SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

EYMS-M.Başakşehir İlk Kez Oynayacak

0
Güncellendi - 2017-11-05 18:59:25
EYMS-M.Başakşehir İlk Kez Oynayacak
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 11.haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Pazar günü 16.30’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

Lig’de geride kalan iki haftada Trabzonspor ve Gençlerbirliği’ni 1-0’lık skorlarla yenerek, 6 puan toplayan sarı kırmızılılar, ligin iddialı ekiplerinden Medipol Başakşehir’i sahasında konuk edecek. Yeni Malatya Stadyumu’nda ilk galibiyetini, 9.haftada Trabzonspor karşısında alan Malatya ekibi, İstanbul temsilcisini de yenerek, hem iç sahadaki iyi gidişini sürdürmek hem de galibiyet serisine devam etmek istiyor.

Özellikle ligde geride kalan iki haftayı galibiyetle tamamlayarak, 6 puan toplayan ve puanını 14’e yükselten Evkur Yeni Malatyaspor, ev sahibi olmanın avantajını kullanıp, Medipol Başakşehir’i eli boş göndermenin hesaplarını yapıyor. Medipol Başakşehir’de teknik direktör Abdullah Avcı’nın yardımcılığını yapan ve Evkur Yeni Malatyaspor’da ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Erol Bulut, takımını zorlu karşılaşmaya en iyi şekilde hazırlıyor.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Bu sezon lige yükselen Evkur Yeni Malatyaspor ile Medipol Başakşehir, Süper Lig tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

Lig’de iyi bir ivme yakalayan Evkur Yeni Malatyaspor Süper Lig'de ilk kez iki maçlık bir galibiyet serisi yakaladı. Sarı kırmızılılar, bu sezon Süper Lig'de evinde oynadığı beş maçta bir kez yenildi. Malatya ekibi, diğer 4 karşılaşmada ise 2 galibiyet, 2’de beraberlik aldı.

Medipol Başakşehir, lige o sezon yükselen takımlara karşı oynadığı son yedi maçta yenilmedi. İstanbul ekibi, oynadığı 7 karşılaşmada 5 galibiyet, 2’de beraberlik aldı. Medipol Başakşehir Süper Lig'de oynadığı son beş maçın tamamında birer gol yedi ve bir kez yenildi.

Malatya takımları Süper Lig'de İstanbul takımları ile oynadığı son 10 maçta bir galibiyet alabildi. 9 maçın 3 berabere tamamlanırken, 6 karşılaşmadan ise yenik ayrıldılar. Şuan Malatya 1. Amatör Kümede mücadele eden Malatyaspor, Nisan 2005’te deplasmanda İstanbulspor’u 2-0 yenmişti.

Evkur Yeni Malatyaspor bu sezon Süper Lig'de en fazla ikili mücadele kazanan ikinci takım oldu. Sarı kırmızılılar, 600 ikili mücadele kazandı. Medipol Başakşehir ise 494 ikili mücadele ile en az ikili mücadele kazanan beşinci takım oldu. Medipol Başakşehir, bu sezon hücum bölgesinde 919 başarılı pas yaparak, önemli bir istatistik yakaladı.

Adem Büyük Süper Lig'de Yeni Malatyaspor forması giydiği altı maçta dört gole katkıda bulundu (bir gol ve üç asist).

Emre Belözoğlu Süper Lig'de forma giydiği son sekiz maçta altı gole katkıda bulundu (üç gol ve üç asist).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ertan (6 yıl önce)
    Cok ters bi takim Başakşehir,Allah yardimcimiz olsun kalite olarak bizden cok cok üstün bi kadro kaliteye sahipler beraberlik bile bizim icin iyi bi sonuc olur puan puandir
    0
    0
    Yanıtla