SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS Çıkış, F.Bahçe Kurtuluş İçin Oynayacak

0
Güncellendi - 2019-01-28 02:36:01
EYMS Çıkış, F.Bahçe Kurtuluş İçin Oynayacak
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 19.haftasında bu akşam Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya geliyor. Evkur Yeni Malatyaspor, zorlu deplasmandan puan ya da puanlar çıkarıp çıkışını sürdürmek, Fenerbahçe ise kritik maçtan galibiyetle ayrılarak içerisinde bulunduğu sıkıntılı süreçten kurtulmak istiyor.

Süper Lig’de haftanın sonucu en çok merak edilen karşılaşmasında Evkur Yeni Malatyaspor, Pazartesi  akşam Fenerbahçe’ye konuk oluyor. Lig’de 18 haftalık süreçte 32 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, Kadıköy’den puanla ayrılıp, iyi gidişini sürdürmek istiyor. Ligde 18 haftada 17 puan kazanabilen Fenerbahçe ise sahasında galibiyet alarak, yükselişe geçmek istiyor.

18 HAFTADA 32 PUAN

Evkur Yeni Malatyaspor, ikinci sezonunu geçirdiği Spor Toto Süper Ligde geride kalan 18 haftada 32 puan topladı.

Sarı kırmızılılar, 18 karşılaşmanın 9’unda galip gelirken, 5 karşılaşmada berabere kaldı, 4’ünü ise kaybetti. Malatya temsilcisi, 18 karşılaşmada rakip ağları 29 kez havalandırırken, kalesinde ise 18 gol gördü.

Bu sezon sahasında aldığı sonuçlarla dikkat çeken Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında Fenerbahçe’yi sahasında 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

FENERBAHÇE’DE İŞLER İYİ GİTMİYOR

Sezona büyük umutlarla başlayan İstanbul ekibi Fenerbahçe’de işler iyi gitmiyor. Ligde iyi sonuçlar alamayan sarı lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası’na da veda etti.

Ligde bu sezon oynadığı 18 karşılaşmada 17 puan toplayabilen sarı lacivertliler, uzun süredir galibiyeti unuttu.

Bu sezon ligde oynadığı 18 karşılaşmada sadece 3 galibiyet alabilen Fenerbahçe, 8 karşılaşmada berabere kalırken, 7 karşılaşmayı ise kaybetti. Sarı lacivertliler, oynadığı 18 karşılaşmada rakip ağları 17 kez havalandırırken, kalesinde ise 25 gol gördü.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Fenerbahçe ile Evkur Yeni Malatyaspor'un Süper Lig’de daha önce 3 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 2’sini Fenerbahçe, 1’ini ise Evkur Yeni Malatyaspor kazandı. Ligin ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-0 Evkur Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlanmış, sarı kırmızılıların galibiyet golünü Danijel Aleksic kaydetmişti.

Süper Lig'deki son 13 maçının sadece birini kazanabilen Fenerbahçe (8B 4M), son altı maçta galip gelemedi (4B 2M). Fenerbahçe bu maçta da puan kaybederse, Mart-Mayıs 2003'ten (dokuz maç) bu yana en uzun galibiyet hasretini yaşamış olacak.

Son beş Süper Lig maçını kaybetmeyen Evkur Yeni Malatyaspor (3G 2B), tarihinin en uzun yenilmezlik serisini yaşıyor. Sarı kırmızılılar, ligin ikinci yarısına Göztepe galibiyetiyle başlamıştı.

Bu sezon Süper Lig'de gole çevirme oranı en yüksek ikinci takım Evkur Yeni Malatyaspor olurken, en düşük ekip olan Fenerbahçe karşı karşıya geliyor.

Evkur Yeni Malatyaspor bu sezon ligde Medipol Başakşehir'in ardından en fazla maçta kalesini gole kapatan ikinci takım oldu.

Bu sezon Süper Lig'de, BB Erzurumspor'un (8 puan) ardından evinde öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım Fenerbahçe (7). Evkur Yeni Malatyaspor ise Bursaspor ve Kasımpaşa'nın (beşer) ardından deplasmanda geriye düştüğü maçlarda en fazla puan toplayan üçüncü ekip (4).

Evkur Yeni Malatyaspor’da Guilherme, Süper Lig'de oynadığı son dört maçta altı gole direkt katkı yaptı (3 gol, 3 asist).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • AHMET (5 yıl önce)
    sayın malatya spor takımı fenere kıymayın 1-1 olsun bu takım düşer alim Allah.Yılların devi düşmesin...Birde sadığı geri gönderebilirler yenerseniz...Eren veya ömer gol atarsanız futbol hayatınız biter( sizi fener bahçe alır trübünde oturtur) ona göre!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (5 yıl önce)
    Hakem Ali palabiyik umudum pek yok
    0
    0
    Yanıtla