SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fikri Hoca'nın Sanat Evi Turistik Merkez Oldu

Fikri Hoca'nın Sanat Evi Turistik Merkez Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramında yerli turistlerin akınına uğrayan Malatya'nın Darende ilçesinde emekli öğretmen Fikri Çalışkan'ın, doğada bulduğu atıkların birleşiminden yapmış olduğu eski yılları anlatan minyatürlerin yer aldığı sanat evi büyük ilgi görüyor.

Doğa ve inanç turizminin önemli güzergahlarından biri olan Malatya'nın Darende ilçesi Kurban Bayramı'nda da ziyaretçilerin akınına uğradı. Somuncu Baba Türbesi, Gürpınar Şelalaesi gibi yerleri gezen ziyaretçiler emekli Öğretmen Fikri Çalışkan'ın sanat evini de görmeden ilçeden ayrılmıyor.

Emekli öğretmen Fikri Çalışkan 13 yıldır hobi olarak topladığı doğada atıl durumda bulunan plastik, tel, kum, taş gibi madenleri eski yılları anlatan minyatür haline getirdi. 80'e yakın eseri bulunan Çalışkan, yaptığı minyatür sayısı artınca yaptığı eserleri evinde sergilemeye başladı. Vatandaşlar tarafından ziyarete açık olan ve ilgi gören sanat evi ziyaretçileri geçmişe götürüyor.

Tur ile Darende'ye gelen ziyaretçilerden Nurcan Aykiş, Muğla Fethiye'den geldiklerini belirterek, "Sanat evini gezdik. Ben sanatı seven bir insan olarak çok mutlu oldum. Bende emekli öğretmen kızıyım, Fikri Bey'in öğretmen oluşu çok hoş. Bu işlerle uğraşması çok güzel, adeta eskileri bize yansıtmış. Ben çok mutlu oldum herkesin görmesini tavsiye ederim" dedi.

Ziyaretçilerden Hamidiye Karpuz ise sanat evinde her şeyin çok güzel olduğunu ifade ederek, "Eskiyi yaşamış gibi olduk, yüreğine sağlık" ifadelerine yer verdi.

İsmail Terinoğlu'da Darende ilçesini çok güzel bulduğunu anlatarak, "Buraya gelmeden önce Somuncu Baba Türbesini geziyorduk, burayı önerdiler biz de bir görelim dedik. Geçmişten bugüne kadar olan yaşamı anlatan ifadeleri gördük, çalışmaları çok beğendik. Elle yapılan eserler var. Darende'ye böyle bir yer kazandırdığı için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız