SON DAKİKA
SON DEPREMLER

F Klavyeyle 127 Şampiyonluk

F Klavyeyle 127 Şampiyonluk
A- A+ PAYLAŞ

"F klavye mucidi" olarak da anılan İhsan Sıtkı Yener'in "10 parmak ve bakmadan" yöntemini kullanan gençlerin kazandığı dünya şampiyonluğu sayısı 45'i dünya rekoru olmak üzere 127 oldu.

Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, 22. Dünya İnternet Bilgisayar Klavye Yarışması'nda biri dünya rekoru 5 birincilik, 5 ikincilik, 4 üçüncülük olmak üzere 14 madalyayla dünya şampiyonu oldu.

Intersteno Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türk Grubu Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 18 Mart ila 26 Nisan tarihleri arasında 19 ülkeden 1174 yarışçının katılımıyla 22. Dünya İnternet Bilgisayar Klavye Yarışması gerçekleşti.

Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonunun düzenlediği çevrimiçi yarışa Türkiye'nin yanı sıra Çekya, Belçika, Almanya, Slovakya, Hırvatistan, İtalya, Arjantin, Macaristan, Çin, Polonya, Hollanda, Rusya, Fransa, Japonya, Amerika, Sırbistan, İspanya ve Avusturya'dan yarışmacılar katıldı.

Organizasyonda, iki türde ve 4 farklı yaş kategorisinde toplamda 8 yarışta en iyi üçer yarışçıya toplam 24 madalya verildi.

Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, 24 madalyadan biri dünya rekoru 5 birincilik, 5 ikincilik, 4 üçüncülük olmak üzere 14 madalya kazandı ve takım halinde dünya şampiyonu oldu.

Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonasına katılacaklar

Bu yarışla, "F klavye mucidi" olarak da anılan ve 2016 yılında hayatını kaybeden İhsan Sıtkı Yener'in "10 parmak ve bakmadan" yöntemini kullanan gençlerin kazandığı dünya şampiyonluğu sayısı, 45'i dünya rekoru olmak üzere 127 oldu.

Madalya kazanan ve derece alan katılımcılar, 13 ila 18 Temmuz tarihlerinde Polonya Katowice'de yapılacak "Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası"na Türkiye'yi temsilen katılacak.

İstanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız