SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evlerin Dibinde İzinsiz Dinamitlemeye Valilik Yanıtı: 'Emniyet'e Gidin'!.

Evlerin Dibinde İzinsiz Dinamitlemeye Valilik Yanıtı: 'Emniyet'e Gidin'!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Beydağı bölgesinde okul inşaatı için evlerin çok yakınında olmasına rağmen kayalık zeminde hafriyat amacıyla dinamit patlatılması (üstteki fotoğrafta), evlere zarar verirken, bununla ilgili vatandaşlarca Battalgazi Kaymakamlığı'na verilen, oradan da Valiliğe gönderilen dilekçelerine karşılık, izin alınmadan yapılan patlatmayla ilgili 'şikayetin Emniyete yapılması' yolunda yanıt verilmesi şaşkınlık yarattı. Meskun mahalde, izinsiz dinamit kullanılmasının yanı sıra Malatya Valiliği'nin şikayetçi vatandaşların dilekçelerini 'gereğinin yapılması' için ilgili kurumlara göndermek yerine, vatandaşlara şikayet makamı bildirmesi, 'devletin sisteminde görülmemiş bir uygulama' olarak değerlendirildi.

MESKUN MAHALLEDE İZİNSİZ PATLATMA İÇİN VERİLEN SKANDAL YANIT..
Malatya'nın zemini kayalık olan Beydağı Bölgesi'nde TOKİ konutlarının yakınında temel için hafriyat yapılırken dinamit kullanılması, çevredeki konutlara zarar verirken, vatandaşlarda da korku yarattı.

Beydağı Mahallesi Yudum Sokak'taki TOKİ evlerinde oturan vatandaşlardan M.A. ve C.S. adlı vatandaşlar, binalarına 100 metre mesafede eski Yavuz Selim İlkokulu alanında temel kazılırken dinamit kullanılmasından zarar gördüklerine ilişkin Battalgazi Kaymakamlığı'na şikayette bulundular. Battalgazi Kaymakamlığı da vatandaşların şikayetini Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlığı'na (YİKOB) iletti.

Valilik'ten, Battalgazi Kaymakamlığı ile şikayetçi vatandaşlara gönderilen yanıtta, söz konusu hafriyat çalışmasında patlatma için herhangi bir izin olmadığı belirtildikten sonra, gereğinin yapılması için ilgili kurumlara talimat verilmesi yerine, İl Emniyet Müdürlüğü ile Çevre Müdürlüğü'nün adres gösterilmesi, 'bürokratik skandal' olarak yorumlandı.

Birçok faaliyeti çok tartışılan, sık sık yolsuzluk ve usulsüzlük suçlamalarına muhatap olan, yine sık müdür değişikliği ile kamuoyunun gündemine gelen YİKOB'a yapılan şikayetle ilgili olarak Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak tarafından, Vali adına verilen 13 Mart 2024 tarihinde verilen, devletin üst- ast makamlarının konumu, resmi yazışma usulü, görev ve yetkileri açısından tartışma yaratan yazı şöyle:

“Merkez Beydağı mahallesinde TOKİ konutlarının 100 metre yakınında yapılan inşaat çalışmalarında patlatılan dinamitlerin çevredeki evlere zarar verildiğinden bahisle gereğinin yapılması talep edilmektedir.  

Beydağı Mahallesinde patlatma yapıldığı ilgi yazı eki dilekçede belirtilen Eski Yavuz Selim İlköğretim Okulu alanı ile ilgili olarak başkanlığımızca verilmiş her hangi bir patlayıcı izni bulunmamakta olup, patlatma faaliyetinin çevreye olan etkileri ile ilgili gerekli değerlendirmenin çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılması, ayrıca patlatma ruhsatının yürürlüğü ile ilgili taleplerin İl Emniyet Müdürlüğüne yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir."

Söz konusu Valilik yazısının kupürü şöyle:

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • malatyalı (1 ay önce)
    CİMER e şikayette bulunun Vali Yardımcısı hakkında. Belki sonuç çıkmayacak ama biraz başı ağrısın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 ay önce)
    Isin ehli olmayanlar gorev verilirse sonuc ortada Belediyeden Ruhsat alinmadan koy usulu binar yapilir harfiyeti ortada kalir Dinamitle binalar cokse yetgililerin sesi cikmaz Sahipsiz Malatyam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Malatyanın sahibi yok diyenler bunu boşuna söylemiyor!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (1 ay önce)
    Adını bildiğiniz bir Vali yardımcısı var. İti azarlar gibi vatandaşı azarlıyor. Makam fazla gelmiş besbelli. Vali hergun gelen bakan ve yetkililerin arkasında dolanırken, bilmiyor ki kendi adına iş yapanlar millete.hizmet yerine zulüm ediyor. Devletimiz güçlü ama kendini devletten üstün görenleri görevden almalılar. Ama.nerdeee
    %95
    %5
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)Volkan isimli kullanıcı yorumuna
    Hiç kimse vatandaştan üstün değildir kardeşim. Ne demek azarlamak acaba Elazığlı ondan mı yapıyor ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakan (1 ay önce)
    yani diyorki siz bakmayın buranın valilik olduğuna aslında bu şehirde valilik diye bir makam yok
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ramazan (1 ay önce)
    Akpye oy verirsen sonucuna katlanırsın boşuna ağlamaya gerek yok, şimdi belediye valilik emniyet mekik dokuyun bakem, sanki onların da umrundaydı.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    Emniyet Valiliğin emrinde , vatandaş neden gidiyor. Gerekeni kurumun yapması gerek.Yemin ederim şaka gibi
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yikobçu (1 ay önce)
    Rezalete bak hele bu valiyardımcısı zaten sürekli adını duyuyoruz piyasada adı çok dolanıyor
    %93
    %7
    Yanıtla
  • orhan ince (1 ay önce)
    aynı şekilde askeri hastane yerine yapılacak adliye sarayı temelindede şiddetli dinamit patlatılıyor evde camlar dolaplar titriyor emniyete şikayet ettik .valiliğe dediler valilik görevlisi 150 yi arayın dedi ora şehirçilik bakanlığını . ora düşünün nere dedi bilin bakalım zabıtayı arayın dedi bunların hepsinin kaydı var çözüm yok bizim şikayetimiz dnamitin patlama anındaki şiddetini bir düşürmeleri idi. malesef aynı tas aynı hamam bitene kadar çekeçeğiz yarın bu evlerde dolaplar düşerse kim verecek hesabını bakalım.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cero (1 ay önce)
    Valilik ne işe yarar acaba? Valilik bunu ben bilmem sen bunu başkasına götür diyebilir mi vatandaşa. Valilik vatandaştan gelecek her türlü şikayete açık olamalı ve vatandaşa şikayetini git başka yere ver diyeceğine vatandaşın şikayetini kendisi direct olarak gerekli kuruma göndermelidir. Kendilerini vatandaştan üstün gören hiç bir kurum olamaz. Bence vali ve vatandaşı yönlendirenler hemen görevden alınmalıdırlar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • KARTAL (1 ay önce)
    Birileride çıkıp artık verilecek kredinin tutarından ve ne zaman vereleceğinden artık bahsetse diyoruz.Verilmeyecekse de çıkarsınız verilmeyecek dersiniz, herkes ümitlenmeyi bırakıp kendi başının çaresine bakar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyasız (1 ay önce)
    El insaf be.Benim annem kalp hastası dün evine gittim kadıncağız resmen olduğu yerde donmuş kalmış.deprem zannettim 5 kere alttan güm güm diye bina sallandı dedi. Anneme bir şey olsa bunun sorumlusu kim olacak.Meskun mahalde habersiz uyarısız dinamit patlatma nedir yaa.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Adem (1 ay önce)
    3 yıldır Beydağında Battalgazi belediyesi kendilerine ve zenginlere yaptığı villalar için yıllarca dinamit patlattı ve halen patlatıyor. Kaç defa şikayet ettik, yakındaki binalar zarar görüyor, çocuklar korkuyor, bu patlamalardan kaynaklı yerin altından akrepler çıkıp çoğaldı evlere kadar giriyor, bina istinat duvarlarımız zarar görüyor vs vs vs. hiçbiri etkili olması, çalıp oynamaya devam ettiler. İlk değil sonda olmayacak, adam akıllı halm olarak ses çıkaramayınca herşey mübah bunlara. Sayg.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Volkan (1 ay önce)
    Artık sistem kokustu zannedersem. Devlet milletine hizmet yerine dalga geçer hale geldi
    %87
    %13
    Yanıtla