SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evlerde 23 Nisan Coşkusu

0
Güncellendi - 2020-04-25 02:23:26
Evlerde 23 Nisan Coşkusu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, koronavirüs (kovid-19) salgını önlemleri nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, bu yıl evlerde yapıldı. 23 Nisan coşkusunu yaşayan çocuklar, evlerinin camlarını rengarenk süsledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle evlerde kutlandı.

Sabah erkenden uyanan çocuklar, ellerine resim defteri ve boya kalemlerini alarak rengarenk gökkuşağı ve 23 Nisanla ilgili resim çizdi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evlerinde kutlayan çocuklar, evlerinin balkonları, camları ile odalarının duvarlarını Atatürk posteri, Türk bayrağı, balon ve rengarenk pankartlarla süsledi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi ise İnönü ve Atatürk (Kışla) Caddesi’ni Türk bayraklarıyla donattı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Darende İtfaiye Amirliği ekipleri, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklar için araçları Türk bayrağı ve balonla süsleyerek konvoy yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklar balkon ve pencerelerden itfaiye ekiplerine destek verdi, teşekkür etti.

Ekipler, yaptıkları anonsla çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı ilçede bulunan hoparlörlerden anons edildi.

Hekimhan, Doğanşehir ve Pütürge ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

-Hekimhan

Hekimhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek'in Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın koronavirüs salgını nedeniyle buruk bir şekilde kutlandığını belirtti.

Törene, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

- Doğanşehir

Doğanşehir Kaymakamlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla konvoy düzenlendi.

Konvoya, vatandaşlar balkon ve pencerelerden destek verdi.

Etkinlikte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sokağa çıkamayan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

- Pütürge

Pütürge ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

İlçede, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla konvoy düzenlendi.

Konvoya, vatandaşlar balkon ve pencerelerden destek verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Dertli (4 yıl önce)
    Okulda ogretmenler cok emek veriyor ve yoruluyo.ama sanki cocuklar ve aileler bir arada emek harcayinca daha bir heyecanli oldu.cocuklar uzun zamandir evde.olmalarina ragmen daha mutluydu.sadece aksam 9 da istiklal marsi okunurken kopukluk yasandi ve birlik olmadi.tum gun minarelerden valilik anonsu duyuyoruz hicbirsey anlamasakta bozuk turkcelerinden konuyu biliyoruz zaten.keske saat 21:00 da saygi durusu ve istiklal marsimiz calsaydi hep yurek tek yurek okunsaydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)Dertli isimli kullanıcı yorumuna
    Hayırdır sen TRT spikeri falan mısın? Bozuk türkçe derken? Balkondan istiklal marşına katılım azdı zaten.
    0
    0
    Yanıtla