SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'nün Malatya'daki Güncel Yapılanmasına 6 Tutuklama

FETÖ'nün Malatya'daki Güncel Yapılanmasına 6 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılarak gözaltına alınan 14 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Malatya'da adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 8 şüphelinin çoğunluğunu çocuklu kadınların oluşturduğu öğrenildi.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından 8 aydan beri FETÖ Silahlı terör örgütünün Malatya’daki güncel yapılanması, yeni eleman temini ve finans kaynaklarının deşifresine yönelik çalışma yapıldı. Çalışmanın tamamlanmasının ardından Emniyet KOM Şubesi ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğünün eş zamanlı "Gazi Turgut Aslan" adı verilen operasyonu kapsamında Malatya’da 14, Yozgat, Niğde , Samsun , Ankara illerinde 4 şüpheli olmak üzere toplam 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından Malatya’daki 14 şüpheli geniş güvenlik önlemlerinin ardından Malatya Adliyesine sevk edildi.  Savcılık ifadelerinin ardından 14 şüphelide tutuklanmaları talebiyle Malatya Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, 5 şüpheli hakkında tutuklama kararı verirken, büyük çoğunluğu çocuklu kadın olan 9 şüpheli ile Yozgat, Niğde , Samsun , Ankara illerindeki 4 şüpheli de yine SEGBİS üzerinden ifadelerinin alınmasını ardından  Adli Kontrol Şartıyla Serbest bıraktı.

Savcılığın adli kontrolla serbest bırakılan 1 şüpheliyle ilgili bir üst mahkemeye yaptığı itiraz üzerine  bu şüpheli hakkında da tutuklama  kararı verilirken, toplam 6 şüpheli cezaevine teslim edildi.  

malatyahaber.com

FOTO: Tutuklanan şüpheliler Adliyeden cezaevine götürülmek üzere polis aracına bindirilirken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız