme yapmamışken ayrıca oy kullanabilmek için gittiğimiz şehirlere ikametgahımızı aldırıp çocuklarımızı da taşındığımız ildeki okullara kaydettirmişken birden bire bu çağırma da neyin nesi. Çağırdığınız memurların barınma beslenme ve ailelerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamış olsaydınız amenna. Valilik bu yaptığıyla insanlara en az deprem kadar maddi manevi zarar verecek bir tahribat oluşturmuştur. Umarım ivedi bir şekilde bu kararlar üzerine bir revizyon yapılır.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Evet. Haklısınız. Keyfinizi bekleyeceğiz. Kaç ay istiyorsunuz ? 2 yıl yeter mi ? Çalışmanıza gerek yok. Gelsin maaş
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    İnsanların çoğu il dışında geliyor çocuklar başka ilde okula kayıtlı evi ağır veya az hasarlı olanlarda giremiyor tadilat gerekiyor en azında okullar tatil oluncaya kadar beklenebilirdi
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Muhammed Mert (1 yıl önce)
    Değerli memur arkadaşlar ve öğretmen arkadaşlar, üyesi olduğunuz sendikalar var demi, bir telefon açın bu işi düzeltin diye söyleyin, düzelmezse sendikanızdan istifa edin. Burda ağlamayın ... ya da burada ağlayın sendikanıza bir şey demeyin ...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Domaniç (1 yıl önce)
    Evet sonuna kadar katılıyorum yanlış karar bu millete yazıktır.Birileri Zengi olsun diye yüksek kata imar verimeyecek yerlere imar verildi bunlara birileri onay verdi insanları zorla buralara doldurdular.Nerden biliyrum ev yapmaya kalktım belediye burnumdan getirdi bende bostanbaşında ev aldım şimdi herkes az çok aynı kaderi paylaşıyor bu hatayı yapanlara hesap sorulmuyor bizler sanki hesap soruluyor biz yaparız olur olmaz burda hesap vermezler bile hesap verecek yerleri var .lütfen bir birimizi kımayalım çünkü mağdur olan bizleriz karar alıcılar değil.selam ve dua ile
    %94
    %6
    Yanıtla
  • İdare (1 yıl önce)
    Daha dün Malatyadan geldim durum hiç iç açıcı değil. Şehir yok esnaf yok. Olan fahiş fiyat uyguluyor maalesef. Ev tadilatı için orda olanlar var işine geliyorsa diyorlar sırf boya badana için 20 bin diğer yıkıntı döküntü için 70 bin istediler.Malzeme fiyatı ayrıymış El insaf. Şimdi sayın vali bu durumları bilmeden nasıl bu kararı verir anlamak güç. Evlerin içinde yıkıntı duvarlar var bildiğin duvar örülecek. Yeterince usta yok olanda zaten dünya bir para istiyor. Dask zeyil işlemlerini kabul etmeyip ayrıca mağdur etti hala eksper bekleyen var ki göndermezler yüzde 15 razı olacaksın diyor. Güvenlik güçleri için özel yurtlar ayarlanmış diğer gelen sağlık personeli hastanede kalıyor. İçinde duşu yemeği tuvaleti var. Peki öğretmen gelince nasıl olacak sayın vali. Bunları o imza attığın yazının sonunda yazaydın. Dört yaşındaki çocuk annesiz babasız ne yapar. Bunları hiç düşündün mü? Yetki devrini nasıl anladın sen? Bakın şunu herkes biliyor 7 haftada hiç bir konu müfredat yetişmez. Seçim üstü yayınladığınız bu yazı milleti mağdur edecek ve seçim üstü sandıklara feci bir şekilde yansıma olur özellikle milletvekilli seçimlerinde daha sonra hayatına Merkez valisi olarak devam edersin demedi deme. Eğitimden sorumlu il müdiresi mövenpikte, siz kendi konağınızda peki bu kadar memur nerede kalacak banyo çamaşır su sorunu nasıl çözülecek...Sayın vali bu işin yanlış oluğu anlaşılırsa ilk sizi o koltuktan alır mevcut hükümet bunu unutmayın lütfen....
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Arkadaşım hastanede hasarlı olduğu için kadın doğum hastanesi kullanılıyor orada da hastaya kalacak yer zor bulunurken binlerce sağlık personelinin hastanede kalmasının nasıl mümkün olduğunu düşünüyorsun birde sağlık ve emniyete de 3 yaş altı çocuğu olan hasta olana da izin bile yok
    %91
    %9
    Yanıtla
  • erdem (1 yıl önce)
    okulları açıp çocukların sorumluluğunu kim alacak sayın valim . artçılar hala devam ediyor. 2 ay kalmış okulların kapanmasına buçocukların aileleri onların öğretmenleri nerede kalacaklar . bunlarlada ilgili bilgiler alabilirmiyiz.2 ay eğitimin uzaktan olması çocukların riskli binalarda olmasından ve havakirliliğinin yoğun olduğu ortamdan uzak olması bence daha mantıklı diye düşünüyorum.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Fatih bey (1 yıl önce)erdem isimli kullanıcı yorumuna
    Ülke olarak ne yaptıysak öğretmenlerimizi memnun edemedik. Biz sizi hak etmiyoruz sevgili öğretmenler. Bence siz avrupaya falan gidin
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Şanssız (1 yıl önce)
    Sadece Malatya ile ilgili alınan bir karar diğer deprem bölgesi illerde böyle bir esnek çalışma iptali yok diye biliyorum
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Peki biz neyapalim bizim çocuklarımız küçük değilmi depremin ilk gününden itibaren çalışıyoruz anne baba olarak başlarında değiliz gurbet ellerde biz burda korkuyla üstelik izin günlerimiz acımasızca kesilirken sizin yorumlarınız çok boş geliyor pandemiden bugüne sizin kadar rahata alışmış kurum yok.Egitimci olarak en çok sizler düşünmelisiniz burada kalanlarda sizin gibi insanlar dimi.Sağlıkçılar, Asker Polis ve Özel Güvenlikler Allah razı olsun.İyiki varlar bu vatan bizim her zorluğu birlikte aşmalız.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Alperen aslan (1 yıl önce)
    Başka şehirlerde yurtlarda VS.. personel çocuklarını oradaki okullara yazdırdı.çocuklar okulda şimdi bu Çocuklarını kime bırakıpta gelecek bunu görmeleri gerekirdi. Ayrıca herkes bulunduğu yerdeki seçmen kütüğüne yazıldı. Göreve gelenlerin oylar iptal. Doğru dürüst bina kalmamış olanda hasarlı. Nerede görev yapacak nerede barınacak herşey bir sıkıntı sorun. Bunları dikkate alınsa daha iyi olurdu.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Nasıl (1 yıl önce)
    Haziranda Lgs sınavımız var. 1 martta okullar açılacak denildi. Biz de bu açıklamaya güvenerek bir ayımızı yaktık ve hiç bir şey yapamadan okulların açılmasını bekledik. Okulların açılmayacağı söylendi ve başınızın çaresine bakın denildi. Biz de mecburen eğitim için şehri terk ettik. Çocukları yeni okullara ve kurslara yazdık. Çocuklar daha yeni yeni arkadaşlarına, öğretmenlerine çevrelerine alışabildiler. Şimdi okulların kapanmasına ve sınava 1 ay kalmış iken tekrar okul değişikliği yapmamızı gerektiren bir karar alınmış. Esnek çalışma okullar kapanana kadar devam etmeliydi.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • zafer dağgülü (1 yıl önce)
    tüm sorunları çözdünüz de tek sorun 3 yaş üstü çocuğu olan kadın memurların işe gelmesimi kaldı sayın valim.ayrıca göreve çağırdığın kamu çalışanları adres değiştiler oylarını nerede kullanacaklar.bu dönem için çocuklarını başka illerdejki okullara yazdılar.burada bazı yorumlar insanlık dışı.insanlar keyiflerinden mi gitti malatyadan.çoluğunu çocuğunu güvenli bir yere götürmek suçmu.sayın valim bir daha gözden geçirin bu kararı.vicdanınızı dinleyin
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Doğan (1 yıl önce)
    Sayın Valim, yayınladığınız talimat da "engelli, kronik rahatsızlığı olan, hamile, 3 yaş ve altı çocuğu olan kadın personel hariç denmiş" bu insanlar il dışında kocaları yanlarında olmadan nasıl aileyi ve hayatlarını idare edecekler? Taktir edersiniz ki insanlar felaketten sonra ulaşabildikleri şehre bulabildikleri evlere planlama vs olmadan dağıldı, çocuklarını gelecekleri için oralarda okullara kurslara yazdırdı. En azından Haziran başına kadar müsade etseniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akçadağlı (1 yıl önce)
    gaden ben gelirsem sen markette su bulamayacan, ekmek bulamayacan. Çevre yolunda trafikte bunalacan. Bunları da düşündün mü?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Adamın evi yok olmuş.Baska bir memlekete taşınmış.Nasil olacak.Bu genelgenin değişmesi gerekir.Boyke saçma bir genelge olmaz .Kalacak yer yok.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    Kalacak yer sıkıntısından il dışına yerleşip ev kirala eşyalari dunya bir para ver taşı çocukları okullara yerleştir düzen kurmaya çalış sonra esnek çalışma bitti gel bu işler öyle kolay olmuyor bir daha evi getireyimde nere getireyim kiralık ev yok kalacak yer yok taşıma için para kalmadı 1 yıl duradınız malatya da bir şeyler oturana kadar.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • MEM (1 yıl önce)
    Tayin dilekçesi verdim halen ses yok birde üstüne üstlük esnek çalışma kalktı bu yazı da resmen deprem etkisi yarattı bizde. Alınan karar gerekçesi ne bilemedim. Çözüm beklerken sorun geldi karşımıza
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Depremden sonraki bulunan çözüm bumu yani esnek çalışma kalktı 2 mayıs ta ne olacak mesai ye geldik akşam oldu nerede kalacaz. valilik nüfus milli eğitim çalışanları mescitte odalarında hatta koridorda yatıyorlar esnek çalışmada olana yer kalmadı haaa bahçede ağaç dibinde kal derseniz buldugunuz çözüm bu ise ona da saygı duyarım. Yaa bizim çocuklar onlardamı kalsın sayın valim
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kanka44 (1 yıl önce)
    Ben yaptım oldu mantığı yine devrede göreve dönüşümlü gelerek zaten çalışıyoruz yatacak yer kalacak yer yok arabada uyuyup göreve geçiyoruz şimdi çocukları da alıp gelecez 5 kişi ne zamana kadar geçecek böyle tayin istedim ondan da ses yok insanları mağdur etmeye ne gerek var sorun çözmektense sorunlar yaşayacaz Allah sonumuzu hayr eylesin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bekir (1 yıl önce)
    Òğretmenlerin büyük kısmı bostanbası ve fahri kayahanda oturuyor ve büyük çoğunluğu ağır ya da orta hasarlı. Ne yapacağız evsiz barksız. Kendimi hiç önemsemiyorum da çocukları perişan etmenin anlamı yok diye düşünüyorum. Kararın gözden geçirilmesini rica ediyorum. Saygılar
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bekir (1 yıl önce)
    Karar gözden geçirilsin lutfen
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bekir (1 yıl önce)
    Sayın valim, il dışına geldik ve çocuklar burda okula başladı. Şimdi 1 ay için kalacak yer yokken çocukları perişan etmenin ne manası var. Asla yatalım demiyoruz. Bulunduğumuz ilde geçici görevlendiriniz çalışalım. Ama kararı gözden geçirilmesi gerekir. Mesela benim ev ağır hasar ve kalacak hiçbir yer yok. Arabamda yok. Gelip Malatyada sokakta mı kalalım tam anlayamadım.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Göktuğ (1 yıl önce)
    OY REY OYYYY. ilk günden beri deprem bölgesinde olanlar iyi kötü düzenlerini kurdular ancak evi ağır hasarlı olanlar idari izne güvenip çocuklarını il dışında okula yazdırdılar. Afadın ve okulların baskısıyla ikametimizi de bulunduğumuz şehre almak zorunda kaldık. 2 mayısta iş başı yaparsak seçimde nasıl oy kullanacaz??? Bu planlama yapılırken okul ve seçimin de düşünülmesi lazım. Çocuklarımız yeni okullarına zar zor alıştılar şimdi tekrar okullarından ayrılmak zorunda kalacaklar. İdari izin kararının en azından okullar kapanıncaya kadar yada seçim sonrasına kadar ertelenmesi herkes için iyi olur diye düşünüyorum.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)Göktuğ isimli kullanıcı yorumuna
    Sen bunları düşünmediklerini mi sanıyorsun, zaten ince ince düşünüp millete oy verdirmemek amaç…
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Böyle olunca oyların rengide değişecek haliyle yazık yanlış bir yol izleniyor tez zamanda dönülmesi dileği ile
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mimar (1 yıl önce)
    Yazık bu Malatya ‘ya. Milletvekili adayları, belediye başkanları, bu yaptıkları ile vali…ne bahtsız şehir burası. Bu şekilde seçime gelenlerden oy alabileceğini mi zannediyorlar?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Öğretmen (1 yıl önce)
    Ben gönüllü olarak geldim konteyner kentte görev aldım. Çocukları eşime bıraktım. Eşim de öğretmen Ankarada ev tuttuk. Gerçek durumları tenzih ederek söylüyorum düzmece rapor alarak bir çok meslektaşım şehri terk etti. Şimdi bizim ne suçumuz vardı.Malatya sevdamız hep ağır bastı terk edemedim ve edemiyorum ama şu yazı çok saçma gerçekten.Artık tayin isteyeceğim neresi olursa olsun. Bu yazının devamında gelen personel ve ailelerinin nerelerde kalabileceğine ilişkin bir planlama olmalıydı. Yaptım oldu demek hele ki böyle bir dönemde vatandaşı devlete küstürmek oluyor. Malatya dediler çıktım geldim. Elimden geleni yapmaya gayret ettim. Eşim ve çocuklar nasıl olacak şimdi kalacak yerimiz yok.Şehir de toz bulutları, sular bozuk, mahalle mahalle gezen su tankerleri, yeterince tadilat için eleman yok,istenen fiyatlar çok uçuk. Sayın vali siz sanırım Malatyada değilsiniz ya da dışarı çıkıp gezmiyorsunuz. Halktan kopuk yaşayan bir yönetici olmak size yakışmıyor....
    %90
    %10
    Yanıtla
  • M. Öz (1 yıl önce)
    Herkesin özel bir durumu var. Bunları ciddiye almak gerek. Benim bulunduğum mahallede hasarsız okulun açılmaması nedeniyle çocuğum eğitiminden geri kaldı. Bana göre geç kalınmış bir karar. Kamu hizmeti zaten yürüyor ne gerek var buna diyenler bir çok ilden gelen kamu görevlisinin Malatya'da görev yaptığını bilmiyor olmalı. Ben de afetzade bir kamu görevlisi olarak hafta tatili bile olmadan çalışıyorum. Depremi hep birlikte yaşadık. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz ve sorunlarını hep birlikte yüklenmemiz lazım.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Memurlar (1 yıl önce)
    İşine gelmeyen istifa etsin, fabrikalarda çalışanların da ailesi var çocuğu var .Sanki dünya memurların etrafında dönüyor tıpış tıpış işinizin başına hadi bakalım
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Sende onlar kadar maas aliyon ara hakkini erken emekli oluyon calismadan 8500 maasi kaptiniz gözünüz doymuyomuda soyleniyon kiskaniyosun
    %78
    %22
    Yanıtla
  • sen hele bir tayin hakki verildiginde kaliteli ogretmen memur bulabilecekmisin bu kafayla vok kisi kaybeder malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    Sendika Başkanın bu duruma kayıtsızlık göstermemesi gerek daha ne zaman memurların hakları bu örgütler tarafından savunulacak basın açıklaması yaparak alınan yanlış kararı gündem yapıp kamuoyu dikkatini çekmeyi düşünüyor Ali YALÇIN harekete geçmeli eğer geçmez ise bu sendika ne iş yapar. bize sendika şimdi lazım
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Cafana (1 yıl önce)
    Cimere durumu anlatan mesajlar atalım mağduriyetleri belirtelim lütfen cumhurbaşkanlığının vermiş olduğu kararı sayın vali değiştirdi. Yetki devri derken ne anladı acaba sayın vali. Diyecek laf yok.... Sendikalar nerde anlamak zor... Akim ve cimer üzerinden sesimizi duyuralım... Vali cumhurbaşkanından mı üstün bilmiyorum...
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Sayın "Cafana" kardeşim, kullanıcı adın Cafana olduğuna göre, buradaki okulların hasarsız olduğunu, mahallenin nüfusunun 3,4 katına çıktığını ve çocukların eğitiminden geri kaldığını biliyor olmalısın. Bu çocukların ailesi il dışına gitmedi diye suç mu işlediler. Bunlara yazık değil mi...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bir yerde yanlış yönlendirme var gibi ilden ayrılan insanlar kalacak yerleri yatacak yerleri olmadığı için ayrıldı şimdi ise esnek dönüşümlü uzaktan çalışma kaldırıldı kararı hiç iyi olmadı. En kısa zamanda bu kararın en az 1 yıl kadar daha uzaktan çalışma esnek çalışma modeline geçirilmesi dileği ile
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Eskiden di o halden anlayan yöneticiler. Halbuki okulların tatil olması beklene bilirdi. Şuan yıkımlar devam ediyor insanları tozun toprağın içine çağırmanın ne anlamı var. Bir bardak temiz içme suyunu bile çözemedik.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    Depremin başından beri dönüşümlü çalıştık. Geldiğimiz zaman çok zor olsada idare ettik. Şimdi sürekli nerde kalacaz. Bizim kalacak yerimiz yokken çocuğumuzu ne yapacaz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Asıl sıkıntı 2 mayıstan sonra başlayacak.Onca insan gelecek kalacak yer yok.En basit örnek abim ve yengem memur evleri ağır hasarlı nerde kalacak bunlar.Tabi nice insan için böyle bir durum geçerli.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Aslı (1 yıl önce)
    Bari kendimizden geçtik çocuklar için bir plan yapıldı mı? Yaşadıklarımız normal şeyler miydi? Tamam sağolun siz idari amirler kaldınız Malatyada ama vali konağı ve movenpick gibi sağlam yerlerde kalıyorsunuz en azından güvenli yatıyorsunuz.Halkınıza imkan sunmadan gelin diyorsunuz. Malatyada 57 bine yakın memur var bu adamlar gelse kişilik aile olsalar 200 küsür bin kişi yemeyi içmeyi bıraktım nerede kalacak bu millet az hasarlı dediğiniz evler bile darmaduman kiralık ev sayısı çok az ve kiralar uçmuş abi ne yapacak bu millet biri çıksın Allah rızası için açıklasın.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Barınma imkanımızı sağlasanız amenna bizlerde gelip çalışıp şehrimize hizmet etmek istiyoruz ama şu an uzaktan çalışarak hiç bir işi aksatmıyoruz kısacası kamu görevi aksamıyor. Ben geleyim tamam nerede kalayım evim ağır hasarlı çocuklarınızı istediğiniz şehirde okula yazdırın dediniz burada yazdırdık, bilinçli seçmen deyip durdunuz ikametimizi aldırdık oy kullanalım diye bankalar ikamet değiştirene depremzede kredisi bile vermiyor. Pandemi dönemindede bir süre uzaktan çalışılarak işler yürüdü. Çözüm üretileceğine problem üretiliyor. Bu işin seçim için yapıldığı aşikar yahu gelelimde kimi seçelim aday listeleri fiyasko güzelim malatyamı hiç iyi günler beklemiyor.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yemre (1 yıl önce)
    Allah’tan korkun da bu karardan vazgeçin! O kadar insanı zor durumda bırakıp vebale gireceksiniz! Esnek çalışmayı bilemem de, rotasyonlu çalışmak hizmeti eksiltmez! Depremler yeterince insanların psikolojilerini etkilemişken, sizde bu denli mecburiyetlerle yeni depremler meydana getirmeyin! Dünya bize ağlamışken, sizler bu denli yaklaşımlarla bizleri zor durumda bırakmayın! Herkes kendi yaşadığını bilir!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Meb memurlara tayin hakkı versede bari tayin giderdik oda yok resmen sıkıntı büyük
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih bey (1 yıl önce)
    Değremin ilk gününnden itibaren şehri terk etmedik. Çocuklarımız da bizimle beraber burda kaldı. Okula gidemedi, kalacak yer yoktu, ordan oraya taşındık. Biz kamu hizmeti aksamasın diye işimizin başındaydık. Bizimki can değil mi? Bizim çocuklarımız öğrenci değil mi? Kimse kusura bakmasın, ayın 15 inde gidip maaşımızı hepimiz eşit alıyorsak herkes gelip kamu hizmetini sunacak. Vatandaşa hizmet vermeye devam edecek. Gelmek istemeyen varsa çözüm belli istifa edersiniz, yerinize mızmızlanmayacak aslan gibi gençler gelir
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Sen o şartlarda kaldın diye bizde mi kalmak zorundayız . Böyle mantık olabilir mi. Kamu personeli kalacak yer bulunsun geliriz diyor zaten . Soruyorum sana 2 yetişkin 3 çocuklu aileye iş yerinde kalın deniliyor. Bunun banyosu var, kişisel alanı var. Lüks atamıyor insanlar . İnsanca yaşayacakları konteyner istiyor. Tabi sen çadırda kaldığın için herkes çadırda kalsın istiyorsun bu ayrı bir bencillik gibi geldi.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Fatih bey (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Yahu ne çadırmış be, malatyaya gelin herkese çadır verildi merak etmeyin. Bulamazsan ben sana çadır ayarlarım korkma
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Daha yazdığımı doğru okuyamamışsınız . Sınavsız memur olanlardan mısınız. Ben konteyner verilsin dedim. En temel barınma ihtiyacı konteyner çünkü .
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Depremin ilk gününden beri kamuda görevli yok ve burda çalışıyorum.Bende ailemi başka sehire yerleştirdim.Kendi çocuklarının geleceğini düşünmeyen birine burdakilere mızmızlanmayın diyen biri bence çadır fazla.Adamlar gelmeyelim demiyor ,barınma imkanı yokken nereye gelecek.Sen ilk günden çadır bulmuşsun ,hala çadır ve konteyner bulamayan var.Bos boş konusuyorsun.İnsan gibi yaşamak bence senin gibilere fazla bile.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Fatih bey (1 yıl önce)Emrah isimli kullanıcı yorumuna
    Ne devletten bi çadır aldım ne de afadın bir kase çorbasını içtim. Gidip 2 katı paraya eşyalı ev kiraladım görevimi aksatmadan Maaşımın hakkını vermeye devam ettim. Ben tek bir yardım almadım. Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaşsın diye mesai dışında yardım ettim. Ben de bu devletin memuruyum sende, ben insan oğlu insanım ama sen değilsin bencil Emrah. Aşıltın tabi yatarak maaş almaya, gittiğin ilde sosyal hizmetten bedava erzak temin etmeye değil mi? Sizin gibi gözü doymayayanlar yüzünden de ülke bu halde zaten!!!
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Ne güzel vebale girmişsin.Ben ilk günden beri görevimin başındayım. Belki sana bile faydam dokunmuştur ama farkında değilsindir.Ben ailemi başka şehre gönderdim.Orda kendi imkanlarımızla şükür halletik. Bu arada demişsin ya bedava erzak bilmem ne !! Kişi kendinden bilir işi diyorum ..Hayırlı bayramlar herşeye rağmen ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok güzel anlatmışsın eline sağlık
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Battal (1 yıl önce)
    Yanlış ve acele bir karar. Dönüşümlü çalışılan kurumlarda işler aksamıyorsa insanları daha 3 ay dolmadan zorla getirmenin kime ne faydası olur.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Karı koca memur olanlar okula giden çocukları varsa başka şehire okul kaydını aldırdı.Çocuklar gittikleri şehirde okula ancak adapte oldular ve ilk sınavlarına oralarda girdiler.Şimdi son bir ay için oturacak yeri bile yokken geri gelip aynı sıkıntılara girmek,düzene hala girememiş okullarda ikinci sınavına girmek vs vs.Bunlar hiçmi düşünülmüyor.Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde bile 10 yaş altı çocuğu olan bayanlar idari izinli olacak denmişken,valilik bunu neden 3 yaşa indirir,anlamak mümkün değil.En azından okul çağında çocuğu eşlerin ikiside memursa bayan olan eş yaz tatiline kadar idari izne devam etmeli.Bu konuda daha duyarlı olunmasını bekliyoruz...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    100.000 binlerce aileyi ilgilendiren bir konuda verilen bu kararı üzülerek yanlış buluyorum. Devlet plan, program dâhilinde yönetilir. Bir karar alınırken eksisi, artısı hesap edilir. Her kesim düşünülür. Çocuklar bu ülkenin gelecek yarınları, nasıl ki bir anne baba evladını düşünür ise Devlet adamlığı da halkının her kesimini düşünmesi gerekir. Empati yapılarak karar almayı gerektiren bir konuda nasıl olurda böyle bir zamanda böyle eğitim-öğretim kesimi düşünülmeden karar alınır. Hep Avrupalılara özeniriz niye? Çünkü orda esas olan şey insandır. Bu karar da ise esas olan insan değilmiş gibi geldi. Cumhurbaşkanımız demez mi hep insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı nerde! Empati yapalım iki büyük deprem yaşamış ilde doğru dürüst sağlam yapı kalmamış en iyisi as hasarlı dediğimiz binalarımız bile tadilat görmeden oturulamaz durumda iken başka memleketlerde geçici bir düzen kurmuş, çocuklarının okul kayıtları alınmış insanları mağdur etmek üzerine alınan bu karar içimize sindi mi? Benim içime sinmedi. Bu karar garip bir karar, Neden mi? Ya Yıkılan evlerin yerine yeni evler inşa edildi de bizim mi haberimiz yok! Tuzu kuru olanın almış olduğu bu karar acımasız bir karardır. Ya biz çocuklarımızın psikolojisini toparlamak için ne kadar uğraş verdik biliyor musunuz? Mevzu hayat idamesi, Devlet işleri her türlü yürür çağın teknolojisi buna izin veriyor. Alınan karar insanların hayatını tepe takla ettiğinin farkına varılması, hatadan dönülmenin erdem olduğu unutulmamalıdır. Plan nedir? Evler inşa edilir. Alt yapı hazırlanır. Gel kardeşim ben düzeneği kurdum. Doğru zaman tespit edilir eğitim-öğretim kapanır en azından mağdur etmek birilerinin ekmeğine yağ çalmak devlet yönetilemiyor algısını yapıştırmak düşüncesini oluşturan bu karar doğru değildir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mstf (1 yıl önce)
    Çoğunluk şehir dışındaseçmen kütüğümüzü bulunduğumuz yere aldık oylarımızı kullanamayacakmıyız, noldu işler mi aksadı
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yok hocam 3. ve 4. sıra vekillik zora girdi suan. ondan.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öneri (1 yıl önce)
    Kızmak var ama belli etmek yok. Tatil bitti Çadırda çorba bekleyenler haydi zil çaldı işbaşına Hem sitem edip sahipsizlikten dem vuracaksın. Hem de tembellik… Van’dan Sivas’tan gelen her köşe başında pazarcılar var. Nüfus dairesinde çalışan Mardin’den gelmiş… Biz buradayız. Siz neredesiniz?
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Geldim gördüm mescitte veya koridorda yatak serdiğini bana yer bırakmadın oradan yat yaz bakalim önce git kendine çadırda yer bul 2 gece yağmur kar kafana yagsin öyle konuş kardeşim kalvye kahramanlığı kolay
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Egitimci (1 yıl önce)
    Zaten dezavantajlı duruma düşen 8. ve 12. Sınıfta olan öğrenciler bir de anne babalarının Malatya'ya dönmesiyle psikolojik birçok sorun yaşayacaklar.Bari bu durumda olan anne ve babalarından birini çağırın.özellikle anneleri izinli sayınız.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Nazan (1 yıl önce)
    Gitti 12 tane oy seçmen kaydı alın okulu alın sonra gel gel acaba diğer illerdemi aynı şekilde baslayacak.resmen bu hükümete tuzak seçim oncesi
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    PADİŞAHIM ÇOK YAŞA… sayın valimiz vali konağında iki katlı lüks evinde hizmetkarlarıyla üst düzey korumalarla rahat rahat uyuyup hayatını idame ediyor şimdilik tabi çocuklarını da başka ile gönderip okullarına devam ettiriyor..bizler nerde uyuyup nerede yemek yiyip nerde yıkanacaz??? Çocuklarımızı hala devam eden depremlerde hangi taş binaya sokup eğitim aldıracaz??? Bunların bi cevabını verirse çok sevinirim bu karardan önce. Yazık Sahipsiz Malatya’ma…
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Beleşçiler (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Sivas’tan gelmiş ve hala burada görevde olan trafik polisleri nerede yıkanıyorsa siz de orada
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Nerede yıkanıyorlar ? En azından yıkanacak bir yer verilmiş. Ben de kamuda çalışıyorum ve herhangi bir yer gösterilmedi , kalacak yerim de yok
    %82
    %18
    Yanıtla
  • O tek başına gelmiş ve ailesi Sivas’ta rahatta güvende.ben üç kişilik bi aileyim eşim kamu çalışanı ve oğlum 7 Yaşında 1.sınıfa gidiyor evim ağır hasarlı kalacak bi bahçem veya başka bi evim yok senin tuzun kuru galiba. Ki ben depremden Ramazanın arefesine kadar Malatyamda hizmet etmiş enkazda çalışmış yemek dağıtmış gıda dağıtmış biriyim.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Dışardan gelen tüm memurlara konteyner ve banyo yapılacak yer öncelik onlara verildi. hergün yemekleri,suyu,herşeyleri afa, kızılay tarafından depremzedelerden önce onlara veriliyor. sen tasa etmeyesin onlar çok rahatlar ayrıca dönüşümlü geliyorlar. ve birde tek başındalar. Evi yıkılan yada yıkılacak olan binlerce aile perişan bu işe uygun bir çözüm bulmak gerekir. öyle ben dedimle bu işler olmaz belliki sana ateş düşmemiş (inşallah da düşmez) yoksa böyle yorum yapamazdın,yapmazdın biryerin acımamış ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KALE KAYMAKAMI ve KALE BELEDİYESİ’ne burdan teşekkür ve şükranlarımı iletiyorum bizi kalede çok güzel bi şekilde ağırladılar sağolsunlar merkezde çadır kurup hergün sabah öğle akşam yemeği gönderildi ben şahidim. Birde yapımı bitmiş hak sahibi olan toki evleri vardı KAYMAKAM BEY bütün hepsini depremzedelere açtı yerleştirdi. Bizim valimiz gelincik tepe TOKİ’nin %35’i boş eski Malatya TOKİ’nin %45’boş başharık TOKİ’nin %90’ı boş Taştepe TOKİ’nin %100’ü boş bir tane toki dairesinin kapısını açıp depremzede yerleştirmedi sen şehrin amirisin sen ne dersen o olur ama elini taşın altına atmadı insanlar çadırlarda yağmur çamurun içinde yaşamaya çalıştı… not bırakayım : KALE KAYMAKAMI’mız da gencecik Aslan gibi bir insan Allah Onlardan Razı Olsun…
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bahçe (1 yıl önce)
    Allah yardım etsin, dışarıda olup memleketinde yeri yurdu olmayan insanlar var. Ailesini bırakıp işe gelen genç bekar kız kardeşlerimiz var, onlar nerde kalacak. Bir süre daha devam etmesi lazım. Büyük sıkıntılar çıkacaktır.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (1 yıl önce)
    Malatya Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğüde Personelinin Barınma Sorununu Çözmemiştir Çözmemiştir. İşçi Memur olarak mağduruz...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Okay (1 yıl önce)
    Sayın valim bu kararı verirken elinizi vicdanınıza koydunuz mu? Allah aşkına ailemizi başka şehire getirdik ev kiraladık zaten zor durumdayız.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Kalacak yerimiz yok Sayın Valim.Şebeke suyu bulanık.Eşyalarımızı başka illere taşıdık, nereye geri getireceğiz.TCDD lojmanları gibi kamu kurumlarına ait lojmanları (deprem öncesinde belediyenin alması için uyduruk raporlarla boşaltılan sağlam lojmanları) önce çalışan memurlarına geçici olarak tahsis edin seve seve gelelim.Çözüm bulacağınıza inanıyoruz.En azından okullar kapanana kadar bu kararı erteleyebilirseniz çok daha iyi olur.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Asgari ücretli (1 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Şehirde olupta o suyu 2 aydan fazladır kullanan insanlar depremden 1 hafta sonra tam kadro ise giden özel şirket işçileri eşyalarını kiralık depolara atıp çadırda kalanlar değersiz 3 aydır yok olan ama hadi ise denilince veryansın eden kamu çalışanları bu afeti bahane edip kullananlara diyorum insanda biraz sıkılma olur aldığınız maaşı yediğiniz ekmeği helal edin gerisi boş
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Kardeşim kimse gelmiyelim demiyor. Zaten geliyor dönüşümlü veya uzaktan çalışıyorduk. Çocukların sınavı var, yılların emeği var.Kamu kurumlarında bir çok boş lojman var.Bunları evi olmayan, ev bulamayan memurlara işçilere geçici tahsis etmek çok mu zor, imkansız mı?...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Haceli (1 yıl önce)
    Bu karar tam bir akıl tutulması. Üste yaranma çabaları yüzünden çoluk çocuk herkes perişan olacak. Acilen tekrar gözden geçirilmeli
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Asgari ücretli (1 yıl önce)Haceli isimli kullanıcı yorumuna
    Niye yaşayanların çoluk çocuğu yokmu rızık kapısı size olmuş torpil kapısı hadi işinizin başına aldığınız paraları hak edin
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Eski malatyalı (1 yıl önce)
    Yaptık oldu.. Amaç yukarıya şirin gözükmek. Bak malatyada hayat normale döndü demek. Şehir dönmüş hindistana, resmi makamlara göre şehrin yarısı hala çadırda... Kiralık ev fiyatlarına bir bakın malum siteden. Evi ağır hasarlı memur nerede kalacak sayın yetkililer? Çadırda kalsın diyorsanız lütfen şehrimiz üst bürokrasisi de bizlere örnek olarak kendileri de kalsınlar çadırda.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Asgari ücretli (1 yıl önce)Eski malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Evin yıkılmış yada ağır hasarlı ise konteyner veriliyor allah devletin eksikliğini yasatmasın bedava maaş devri bitmeli artık yok işinize gelmiyor ise bırakın işi başka şehirde işinize bakın
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Eski malatyalı (1 yıl önce)Asgari ücretli isimli kullanıcı yorumuna
    Konteyner veriliyor da 325 bin insan kamp yapmak için mi çadırda kalıyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Birader sen valilikte avukat mısın. Kimin ne yaşadığını bilmeden boş laflarla lakırdı yapma. Ha ben yandım herkes yansın diyecek kadar bencil ve egoist isen o ayrı. O zaman sen zaten layığını bulmuşsun derim.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sen normal değilsin (1 yıl önce)Asgari ücretli isimli kullanıcı yorumuna
    Bu kafa bizi bu hale getirdi ya. Manda yoğurdu yerken herkesi yiyor sanmak.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Doğan Akdoğan (1 yıl önce)
    Bu genelge ile seçim sonucuna doğrudan etki yapar. Hükümet zamanında depremden sonra gittiğiniz yaşadığınız şehre oylarınızı alınız dedi. Şimdi oylar başka şehirde kaldı. Yani seçime katılım düşük olacak.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Asgari ücretli (1 yıl önce)Doğan Akdoğan isimli kullanıcı yorumuna
    Bunu bile seçime bağlamak maşallah masallahhhh
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Veli (1 yıl önce)
    Deprem üstüne deprem yaşatıyorlar bize.. Allah'a havale ediyorum. Bu yaşadığımız zulümü hayatımız boyunca unutmayagiz
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Asgari ücretli (1 yıl önce)Veli isimli kullanıcı yorumuna
    Allah kimin helal kimin haksız kazanç ile yaşadığını biliyor şehirde kalanlar yaşayanlar ahmak sizler uyanık yok ya
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Birde şu ben buradayım siz nerdesinizciler yok mu. Millet sanki keyfinden evini, barkını, eşini, dostunu, anılarını, memleketini, ata yurdunu terk etmiş gitmiş. Dönüşümlü çalışma, yatarak maaş almak demek değildir, kurumlarda işler sorunsuz dönüyorsa bir süre daha dönüşümlü çalışma devam etmelidir. Sayın valimizin bu acele verilmiş karardan dönmesini talep ediyorum
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyam (1 yıl önce)
    Sayın vali konağında kalıyor sayın il milli eğitim müdürü hiltonda kalıyor. Bu kadar personel nerede kalacak Allah aşkına....Deprem oldu evinizi taşıyın taşıdık, seçim geliyor adresinizi aldırın aldırdık.... Şimdi diyorsunuz ki ne esnek he başka bir şey herkes gelecek.... Gelecekte nerede kalacak Sayın vali.... Çocuklarımızı bulunduğumuz yerlerde okula yazdırdık, esnek çalışma ile idare ediyorduk.... Şimdi yok geleceksiniz demek hangi akla hangi mantığa sığıyor anlamak zor.... Fahri Kayahan ve Bostanbaşı memur kesimin en çok nufus sahibi olduğu yerler.... Buralarda yıkım büyük nerede kalacak bunca personel....İlin yöneticisi olarak barınma ve temel ihtiyaçlar olarak hangi önlemi aldınız... Sormak istiyorum....Millet çoluk çocuk yola düşecek nerede kalacak ne yapacak belli değil.... Yazık çok yazık gerçekten.... Yetki devrini zulmederek kullanıyorsunuz Sayın vali.... Hakkımız haram olsun sizlere....
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Aynen özel şirket çalışanları olarak biz bu dediğinizi 3haftadir yaşıyoruz.. mecburuz ne yapsın vali bizede mi Hilton da yer ayırsın ?
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Barguzu (1 yıl önce)Nur isimli kullanıcı yorumuna
    Ne kadar bilirsen bil, bildiklerin karşındakinin anladığı kadardır" diye hatırlatır Mevlana... Çünkü cahille sohbet etmek zordur bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Şirket size konteynır sağlıyor. Ben isverenim. Ayıp.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Okullar 24 Nisan'da açılıyor. Öğretmenlerin çoğu il dışında.Bayram bitiminde nasıl gelecekler.Uçaklar, otobüsler dolu. Okullar 2 Mayıs'ta açılsaydı daha iyi olmaz mıydı.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Sazak (1 yıl önce)
    Çalışmak için can atiyoruz ama kalacak yeri olmayan memurlar için de çözüm bulunmuş müdür? Sayın Vali bey çoğu insanın evi hasarlı kalacak yer noktasında çok büyük sıkıntılar oluşacaktır. Saygılarımla
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Vatandaşı ve memuru kendinden bezdirmek için ellerinden geleni yapıyorlar . Memuruna önce kalacak yeri temin edersin sonra göreve çağırırsın. 2 ebeveyn 3 çocuk 5 kişi nerede kalacağız . Memur tek mi yaşıyan bir varlık . Ailesi var . Bizim depremzede olduğumuz unutuluyor herhalde . Nereden tutsanız elinizde kalıyor . Binlerce yıllık devlet geleneği olan bu ülke böyle plansızlığı hak etmiyor . Gelişmiş ülkelerde afete maruz kalmış personel rehabilitasyon desteği psikolojik destek alırken biz psikolojik desteği geçtik ailecek travma yaşadığımız bir şehire imkanlar sağlanmadan zorla getiriliyoruz. Kimsenin samimiyetine inanmıyorum bu saatten sonra
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Asgari ücretli (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Ilk günden beri burada yasayan bizler insan degilmiyiz son 3 yıldır memur kesimi yatarak maaş alıyor asker polis ve sağlık çalışanları hariç tabi bu kesime
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Aysun haklı beyler (1 yıl önce)Asgari ücretli isimli kullanıcı yorumuna
    Aysun kayacı haklı millet bu adamlarla benim oyum aynı değerde.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Her yoruma bir cevap yazmışsınız. Milletin derdini anlatması neden zorunuza gidiyor. Sizin probleminiz varsa siz de dile getirin
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Asgari ücretli (1 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Belki gırgırına yazdım Belki de derdimi dile getirdim neden sinir yaptınız sinir Iyi değil allah muhafaza ruh ve beden sağlığınızı etkiler
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Herhangi bir işin olduda, bir resmî dairede işin mi aksadı yoksa garip bir kin mi duyuyorsun memurlara. Kin, nefret, kıskançlık, anlayışsızlık, herkes sürünsücülükle bir yere varılmaz, bu duygular senide yer bitirir. Derdi olan herkese Allah yardım etsin, şeninde sıkıntılarını çözsün inşallah, mutlu huzurlu günler dilerim
    %93
    %7
    Yanıtla
  • İmkanlar sağlansın memurlar geliriz diyor zaten . Lüks aramıyoruz merak etme . Sadece bir konteyner verilse yeterli . O bile verilmeden 10 bin tane öğretmen göreve çağırılıyor. Okulda yatın deniliyor. 2 yetişkin 3 çocuklu aile nasıl okulda kalacak . Bunların banyosu , özel hayatı , mahremi var. Sen çadırda kalıyorsun diye bizde mi çadırda kalmak zorundayız. Lüks talep etmiyoruz. İnsanca yaşayacak asgari düzeyde barınma talebimiz karşılansın istiyoruz. Ben kötü durumdaysam başkası da kötü durumda olsun anlayışı hem benmerkeziyetçi hem de ilkel paradigmanın ahlak anlayışıdır.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hüsnü Kılıç (1 yıl önce)Asgari ücretli isimli kullanıcı yorumuna
    Memurun aldığı maaş, senin asıl derdin bu, öyle değil mi? Ama dürüst olalım dürüstçe cevap verelim. Hiçbir memerun keyfi olarak dışarıda olmadığını, hayatın normâl akışı içersinde zaten herkesin görevinin başında olduğunu bilmek bile soğutmuyor yüreğini değil mi? Bütün başımızdan geçen olayların ağırlığına ve yıkıcılığına karşın dünyadaki en önemli derdimiz memurun aldığı maaş değil mi? Vay be! Vaaay be! Ama dediğim gibi, bu sorunun cevabını verirken en azından kendinize dürüst ve samimi bir cevap verin.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Doğa boşluk kabul etmez (1 yıl önce)Asgari ücretli isimli kullanıcı yorumuna
    Doğa boşluk kabul etmez diye bir kural vardır. Sen bu kuralı epeyce zorluyorsun. Fizik tekrar yazılacak sayende
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Tayin iste.Deptemzedeye tayin ayrıcalığı var.en azından iş yapacak genç birileri gelir.Ama tayin istenirse gidilen yerde çalışmak gerekecek
    %20
    %80
    Yanıtla