SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS.. 'O Eski Halinden Eser Yok Şimdi'

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarıda çöküşe geçen Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında da Galatasaray'a sahasında farklı yenildi ve elendi. Ligin ilk yarısındaki performansını mumla arayan sarı kırmızılılar, ikinci yarıda dibe vurdu.

Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor'da işler iyi gitmiyor. Şehir, camia, medya, yönetim, teknik heyet ve futbolcular Ziraat Türkiye Kupası için kenetlenirken, Galatasaray karşısında alınan ağır mağlubiyet hayalleri, beklentileri, umutları bir anda yok etti.

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıyı 29 puanla 3'üncü sırada tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, ikinci yarıya 3-2'lik Göztepe galibiyetiyle başlasa da devamını getiremedi. İkinci yarıda geride kalan 12 haftada sadece 9 puan toplayan sarı kırmızılılar, ilk 6 hedefinden de adım adım uzaklaşmaya başladı. 29'uncu haftayı 38 puanla 8'inci sırada tamamlayan sarı kırmızılılar, Trabzonspor karşısına kupadaki rövanş maçını düşünerek rotasyonlu bir kadroyla çıkmıştı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynamayı hedefleyen Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında Galatasaray'a 5-2'lik skorla mağlup olunca hem kupadan elendi hem de derin bir sorun yumağının içerisine düştü. Karşılaşma sonrası teknik direktör Erol Bulut, kendisiyle ilgili 1-2 gün içerisinde radikal bir karar alabileceğini söyleyerek, bir anlamda istifa edeceğinin sinyalini verirken, yönetim kurulunun bir toplantı gerçekleştirdi.

Mali kongre ve ardından genel kurula gitmeye hazırlanan yönetim, Erol Bulut'un istifasını kabul etti.

İKİNCİ YARIDA SADECE 2 GALİBİYET

Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında oynadığı 12 karşılaşmada sadece 2 galibiyet alırken, 9 puan toplayabildi.

Ligin ilk yarısında fırtına gibi esen ve lider Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisinde devre arasına 3'üncü sırada giren sarı kırmızılılar, ikinci yarıda geride kalan 12 hafta sonunda lider Medipol Başakşehir'in 24 puan gerisinde 38 puanla 8'inci sırada yer alıyor.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında oynadığı 12 karşılaşmada 2 galibiyet, 3 beraberlik, 7'de mağlubiyet aldı.

Evkur Yeni Malatyaspor'un ligin ikinci yarısında oynadığı 12 karşılaşmada aldığı sonuçlar şöyle:

18.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-Göztepe: 3-2

19.hafta Fenerbahçe-Evkur Yeni Malatyaspor: 3-2

20.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-İstikbal Mobilya Kayserispor: 1-1

21.hafta Atiker Konyaspor-Evkur Yeni Malatyaspor: 1-1

22.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş: 1-2

23.hafta Çaykur Rizespor-Evkur Yeni Malatyaspor. 3-0

24.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir: 0-2

25.hafta Demir Grup Sivasspor-Evkur Yeni Malatyaspor: 2-0

26.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-MKE Ankaragücü: 3-1

27.hafta Galatasaray-Evkur Yeni Malatyaspor: 3-0

28.hafta Evkur Yeni Malatyaspor-Aytemiz Alanyaspor: 1-1

29.hafta Trabzonspor-Evkur Yeni Malatyaspor: 2-1

KUPA UMUTLARI HÜSRANLA SONUÇLANDI

Spor Toto Süper Lig'de yaşanan kötü gidişat sonrası sarı kırmızılılar teselliyi Ziraat Türkiye Kupası'nda buldu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda tarihinde ilk kez yarı finale kalma başarısını gösteren Evkur Yeni Malatyaspor, Galatasaray ile eşleşmişti.

2 Nisan'da İstanbul'da oynanan ilk maçta rakibiyle 0-0 berabere kalan sarı kırmızılılar, evinde oynayacağı rövanş karşılaşmasını kazanıp, adını finale yazdırmak hatta kupayı Malatya'ya getirmek istiyordu.

Yönetim, teknik heyet ve futbolcular tamamıyla Ziraat Türkiye Kupasına odaklanırken, istenen olmadı. Sahasında Galatasaray'a kötü bir futbolla 5-2 mağlup olan sarı kırmızılıların kupa hayalleri de sona erdi.

İKİNCİ YARIDA DEPLASMAN GALİBİYETİ YOK

Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 3 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı. Sarı kırmızılılar, deplasmandaki 3 galibiyetin tamamını ligin ilk yarısında aldı. Sezonun ilk yarısında deplasmanda 17 haftalık bölümde oynadığı 9 deplasman karşılaşmasında 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3’te mağlubiyet alan Evkur Yeni Malatyaspor, 12 puan toplamıştı.

Sezonun ikinci yarısında şuana kadar 6 deplasman maçı oynayan Evkur Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmalarda galip gelme başarısını gösteremezken, 1 beraberlik, 5’te mağlubiyet aldı. Sarı kırmızılılar, bu süreçte 6 deplasman karşılaşmasında hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

Malatya ekibi, dış sahada oynadığı son 7 maçta da galibiyete hasret kaldı. Sarı kırmızılılar, Süper Lig’in 15. haftasında dış sahada Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 3-1 yendiği maçtan sonra çıktığı 7 deplasman müsabakasında 2 beraberlik, 5 mağlubiyet yaşadı.

Bu maçlarda Bursaspor (1-1) ve Atiker Konyaspor (1-1) ile berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe (3-2), Çaykur Rizespor (3-0), Demir Grup Sivasspor (2-0) Galatasaray (3-0) ve Trabzonspor'a (2-1) yenildi. Son 7 deplasman maçında 5 kez gol sevinci yaşayabilen Malatya ekibi, kalesinde 15 gol gördü.

Sarı kırmızılıların bu sezon dış sahadaki 15 lig maçında aldığı sonuçlar şöyle:

1.hafta Göztepe: 1-3

3.hafta İstikbal Mobilya Kayserispor: 0-0

5.hafta Beşiktaş: 2-1

7.hafta Medipol Başakşehir: 1-1

9.hafta MKE Ankaragücü: 1-0

11.hafta Aytemiz Alanyaspor: 0-1

13.hafta Kasımpaşa: 3-0

15.hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor: 1-3

17.hafta Bursaspor: 1-1

19.hafta Fenerbahçe: 3-2

21.hafta Atiker Konyaspor: 1-1

23.hafta Çaykur Rizespor: 3-0

25.hafta Demir Grup Sivasspor: 2-0

27.hafta Galatasaray: 3-0

29.hafta Trabzonspor: 2-1.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Bu maç sonu görüntüleri mazide kaldı..

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Erkan (5 yıl önce)
    Bende başindan beri erol hocayi destekledim ama gel görki erol hocanın sistemi gercekten çok kötü göze hoş gelmeyen sadece defans yaptiran rakibe futbol oynatmamaya dayali bir sistem bu sistemi de artik takimlar çozdü gol atmayi dusunmeden 90 dk defans yaptirilamaz asiri sıkıcı futbol taraftarimizin maça gitmeme sebebi bu dur arkadaşlar sahada futbol yok 11 kisi defans yapilmaz artik herkes bikmisti yenileceksekte adam gibi yenilelim bence 11 kisi kalede rakip beklemekten usanmistik..bence erol bulutun gitmesi hepimizin hayrina oldu.basta futbolcularin hepsini hermaçta erol hoca adeta dizgiliyordu...futbolcularda rahatsizdi..bu aksam gercek malatyayi görecegiz..kasimpaşa macini bu aksam farkli kazanacagiz insalllah kimse sasirmasin takimi kimse dizginlemeyecek ali ravci oynatacak bu takimi savastiracak..kimse suphe etmesin bu takim kötu takim degil sadece erol bulutun yönetemedigi bir takim di bundan sonra izleyin görün daha iyi olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • kernek (5 yıl önce)
    Yönetim Erol hocayı her yönden bıktırdı oyuncularda paralarını alamıyorlar moraller sıfır seneye nolucağız Allah bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (5 yıl önce)
    Allahın bir kulu Bifouma'nın neden kadro dışı bırakıldığını, yani kadro dışı bırakılmasının sebebini açıklamıyor. Buradan kazandığın parayı çoluk çocuğuna yediriyorsan, ona buna, hocaya, camiaya, başkana, taraftara küsme lüksün futbolcu kardeşim. Her ne olursa olsun sen çıkıp adam gibi topunu oynayıp aldığın paranın hakkını vereceksin. Her kulüpte sorun olur, yalnız bide değil. En alttaki 4 takıma bakıyorum canlarını dişlerine takmış futbol oynuyorlar. Futbolun adaleti varsa bu futbol ile bizim küme düşmemiz lazım. Kar, kış, sıcak, soğuk demeden gelip destek veriyoruz o kadar eziyet çekiyoruz. Adamların oynayacağı 90 dakika, onuda yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar. Bilinçli olarak oynamayan her kim varsa Allah belasını versin, bu kulüpten aldığı her kuruş haram olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metoo (5 yıl önce)
    Takimda sorun oldugu apacik belli..ama sorunun ne oldugunu kimse bilmiyor..erol hoca sezon basinda yanlis hatirlamiyorsam 3 yillik uzun bir sozlesme istemisti simdi ise birakip gitti..kisacasi seyircisiz bi film oynaniyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Bugün ligdeki hocaların bazıları ilk hocalık deneyimini malatyada yaptılar.Aykut kocaman,Hamza hamzaoğlu gibi.yani malatya yeni hocalığa başlayanlar için acemi birliği oldu.Her gelen kendini maurinou zannetti.kısacası deneme tahtası olduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)
    BU MİLLETE BU TARAFTARA VE BU ŞEHİRE BU TAKIM ÇOK BİLE! ASLINDA SÜPER LİG BİLE BİZE ÇOK! 1.LİG NEYİMİZE YETMİYOR?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bora Barut (5 yıl önce)
    Gereğinden fazla hedef yukseltildi ve beklenti içine girildi. Sezon basında bu takım ligi 8. bitirecek ve kupada yarı final oynayıp GS ye elenecek deselerdi herkes ayakta alkışlardı. Ama herseyde olduğu gibi futbolda da ya göklere çıkarıyoruz birilerini yada yerin dibine sokuyoruz. Futbol skor oyunu bizde. Erol Bulut ikinci yarı tüm istek ve coşkusunu yitirmişti.Haliyle bu da takıma yansıdı. Her iki taraf için hayırlısı diyelim. Ama Ali Rafcı kalan maclari yonetecegine takım hocasız çalışsın daha iyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan Çiftçi (5 yıl önce)
    Galatasaray ile yapılan Lig maçını statta seyrettim. Şunu çok net farkettim, futbolcuların moralsiz ve isteksiz oldukları çok belliydi. Takımda bir sorun vardı. Bir türlü çözemediler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetbb (5 yıl önce)
    Malatyaspor bir sezonda 4 büyük takımı yenerek tarihe geçmişti. Yeni Malatyaspor sadece bir devrede 4 büyük takımın hepsine yenilerek acı bir şekilde tarihe geçti.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    ben bu gidişatı hikmet tanrıverdinin küme düşürdüğü yıla benzetiyom. tanrıverdi o zaman. elindeki. tolga seyhanı.. tümuçini.. aymanı. celalettini. mithatı. fazlı ulusoyu. bi sezon önce satmışttı. diğer sene kümeye düşttük. önümüzdeki sezon tehlile olacağı şimdiden belli. ve anlamadığım bir olay. erol bulutun istifasını neden kabul ettiniz. sezonu sonunu beklemesini istiyebilirdiniz. o zaman ortaya şu çıkıyor. erol bulutun istifasını siz istediniz.. son beş hafta ali ravcı bakacak ve ali ravcıya önümüzdeki sezon için zemin hazırlamak.. hatta bu işin içinde ali ravcıda var
    0
    0
    Yanıtla