SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den Yargılanan Pilotlardan 2'si Kayıplara Karıştı

FETÖ'den Yargılanan Pilotlardan 2'si Kayıplara Karıştı
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Malatya’daki 7. Ana Jet Üssü’nde 4 savaş uçağını FETÖ’cü darbecilere destek için kaldırmak istemekle suçlanan 6 eski pilot üsteğmenin Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesindeki yargılamasına 10. duruşma ile devam edildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Malatya’daki 7. Ana Jet Üs Komutanlığında, darbecilere destek için 4 savaş uçağı kaldırılmak istenmiş ve pistin iş araçları ile kapatılması nedeniyle savaş uçakları hangarlarına geri dönüş yapmıştı.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Malatya’da bulunan 7. Ana Jet Üssünde görev yapan ve 4 ayrı savaş uçağını kaldırmakla suçlanan Pilot Üsteğmenler Mahmut Burak K., Eray B., Seçkin G., Ülfet K., Muhammed Yusuf Tür ve Halil Karan hakkındaki yargılama Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesinde sürüyor.

6 eski pilot hakkında Malatya Darbe Girişimi ana davasının görüldüğü Malatya 1. Ağır  Ceza Mahkemesi’nde haklarında beraat kararı verilmiş, istinafta dosya ana dosyadan ayrılarak 6 pilot hakkındaki  yargılamayı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesinde üstlenmişti.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesindeki 10. Duruşmaya sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tüm aramalara rağmen eski pilotlar Halil Karan ve Muhammed Yusuf Tür’ün yakalanamadığı ve haklarındaki yakalama kararının devam ettiği belirtildi.  Her iki pilotun yurtdışına kaçmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.  

Dava dosyasına eklenen Ardışık Arama Raporunda, tutuksuz yargılanan 6 eski pilotunda FETÖ´nün gizli haberleşme yöntemi olarak kullandığı ankesörlü telefonla ardışık arandıkları kaydediliyor.  

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 20 Eylül 2022 tarihine ertelendi.

-Talimatı verenler ağırlaştırılmış müebbet almıştı 
Bu arada, 7. Ana Jet Üssü’nün eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, 7. Ana Jet Üs eski Harekat Başkanı Albay Tayfun Tuna, 7.Ana Jet Üs 171. Filo eski Komutanı- Pilot Binbaşı Metin Çivilibal, 7 Ana Jet Üs 171. Filo’da görevli eski Pilot Binbaşı Tuncay Öztürk’e  ‘Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.  

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Darbe girişimi gecesi, darbeciler tarafından savaş uçaklarının hangarlardan çıkarılışı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Turan (1 yıl önce)
    Haberi yazan ve gerçekten arastiran kisinin ismini öğrenmek istiyoruz Senin gibi VATAN SEVDALILARI NI bilmek istiyoruz. Her devirde dogrulari yaziyorsun lutfen haberin altina adini yaz. KIMSEDEN KORKMA
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan Sevdalısı (1 yıl önce)
    Bayrağıma milletime göz dikenlerin gözleri çıksın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Göktürk (1 yıl önce)
    Sizin kadar yandas bir haber kanali olmaz ama az kaldi güzel böyle iftiralar atmaniz kalkamayan ucaklar fetöcü demeler güzel bunlar kayit altina alinmadigini düsünüyorsan hayat sana güzel. Ama bil ki yakindir bu canlar sizin icin caliyor Nazim Hikmetin dedigi gibi. Bide bu haberi yazan babayigit keske adinida yazsa gün gelince onuda görsek. Ama merak etmesin en yakini satacak onuda son 1 yil Yaşa fütursuzca
    Editörün Notu: O gece olan herşey ortada.. Kılcal damarlarına kadar içine sızıp yeniden hayat bulacağı bir yapı mı keşfetti; acaba bu çalıntı sorularla, özel kayırmalarla bulundukları yerlere gelen kökü dışarıda unsurlar?Belli ki, bitleri yeniden kanlanıyor!. Bu millet 15 Temmuz'dan sonra o kadar çok şey öğrendi ki, bir kısmı bu malum yapının nasıl o kalkışmaya kalktığı, diğeri de kimlerin onlara bu gücü verdiğiydi! Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yıllar boyu özel korumalarla ihaneti yüceltenlerin, kendilerinin de hain olduklarını eninde sonunda bu ülke insanına bir kez daha gösterdi, malum kalkışma. Ülke kötü yönetilirse, alternatifi hiçbir zaman hain yapılar olmayacak. Bir de 'Göktürk' ismiyle yazmazlar mı? Bu ülkeye karşı başlattıkları ihanet hareketinin ana dosyasına Türk efsanesinin adını koyanlar.. (Daha sonra aynı yerden iki başka naylon isimle gelen tehdit de ilginç)
    %100
    %0
    Yanıtla