SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Festival Etkinliklerini İlçenin Tümüne Yaydık"

0
Güncellendi - 2019-06-26 03:19:55
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği’nin ortaklaşa organizasyonuyla düzenlenen geleneksel Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivali’nin 25’incisi bu hafta sonu gerçekleştirilecek. 28 Haziran Cuma günü saat 18.00’de Kapalı Çarşı’dan AVM’ye kadar yapılacak kortej yürüyüşü ve kiraz dağıtımı ile başlayacak olan festivalde,  güreş müsabakaları, en iyi kiraz ve en iyi bahçe yarışması, fotoğraf ve el sanatları sergileri, yöresel yemek tanıtımı ile konserler gerçekleştirilecek.

Gedik Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, festivalin ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi. Bu yıl katılımın daha yoğun olması ve tüm Malatyalıların dolu dolu bir festival geçirmesi için sosyal ve kültürel etkinlikleri Yeşilyurt ilçe merkezi yerine ilçenin tümüne yaydıklarını söyledi.

Festivalin 28 Haziran Cuma günü saat 18.00’de İnönü Kapalı Çarşısı’ndan AVM’ye kadar yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacağını söyleyen Başkan Çınar, aynı gün saat 19.30 da Yeşilyurt Atılgan Parkı’nda  ‘En İyi Bahçe ve En İyi Kiraz’ yarışmasının gerçekleştirileceğini ve saat 20.00’de ise Çırmıktı Meydanı’nda Selahattin Yalçınkaya konserinin başlayacağını söyledi.

29 Haziran Cumartesi günü saat 10.30’da resmi açılış töreninin yapılacağını kaydeden Başkan Çınar, Malatya dışında bulanan tüm Malatyalıları festivale davet etti.

30 Haziran Pazar akşamı sona erecek olan festival programı şöyle:

29 Haziran Cumartesi:

10.30 Açılış töreni ve Protokol konuşmaları

11.30 Yeşilkonaklar El Sanatları Sergisi (Çırmıktı Atılgan Parkı)

13.00 Yemek İkramı (Çırmıktı Mahmut Şahin Balarası İlkokulu Bahçesi)

15.00  Yeşilyurt Çiçek Açı Fotoğraf Sergisi (Malatya Park)

18.00  Yöresel Yemek Tanıtımı (Yeşilyurt Nikah Sarayı Yanı Beylerderesi Muhsin Yazıcıoğlu Parkı)

20.00 Cemal Öztaş Konseri (Yeşiltepe Koşu Mahallesi Pazar Alanı Özel Harekat Binası Arkası)

30 Haziran Pazar

12.00 Güreş Müsabakaları

13.00 Yemek İkramı (Çırmıktı Mahmut Şahin Balarası İlkokulu Bahçesi)

18.00 Ödül töreni  (Çırmıktı Güreş Sahası)

20.00 İlyas Yalçıntaş Konseri (Büyükşehir Belediyesi Yanı)

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Ramazan (5 yıl önce)
    Hepiniz sayın cumhurbaşkanımız olmasa o makamları ruyanizda göremezsiniz yazık milletin parasına israf etmeyiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • çırmıhtılı (5 yıl önce)
    kiraz ilçenin tamamında yetişiyor tabi çok güzel yapmışsınız yeşiltepedeki konserin kiraz üreticisine çok faydası olur festivalin yapılış amacı kiraz üreticisinin kazanmasıydı ama yeşilyurtun kirazıyla kendi reklamınızı yapar oldunuz kiraz üreticisi kimin umrunda çırmıhtının kiraz festivalinden elinizi çekin artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Amatörce (5 yıl önce)
    Kiraz festivalinde futbolu çıkararak büyük bir iş yaptıklarını zanneden sn şahin Özer ve Kadir can eser beyleri Malatya amatörü asla unutmayacaktır saylı günler çabuk gelir geçer
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Sayın başkanım , bütçe yok diye kiraz için tarımsal ilaçlamaya bu yıl destek vermediniz , festivalin yapılması tezat bir durum ortaya koyuyor!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Fotoğraf yarışması düzenlediniz . Fotoğrafta derece yapanlara açıkladığınız ödülleri vermediniz. Bedavadan fotoğraf sergisi yapıp. Fotoğrafçıların emeğini sömürdünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 yıl önce)
    Mehmet Çınar sen önce parklardaki otları biçtir sonra kiraz festivali yaparsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • mürteza (5 yıl önce)
    kiraz mı kaldıki festival i olsun?? amaç farklı tabi.
    0
    0
    Yanıtla
  • cenap (5 yıl önce)
    sayın başkan siz amatör kulüplerin her zaman yanında oldunuz şahin özer ve enes perçin,n sözlerine uyarak kiraz festivalinden futbolu çıkararak malatya amatör kulüplerini çok üzdünüz sayın başkanım size hiç yakışmadı malatya amatörleri her zaman sizin yanınızda dik durdu
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (5 yıl önce)
    Sadece ismi var ortada bişey yok amatör spor kulüpleri mi devre dışı birakmissiniz şenlik semt kulüplerinin umut kaynağıydı.23 semt kulübü devre dışı bırakılmıştır . niye yapıyoruz yapmayın ozaman .ağzınıza almissiniz bı tasarruf.
    0
    0
    Yanıtla
  • GÖKHAN (5 yıl önce)
    KİRAZ FESTİVALİ (!) PROGRAMINDA KİRAZIN K'Sİ BİLE YOK!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (5 yıl önce)
    festival olduğuna eminmiyiz.bu programın.maksat yaptık oldu gibi olmuş. ufuk dar olunca .
    0
    0
    Yanıtla