SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

EYMS'nin Yenileri 6 Haftada Ne Yaptı?

0
Güncellendi - 2019-02-27 17:12:44
EYMS'nin Yenileri 6 Haftada Ne Yaptı?
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig’de ikinci yarıda oynadığı son 6 karşılaşmada sadece 1 kez galip gelebilen Evkur Yeni Malatyaspor, üst üste yaşanan sakatlıklar nedeniyle zorlu bir süreçten geçiyor.

Süper Lig’de ikinci sezonunu yaşayan sarı kırmızılılar, ligin ilk yarısında aldığı sonuçlarla dikkat çekmiş, ligi üçüncü sırada tamamlamıştı. Ligin ikinci yarısına 3-2’lik Göztepe karşılaşmasıyla başlayan sarı kırmızılılar, sonraki 5 haftalık bölümde ise galibiyeti unuttu.

Lig’de oynadığı son 5 karşılaşmada 2 beraberlik, 3’te mağlubiyet alarak hanesine sadece 2 puan yazdıran Evkur Yeni Malatyaspor’da takımın yeni transferleri ne yaptı?

Devre arasında MKE Ankaragücü’nden ayrıldıktan sonra Evkur Yeni Malatyaspor’a transfer olan Kongo uyruklu Fransız kanat oyuncusu Thievy Guivane Bifouma Koulossa, 3 karşılaşmada 207 dakika görev aldı. Gol atma ya da asist yapma başarısı gösteremeyen Bifouma, ligin 19.haftasında İstanbul’da oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında ikinci yarıda oyuna girdi ve ilk kez sarı kırmızılı formayı giydi. Ligin 20.haftasında Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkan Bifouma 90 dakika oyunda kaldı. Ligin 21.haftasında deplasmanda oynanan Atiker Konyaspor maçında da ilk 11’e sahaya çıkan Bifouma, yaşadığı sakatlık nedeniyle 72.dakikada oyundan alındı. Bifouma, sakatlığı nedeniyle Beşiktaş ve Çaykur Rizespor karşılaşmalarında forma giyemezken, Medipol Başakşehir karşılaşmasında da kadroda yer alamayacak.

Süper Lig’de devre arasında Çaykur Rizespor ile yollarını ayırdıktan sonra Evkur Yeni Malatyaspor’a transfer olan ön libero Robin Yalçın, ligde 4 karşılaşmada görev aldı ve 207 dakika sahada kaldı. İkinci yarının ilk maçı olan Göztepe karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkan Robin Yalçın, 68.dakikada yerini Murat Yıldırım’a bıraktı. Ligin 19.haftasında deplasmanda oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında da ilk 11’de sahaya çıkan Yalçın, 90 dakika sahada kaldı. Ligin 20.haftasında Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasında 46.dakikada oyuna giren Robin Yalçın, 23.haftada deplasmanda oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıktı ancak sakatlığı nedeniyle 4.dakikada yerini Murat Yıldırım’a bıraktı.

Fenerbahçe’den devre arasında sezon sonuna kadar kiralık olarak kadroya dahil edilen sağ kanat oyuncusu Barış Alıcı ise ligde 3 karşılaşmada 41 dakika görev aldı. İkinci yarıda 18.haftadaki Göztepe karşılaşmasında kadroda olmasına rağmen oyunda yer almayan genç oyuncu, Fenerbahçe ile 19.haftada deplasmanda oynanan karşılaşmayı da yedekte tamamladı. Ligin 20.haftasında Yeni Malatya Stadyumu’nda İstikbal Mobilya Kayserispor ile oynanan karşılaşmada 84.dakikada oyuna giren Barış Alıcı, ligde ilk kez sarı kırmızılı formayı giydi. Ligin 22.haftasında Malatya’da oynanan Beşiktaş karşılaşmasında 78.dakikada oyuna giren genç kanat oyuncusu, 23.haftada deplasmanda oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasının 68.dakikasında oyuna alırken, gol atma ya da asist yapma başarısı gösteremedi.

Evkur Yeni Malatyaspor’un yeni sol beki Bülent Cevahir ise ligde 4 karşılaşmada 275 dakika sahada kaldı. Cevahir, ligin 20.haftasında Malatya’da oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasında ilk 11’de başladı ve 90 dakika oyunda kaldı. Ligin 21.haftasında deplasmanda oynanan Atiker Konyaspor karşılaşmasında da ilk 11’de başlayan ve 90 dakika oyunda kalan tecrübeli futbolcu, 22.haftada Malatya’da oynanan Beşiktaş karşılaşmasında da ilk 11’de oyuna başlayarak, 90 dakika mücadele etti. 23.haftada deplasmanda oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasına yedek başlayan Cevahir, Erkan Kaş’ın sakatlanması nedeniyle 85.dakikada oyuna dahil oldu.

Trabzonspor ile yollarını ayırdıktan sonra Evkur Yeni Malatyaspor’a transfer olan stoper Mustafa Akbaş ise ligde geride kalan 6 haftada 2 karşılaşmada 108 dakika görev aldı. Ligin 22.haftasında Malatya’da oynanan Beşiktaş karşılaşmasında sakatlık yaşayan Murat Akça’nın yerine 72.dakikada oyuna dahil olan Akbaş, 23.haftada deplasmanda oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında ilk 11’de oyuna başladı ve 90 dakika sahada kaldı.

Evkur Yeni Malatyaspor’un İngiliz ekibi Fulham’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı santrafor Aboubakar Kamara (fotoğraftaki) ise 1 karşılaşmada 29 dakika oyunda kaldı. Ligin 21.haftasında Atiker Konyaspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmanın 61.dakikasında Guilherme’nin yerine oyuna giren Kamara, daha sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle Beşiktaş ve Çaykur Rizespor karşılaşmalarında görev alamadı.

Sarı kırmızılı takımda sakatlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören ve çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren defans oyuncusu Yiğithan Güveli ise henüz forma giymedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Yeni transferleri adeta ampute takımından aldık.hepsi başlıbaşına birer facia.Kamara 3 aylığına geldi,nerdeyse sözleşmesi bitecek halen sakatlığı geçmemiş.birde günlerce ingilterede kapısında bekledik.sözde transfer diye aldıklarımızı toplasan gidenlerin yarısı bile etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetbb (5 yıl önce)
    Yiğithan Güveli zaten ikinci yarı için kadroya dahil edilmedi.
    0
    0
    Yanıtla