SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evet Diyerek En Güzel Cevabı Vereceksiniz"

0
Güncellendi - 2017-04-07 03:26:42
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Her türlü terör saldırısı altına terörle mücadele eden bir Türkiye'nin bölgede güçlü yönetimlere sahip olması lazım ve bu coğrafyada lider bir Türkiye olması lazım. Suriye'de yaşanılanları gördünüz. Orada sarin gazı kullanılarak bir insanlık suçu, bir savaş suçu işlendi. Bu insanlık ve savaş suçunu nefretle kınıyoruz” dedi.

Bakan Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte Hal esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda Türkiye’nin geleceğini oylayacağını kaydetti.

Milletin 16 Nisan’da önemli bir tercih yapacağını ifade eden Bakan Tüfenkci, “Milletin iradesi mi hakim olacak yoksa vesayet odakları, başka güçler mi hakim olacak? Türkiye'nin kaderinin yeniden yazılacağı bir seçimi, referandum oylamasını 16 Nisan'da gerçekleştireceğiz. İnşallah sizlerin kararıyla ve milletimizin onayıyla da 16 Nisan'da yeni bir Türkiye oluşturma adına anayasa değişikliğine 'evet' diyeceğiz. Biz istedik ki Türkiye, yanı başımızdaki Suriye, Irak olmasın” diye konuştu.

Tüfenkci, bölgede güçlü bir Türkiye olmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Her türlü terör saldırısı altına terörle mücadele eden bir Türkiye'nin bölgede güçlü yönetimlere sahip olması lazım ve bu coğrafyada lider bir Türkiye olması lazım. Suriye'de yaşanılanları gördünüz. Orada sarin gazı kullanılarak bir insanlık suçu, savaş suçu işlendi. Bu insanlık, savaş suçunu nefretle kınıyoruz. Elbette ki yapanlar hesabını vermeli. Birleşmiş Milletler, Adalet Divanı bu noktada gücünü göstermeli, harekete geçmeli ve yapanlardan hesap sormalı. Çünkü bu normal savaş hukuku çerçevesinde cereyan eden bir olay değil. Tamamen çocuklara, gençlere, yaşlılara, kadınlara herhangi bir ayrım yapmadan bütün oradaki insanlara karşı işlenmiş bir suç. Dolayısıyla bunu mazur görmek ve mazur göstermek hiçbir akıl sahibine ve devlete de yakışmaz. Biz işte bunun için birbirimizle uğraşmamak, Türkiye'nin enerjisini 'sen, ben, öteki' diyerek kamplaştırarak boşa harcanmaması için yeni bir sisteme geçmek istiyoruz. Türkiye’de de geçmişte insanları kamplaştırarak, ayrıma gittiler hatta 15 Temmuz’da eğer o darbe girişimi başarılı olsaydı, Türkiye’de bir iç karışıklık ve bölünmeye yol açacak bir sürece girmiş olacaktık. O gün milletimiz darbeye ‘hayır’ diyerek, kalkışmaya ‘dur’ dediniz. İnşallah 16 Nisan’da da milletin hakimiyeti ve iradesi için ‘evet’ diyeceğiz.”

Yeşilyurt Belediyesi Asfalt Plenti Tesisi açılış törenine de katılan Bakan Tüfenkci, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği ve 100'den fazla sivilin ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Suriye'de yaşananları, insanlık suçunu, vahşeti görüyorsunuz. Sarin gazıyla oradaki masum çocukların, kadınların katledildiğini görüyorsunuz. Burada bizim vicdanlarımız sızlıyor, lanetliyoruz, kınıyoruz. Bunu yapanların hesap vermesi gerekiyor” dedi.

MAHALLE TOPLANTILARI..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Tecde, Şentepe mahallesi sakinleriyle bir araya geldiler.

Tecde ve Şentepe mahallelerinde düzenlenen toplantıda, Tecde mahallesi sakinlerinin yoğun ilgisi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 16 Nisan'ın Türkiye'nin geleceği adına çok önemli bir seçim olduğunun altını çizdi.

AKP öncesi ülkenin çok kaoslar yaşadığını ve 16 Nisan'la birlikte buna dur deme zamanının geldiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Türkiye'de yaşananlara belirli yaştaki vatandaşlarımız şahitlik etti. Ancak gençlerimiz bazı şeyleri görmedi, yaşamadı. AK Parti'yle birlikte siyasi rahatlama oldu, insanlar inandıkları gibi yaşabildi, sosyal ve kültürel anlamda reformlar yapıldı. AK Parti öncesinde bu ülke hep kaosları yaşadı. Bu millet Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı ve 15 yılda ülke normalleşti. Türkiye'nin geriye dönmemesi adına,28 Şubatları yaşamamak adına, 15 Temmuzları yaşamamak adına, sürekli krizler doğuran bu sisteme artık 16 Nisan'da dur deme zamanı geldi. Sandıklara bütün gücümüzle gidip, en yüksek oyu çıkarcağız" şeklinde konuştu.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, "Şentepe, Tecde her seçimde bize yüzde 85 destek verdi. Bu referandum'da, 16 Nisan'da bugüne kadar verdiği desteğin çok daha fazlasını verecek, rekor kıracak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi getirmek istememizin sebebi, bu ülkede bir daha koalisyonlar yaşanmasın, çift başlılık olmasın, hükümet krizleri çıkmasın diye. Şimdi çocuklarımız için, kadınlarımız için, geleceğimiz için, memleketimiz için, şehitlerimiz için, gazilerimiz için 'evet' deme zamanı. Bugüne kadar Tecde, Şentepe, Malatya Cumhurbaşkanı'na gereken desteği verdi. Birlik ve beraberliğimiz bozulmadığı müddetçe, ülkemiz için oynanan oyunları 16 Nisan'da sandıkta bozup başlarına geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, "Bu seçimin bir anlamı var. Bu seçimde kendimiz için bir şey istemiyoruz. Kişisel taleplerin olmadığı her şey hayırlıdır. Siyaseti millet için yaptığımızda takdir edilir. Milli irade sağlam bir sisteme bağlanmalı. Menderes'in, Özal'ın, Erbakan'ın yaşadıklarının yaşanmaması için, 15 Temmuzlar bir daha yaşanmasın diye Türkiye'de güçlü bir irade hakim olmalı. 16 Nisan'da 'evet' diyeceğiz" sözlerini kaydetti.

'EVET' DİYENLERİ DENİZE DÖKMEK İSTEYENLER, KİME HİZMET EDİYORSUNUZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, "16 Nisan'da Türkiye'nin kaderini oylayacağız. 16 Nisan'da hep birlikte millete rağmen kimse siyasete gelemeyecek. Birileri ekonomiyi manipüle edebilir, şantajlarla iktidara gelmeye çalışabilir, vesayet ortaklarıyla iktidarda söz sahibi olmak isteyebilirler, ancak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtiğimizde millet yok sayılamayacak. AK Parti kurulduğunda Cumhurbaşkanımız Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demişti. 16 Nisan'da milletin hakimiyeti oylanacak. Biz bundan sonra yargı bağımsız olsun, tarafsız olsun istiyoruz. Bugüne kadar iktidar olmadıkları halde, yargı eliyle iktidarlarmış gibi davrananlar oldu. 28 Şubat'ta Yargıtay, Danıştay başkanları çıkıp gazetelere manşetler atıyorlar, millete istikamet vermeye, siyasi toplum mühendisliği yapmaya çalışıyorlardı. Yasama, Yürütme,Yargı işini yapsın. Yargı bundan sonra taraf tutmasın istiyoruz. Biz Türkiye'yi, işimizi, aşımızı, ekmeğimizi büyütmek için çabalıyoruz. Biz ülkede enflasyonlar, devalüasyonlar, koalisyonlar, provokasyonlar, manipülasyonlar olmasın diye koşturuyoruz, 16 Nisan'da 'evet' diyoruz. Bizler gençlerimize iş alanı oluşturalım, gençlerimizi dünya'yla rekabet eder hale getirelim. En önemlisi de Türkiye'yi bölgede lider hale getirip, dünya da sözü dinlenir bir statüye ulaştıralım. Tarih boyunca Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenleri 'hayır' cephesinde görüyoruz. Almanya'sını, Hollanda'sını, İsviçre'sini, PKK'sını, FETÖ'sünü, DHKP-C'sini, DEAŞ'ını neden 'hayır' istiyor diye anlıyoruz. Ama 'evet' diyenleri denize dökeceğiz diyenleri anlamıyoruz, acaba kime hizmet ediyorlar onu anlamıyoruz. Onları sizlerin vicdanına havale ediyoruz. 16 Nisan'da onlara 'evet' diyerek en güzel cevabı vereceksiniz. Elini taşın altına koymak istemeyenler bu sistem devam etsin istiyor. Çünkü onlar eski sistemin boşluklarından yararlanıyorlar. Rant elde ettiler, bu sistemin bugüne kadar kaymağını yediler. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işte bu nedenlerle gelmeli. Sizlerin gayretiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmiş olacağız" ifadelerine yer verdi.

Malatya'yı yatırım yapılacak 23 il arasına aldıklarını kaydeden Bakan Tüfenkçi, "334 yatırımcı Malatya'ya yatırım yapmak istiyor. Bu yatırımlar karşılığında 43 bin beş yüz vatandaşımıza yeni iş imkanı sağlamış olacağız. Bunun yarısı hayata geçse 22 bin işsizimize 2 sene içerisinde iş bulma imkanı sağlamış olacağız. Malatya yollarıyla, sağlık hizmetleriyle, eğitim imkanlarıyla Türkiye ile aynı paralelde büyüyor. Biz birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi bozmadığımız müddetçe, birlikte Türkiye olduğumuz sürece önümüzdeki engelleri aşamamız için hiç bir neden olamaz" dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Malatyam için (7 yıl önce)
    Ülkemizi ac kurt gibi yemeye hazırlanan birçok ülke var.Güzel ülkemizi çekemeyen istemeyen Avrupa ya DERS vermek gerekirken hayır nerden çıkyor anlamıyorum. Recep Tayyip size ne yaptı Allah aşkına ya. Nankör olmamak lazım. 15 Temmuzda halkı sokağa dökmeseydi. Onun zekası olmasaydı..Yaşadığımız meçhuldü. 12 yıldır yapılanlar ortada.Gözleriniz görmüyormu be! Ama Allah bencilliklerin nankörlüklerin hesabını elbet öbür tarafta sorar. Benim babamın oğlu değil akrabam değil. Yiğidi öldür hakkını yeme! Rabbim başımızdan eksik etmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (7 yıl önce)
    Bu ülkenin her zaman düşmanı ve düşmanları olmuştur ve olacaktır da,Alım Allah bunu hallederiz darbede olduğu gibi.Yalniz bu referandum sayesinde bu ülkenin vatandaşları​ bıçak keser gibi ikiye ayırıp ve birbirlerine düşman denecek bir süreç oluşturan siyasiler bunun altından nasıl kalacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    her secimden once sunu yapacagiz bunu getirecegiz.. neyse hayirlisi olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (7 yıl önce)
    Ülkenin,gelecek nesilin kaderini bir kişinin dudakları arasına sıkışmasını içime sindiremiyorum.Evet bu ülkenin düşmanları çok .Dün de vardı bügünde var yarında olacak önemli olan uzlaşmayı becerebilmemiz,ülkemiz için daha fazla çalışıp güçlü bir şekilde düşmanla mücadele etmektir.Gelecek nesille gönül rahatlığı ile demokratik bir ülke bırakmak için HAYIR
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Çöşnükte oturuyorum. Maskı kazıdı. Çıkan toprağı asfalta serdi. Kimse de bu toprağı temizlemedi. Bu kötü manzarayı ben mi çizdim? Hiçbir yetkili oralı bile olmuyor. Bu nedenle 4 aydır sokağımda ve caddemde kuru havalarda toz duman yağışlı havalarda çamur çukur ve tümsek bizi perişan etti. Bunları ve daha nicelerini görünce bir EVET'te sizi kurban ederim diyorum. Akşam haberlerde ve TV programları izleyince de Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN'A hayır demek bana mümkün gelmiyor. Galiba pireye kızıp yorganı yakmayacağım. Ama o pireyi de unutmayacağım…
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)Yerelli isimli kullanıcı yorumuna
    hemsehrim, HAYIR diyeceksin ki sayin Erdogan mesaji alsin halktan..Yoksa adam soruyor halini "iyidir iyidir" diyorsunuz adam geri gidiyor Ankaraya..Sende tozu yutmaya devam ediyorsun... HAYIR oyu ver ki referandum da Malatya da ne oluyor diye yonetime baksin, degisiklikleri yapsin, sonucta senin yolunda asfalt olsun eskisi gibi Ulkemi seviyorum, bolunmesini istemiyorum..referandumda HAYIR HAYIR HAYIR
    0
    0
    Yanıtla
  • HALİL İBRAHİM (7 yıl önce)Murat Tek isimli kullanıcı yorumuna
    kardeş (Murat tek) ülke elden gidiyor bi asfalt yüzünden mi Hayır diyeceksin, suriye ırak mısır gibi olursan alfaltıda tozuda görürsün.. ülkeye yapılan yatırımları hiçe sayma EVET dede bari vicdanın rahatlasın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Hayır diyeceğim ak partili olmama rağmen
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Ben,hayir,hayir,diyorum
    0
    0
    Yanıtla