SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'nün Mahrem İmamına 10 Yıl Hapis

0
Güncellendi - 2017-11-24 03:12:15
FETÖ'nün Mahrem İmamına 10 Yıl Hapis
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ/PDY davalarında yargılanan 8 sanık hakkında daha çeşitli hapis cezaları verildi.

Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve aralarında 1 emniyet mahrem imamı, 1 eski emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 komiser, 1 doktor ve 3 polis bulunan 8 sanığa hapis cezaları verildi. Malatya’da ilk kez FETÖ davalarında en yüksek ceza olarak FETÖ’nün emniyet mahrem imamına 10 yıl hapis cezası verildi.

Malatya Adliyesi'nde terör davalarına bakmakla yetkili Malatya 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ Silahlı terör örgütü dosyasında yargılanan 8 sanığın daha yargılanması tamamlandı.

“FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan yargılanan ve örgütün kriptolu iletiyim programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu belirlenen 1 eski emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 komiser, 1 doktor ve 3 polis bulunan 7 sanığa 6’şar yıl 3’er ay hapis cezaları verilirken, tutuklu yargılanan 5 sanık hüküm ile birlikte tahliye edildiler. 1 sanığa ise FETÖ’nün ‘Emniyet mahrem imamı’ olduğu gerekçesiyle ‘Silahlı terör örgütü üyeliğinden” 10 yıl hapis cezası verildi ve tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kararlara göre; tutuklu yargılanan eski emniyet müdürü Ersin T.’ye, eski komiser Murat K.’ya, eski polis memuru Hüseyin Ç.’ye, eski doktor Salih D.’ye, eski emniyet amiri Mustafa Ö.ye, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 6’şar yıl 3’er ay hapis cezaları verilerek, hüküm ile birlikte tahliye edildiler.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ise, tutuklu sanıklar eski polis memurları İsmail A.’ya ve Mehmet Salih A.’ya 6’şar yıl, 3’er ay hapis cezaları verildi. Sanıkların hüküm ile birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

-Emniyetin mahrem imamıymış…

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Malatya’daki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarında çıkan kararda bugüne kadar ki en yüksek ceza verildi.

Buna göre; İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksek Okulu’nda araştırmacı olarak görev yaparken, KHK ile 17 Temmuz 2017’de ihraç edilen ve FETÖ’nün ‘Mahrem yapılanmasına” yönelik operasyondan sonra tutuklanan Hacı Ö.’nün yargılanması sona erdi.

FETÖ’nün Malatya’daki mahrem yapılanmasında ‘Emniyetin mahrem imamı’ olduğu öne sürülen Hacı Ö.’ye mahkeme heyeti, “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 10 yıl hapis cezası vererek, hüküm ile birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız