Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile bir araya gelen Bilal Yıldırım, Malatya’da deprem sonrası yaşanılan sıkıntıları içeren raporu sundu. Erbakan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde deprem sonrası yaşanılan sıkıntıların takipçisi olacağı öğrenildi.
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, partisinin il başkanları toplantısı sebebiyle gittiği Ankara'da Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'a Malatya hakkında “Deprem Sonrası Genel Durum Değerlendirmesi” adlı Malatya'daki sıkıntı ve problemlerin ele alındığı raporunu verdi. Yıldırım, Erbakan'ın ise rapordaki sorunların Meclis’te sürecin takipçisi olup bizzat ilgileneceğini ifade ettiğini açıkladı.
Raporda, depremden sonra yaşanılan problemleri ele aldığını ifade eden Yıldırım, “Özellikle yerinde dönüşüm noktasında detaylı bir rapor oldu. Bizler yerinde dönüşümün güzel bir gelişme olduğunu ve takdir ettiğimizi belirtiyoruz ancak burada maalesef bazı eksiklikler ve yetersizlikler mevcut. Yerinde dönüşüm, kira yardımları, konteyner sıkıntısı, alt yapı problemleri, emniyet asayiş problemleri, fahiş kira artışları, zemin + kat formasyonları, orta ve ağır hasarlı binaların durumları gibi daha birçok konuda hazırlamış olduğumuz raporu Genel Başkanımız ile birlikte inceleme ve anlatma imkânımız oldu. Genel Başkanımız Dr. Fatih Bey de Malatya'nın problemleri ile yakından ilgilenip Meclis kürsüsünde bu problemleri çözüme kavuşturmak adına dile getireceğini belirtti” dedi.
Yıldırım, “Bizler Yeniden Refah Partisi olarak hem Meclis’te hem de yerel noktada elimizden geldiğince Malatya'mızın refaha kavuşması adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Genel Başkanımız Malatya’yı yakından bilen biri. Kendisine bizlere ve Malatya'ya göstermiş oldukları hassasiyet ve önemden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah Malatya adına güzel sonuçlara vesile olacağına tüm kalbimizle inanıyoruz." diye ifade etti.
Hazırlanan raporun içeriğinde, Yerinde Dönüşüm projesinin eksikleri, hibe desteğinin kredi tutarından az olması, geçici barınma noktalarında yaşanılan sıkıntılar, fahiş kira artışları, orta hasarlı binaların akıbeti ile ilgili belirsizlik, ağır ilerleyen yıkım işlemi ve daha birçok konuda görüş ve önerilerin de olduğu belirtildi.
Bülten